JEEP GRAND CHEROKEE 3.1--2.7

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
dudek748
Nováček
Odpovědi: 0

JEEP GRAND CHEROKEE 3.1--2.7

Příspěvek od dudek748 »

Zdravim pánové.Chystám se na koupi jeepu grand cherokee td 3.1 nebo 2,7 od r.v.2000 do r.v.2003.Diesel,protože mám levnější naftu-zatim.Zajímají mně slabé stránky vozu i motorů.Jediné co vím, tak to,že trpí zad.nápravy-ložiska a dif."Jedna pani" také povídala,že od doby co se do jeepu dávají německé komponenty,tak je problémů více.Plánuji vůz,který má najeto od 100 000 do 170 000 km.Taky nevím,jestli i tyto vozi trpí "stahováním km"a zda se to dá nějak poznat-vyhnout se tomu.Když bude více peněz,šel bych i do mladšího vozu.Auto plánuju koupit v něměcku-ceny vypadají lépe,ale ještě jsem si nic neprohlídnul osobně.Živim se jako automech.,ale tuhle káru nemám šanci víc poznat.Díky všem.
MAYER2
Nováček

JEEP GRAND 3,1-2,7,.TD -STDI

Příspěvek od MAYER2 »

From> dudek"-tak za prvé pokud chceš kupovat Jeepa v dieslu tak doporučuji 2,7 ten se dělal od roku 2002,vyvyrovat 3,1td,italský motor línej a žere nikdy jsem se pod 12 l /100 nevlezl,po 160tis.km praskají hlavy jsou dělené,hlavní neduhy prolínání oleje mezi převodovkou a motorem,už po 100tis,nekvalitními oleji hlavně v rakousku tam každej šetří tak velká spotřeba oleje přes turba všechny tlakové hadice mastné a odkapávání oleje z intercoleru,toto hodně kontrolovat nekupovat auto co je motor umytej to je podezřelý že to žere olej,vyskoušet vůli v servu při nastartovaným motoru,nesmí cvakat když rychleji zahýbeš volantem doprava a doleva cca 5%,oprava serva až 10 tisíc pokud neseženeš levně kuličky do šneku a gufera,jinak nedávat opravovat tomu kdo to ještě nedělal,skontrolovat nádržku chladící kapaliny nesmí v ní být ani kapka mastnoty nebo nějakýho slizu,(prasklá jedna z hlav),dále vyskoušet klimu(takže kupovat nejlépe v létě)jsou zhnilé klimachladiče 8500,-nový,hlavně vyskoušet jízdu pokud to bude automat musí řadit na "D"plynule už pod 2000 otáček,kontola vůle kardanu nesmí cinkt křížky a nebo při vyřazení a jízdě z kopce rozkmitání auta,tak je vadný hlyvní krdan k pomocné převodovce,(12000,-) nikdo ho v neoriginále nedělá,!jinak běžné věci jako vůle zadní nápravy a hlavně zadní uložení diferáku(při řazění do kopce bouchání v zadní části vozu),kontrola předních tyčí stabiláků a rízení bývají dost pokroucené při jízdách v terénu,jinak elektrika bývá většinou v pořádku až na sklápění zrcátek při parkování a vyhřívání sedadeček,jinak dobrý kup,je lepší si sebou někoho vzít kdo ofroudům fŕozumí,bježný mechoš závady na těchto autech nenejde,jinak hodně zdaru..měl už jsem 6 kusů těchto vozidel v dislu a už nikdy!!!problémy se zhánšní dílů(v neoriginále kromě brzd a tlumičů a nějakého čepu se nedá nic sehnat)přešel jsem na PAJERO a je to100:1,hlavně spotřeba do 10 litrů(3,0 grdt)
dudek748
Nováček

Příspěvek od dudek748 »

NO KONEČNĚ NĚCO K TÉMATU.
Díky moc.O tom úniku oleje jsem se kdysi přesvědčil a pár lidí mi to potvrdilo.Jak už jsem se zmínil,tak mám naftu celkem za dobrou cenu-15kč i když byla za 34kč-,ale dost uvažuju o řadovém šestiválci,ptotože ten motor se mi líbí tou jednoduchostí a přístupem ke všemu...S tou spotřebou se nějak popasuju-když dám za benzinovou verzi o pár desítek tisíc mínˇ,tak neni co řešit.
Takže mám dvě verze 4.0 benzin řadovej šestiválec,nebo 2.7 diesel.
Díky za pomoc.
zapa
Sběrač informací

Příspěvek od zapa »

Naftu do Jeepa bych asi nechtěl.Podle mne nic neušetříš,neboť si to auto vybere na pozdějších opravách.4L mám,jsem s ním celkem spokojenej,ale dnes bych volil 8 válec.Má lepší dynamiku a pokud s ním chceš tahat,tak je to dobrá volba.
S.O.B.
Přispěvovatel

Příspěvek od S.O.B. »

pro MAYER2: To jsi mluvil o 3,1 nebo 2,7 CRD????
Miluju ten obrovskej krouťák!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

pro mayer 2-přiznám se že tvoje představa spotřeby u čtyřkolky takového typu je dost optimistická...jak to děláš,že ti to žere takhle málo..VW passat 2.5 v6 žere jako tvůj JEEP..To jezdíš na spotřebu,nebo taky přidáš plyn?nic ve zlém,ale je to dost optimistické...
nepropadat panice...
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

a na tahanie v automate toboz NIE !!! ma slabu aut,prevodovku tak ako X5,Land rover,Mercedes ML...
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

no té 3,1 bych se až tak nebál !! je to VM motori
praskaj hlavy to sice jo ale seženeš je za 500,- kus
2 se mi válej doma ,
pokud máš zájem tak tady mám jedno LUXUSNÍ grand cherokee
v černé perleti , v plný palbě , dávanej novej klimachladič a normální chladič oprava 37 000,- jinak dělaný zadní závěsy a nový gumy
dopněná klima , po geometrii , nikde nic není volnýho nikde nic nemláti !! je to 2003 najeto 125 000 auto jede suprově spotřeba 12,5 litru
a nebude drahý pokud máš zájem tak ti ho nafotim
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

mno a 3,1 TD VM motori někdo na prodej nemá???
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

este nieco pridam aj ja-3,1td talian casto odchadzaju aj aut.prevodovky, na 2,7CRDI mas okrem Mercedes motora aj mercedesacku autom.prevodovku, to je uplne o inom, nekazia sa casto
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

Teď mi tu dotáhli jednoho 2,7 CRD a nejde nastartovat. Diag texa komunikovat nějak neumí. Má to blikčku a na přistrojovce mi to píše 5 závad. Jedna je brzdový spínač, čidlo vačky, atd. No musím se nato ještě mrknout ale auto má najeto poctivých 74 000 km. To bude asi veliká kvalita motor mercedes (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Americké vozy“