Tlak turba Tipo 1.9TD?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tlak turba Tipo 1.9TD?
Zdravim.Mám Tipo 1.9TD a chtěl jsem trochu přidat výkon,tak jsem přidal trochu naftu a na turbu jsem vyndal trubičku na regulaci max.tlaku a díry jsem zadělal.No jede to docela slušně,ale zdá se mi docela malej tlak turba,ukazuje to cca 0,7baru.Před úpravou ukazatel nefungoval,tak nevim kolik to dávalo normálně,ale těch 0.7baru se mi zdá málo...
Kolik má to turbo tlačit normálně a kolik má tlačit po úpravě max.plnícího tlaku?
Popřípadě kdyby někdo poradil jak tomu ještě trochu zvýšit výkon nějakou rozumnou metodou,tak budu rád..
Díky Luigi
Kolik má to turbo tlačit normálně a kolik má tlačit po úpravě max.plnícího tlaku?
Popřípadě kdyby někdo poradil jak tomu ještě trochu zvýšit výkon nějakou rozumnou metodou,tak budu rád..
Díky Luigi
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Buď se musí vyrobit, nebo upravit nějaký ventil.
Prohlédni tohle, je tam pěknej popis podobného řešeníhttp://dieselpower.cz/forum_old/viewtop ... 3&t_id=236
Prohlédni tohle, je tam pěknej popis podobného řešeníhttp://dieselpower.cz/forum_old/viewtop ... 3&t_id=236
no já jsem spíš chtěl nějakou decentnější úpravu,jezdim s tim docela dost,tak nechci aby ten motor nebo turbo šly do kytek.Manometr je origo do 1 baru,tak myslim že když by se to udělalo aby to ten 1 bar dalo,tak to bude stačit.
A kolik by se z toho turba dalo dostat aby to chvíli vydrželo?Zase by bylo dobrý kdyby to šlo regulovat a mohl jsem tomu někdy třeba na chvíli přidat...
A kolik by se z toho turba dalo dostat aby to chvíli vydrželo?Zase by bylo dobrý kdyby to šlo regulovat a mohl jsem tomu někdy třeba na chvíli přidat...
a můžu se vás zeptat, jaký max. tlak to turbo v 1,9 TD vydrží? Já bych ho chtěl trošlu poštelovat, tak at vim, kolik si s tím turbem můžu dovolit. Moje představa je tak 1,3 - 1,4 baru ( ted mi bez uprav tlači 1 bar )
Suzuki Hayabusa 127kW
Lancia Delta HPE HF 2,0T 16V 142kW
))
Lancia Thema 2,0T 8V 121kW - EX5
Lancia Dedra 2,0T HF Integrale 4x4 124kW - EX4
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
Lancia Delta HPE HF 2,0T 16V 142kW

Lancia Thema 2,0T 8V 121kW - EX5
Lancia Dedra 2,0T HF Integrale 4x4 124kW - EX4
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
No já jsem první úpravu dělal při jeho výměně,takže jsem to měl zhora všechno vyndaný.A až tam budu dělat něco jinýho(asi zítra),tak to zkusim spodem a když to nepůjde tak to budu zase muset rozebrat(sání,trubky...)lukee píše:2 Luigi: Cau, mam v Alfě ten sam motor. Chcu se zeptat jak si tam s tím turbem hraješ? Jelikož je tam špatný přístup a nejvíc místa na protáhnutí rukou je asi spodem. Předem díky
Ale je to pakárna sundavat to sání...
Hlavně je asi pakárna sdělávat i to servočerpadloLuigi píše:No já jsem první úpravu dělal při jeho výměně,takže jsem to měl zhora všechno vyndaný.A až tam budu dělat něco jinýho(asi zítra),tak to zkusim spodem a když to nepůjde tak to budu zase muset rozebrat(sání,trubky...)lukee píše:2 Luigi: Cau, mam v Alfě ten sam motor. Chcu se zeptat jak si tam s tím turbem hraješ? Jelikož je tam špatný přístup a nejvíc místa na protáhnutí rukou je asi spodem. Předem díky
Ale je to pakárna sundavat to sání...

Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V