zase tempomat

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Oggy-pilot
Nováček
Odpovědi: 0

zase tempomat

Příspěvek od Oggy-pilot »

Zdravím všechny „chrochtodrivery“ ,od 1.7 jsme se stali lovnou zvěří pro cajty , a tak jsem se rozhodl pro dodatečnou montáž tempomatu do Koktávky (Drive 1,9-66 kW Březen 2004) ale doslechl jsem se zvěsti že do těch posledních co šli před novou Koktou je už problém podomácku tempovat dodělat v nějaké rozumné cenové relaci .Chybý tam prý kabely a je nějaký ošizený soft. Je na tom něco pravdy nebo je to nějaké chobotovina ? Děkuji moc
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

Skontroluj si to vo vagu kanal6 a ked sa ti chce mozes sa pozriet aj pod plast na lavej strane ci mas na ciernom konektore 2 alebo 6 drotikov.
Oggy-pilot
Nováček

Díky moc za bleskovou odpověď :) Na vaguse to musim hodit ke známímu ale chtěl jsem vědět jak na tom jsem než mu to povezu pač je to pro mě vejlet přez Prahu na 2 hodiny :roll: ,bohužel ještě nemam autičko uplně prolezlé protože jsem s nim nic neměl tak nebyl duvod někam lezt ,tak nevim jaký plast na lené stravě myslíš, rád bych šel na jisto nerad bych někde neco urval aby mi to nezačalo vrzat za jízdy ,na ty všechny kryty a tak jsou ruzný tryky jako na spínač světel a tak(radši se zeptat než si přidělam víc práce než je zdrávo :) ) Ještě jednou vřelé díky.
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

Musis odmontovat stierace a plast pod nimi dat dole, zacni ho pacit v lavom rohu okna je len zatlaceni do takej gumy a pod nim uvidis stvorcovy kryt a pod nim su tie konektory.
Oggy-pilot
Nováček

Díky moc za vyčerpávající blbuvzdornou instruktáž :) Bohužel mam až do pátku auto na sídlišti tak se tam nebudu moc vrtat,necham to na chatu. Včera mě napadlo se juknout ze spoda od pedálů po sejmutí krytu je tam vidět tuším právě deska s těmahle zásuvkama ale sklamalo mě že tam jsou ty dráty dva , snad jsem se jen spletl a koukal na něco jiného :( Někde jsem se na netu dočetl že řídící jednotky s centrálem to maj umět všechny tak je to snad pravda. Ještěš jednou díky moc.
mira
Přispěvovatel

Příspěvek od mira »

oggy: jakou ma spojitost tempomat s centralem?
Oggy-pilot
Nováček

Někde na netu (už nevím kde ) jsem četl debatu na podobné téma a někdo tam psal označení ŘJ pro které nejde zapojit tempomat protože to neumí softově ,psal u toho že ty jednotky co jsou v autech s továrnim centrálem to maj umet. Je možné že je to kravina na netu nikdy nevíš kdo to tam napíše ale tohle se tvářilo celkem solidně protože tam byli vypsaný typy těch jednotek.
Oggy-pilot
Nováček

Už jsem zase tady (LOL) , dočetl jsem se že je pro tempomat potřeba centrální ŘJ 6Q0 nebo 6Q1 a nesmí to být 6Q2. Jak zjistím co je tam za ŘJ? mam servisnáí knížku s těma všema kodama na první straně ale tam se tomu nic nepodobá (wallbash) Všem díky moc . Mimo soutěž přidávam parádní link na nazůrek čim nás dneska krmí TV http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006071604 , vim že to sem nepatří ale už dlouho jsem se tak dobře nepobavil (rofl) (rofl) (rofl) .
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

ježíš marja.Asi neumíš číst,že.6Q0-a pod se táče BSG rfabie a ne Octávii která BSG nemá.A tempomaty dělám a jdou do všech Octávii TDi
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

Zo spodu tie drotiky budes mat len dva (cerveny a zlty) . musis to pozriet z hora!
Oggy-pilot
Nováček

Díky moc za odpověď Tomi :)
tacho
Přispěvovatel

Příspěvek od tacho »

Oggy-pilot píše:Díky moc za odpověď Tomi :)
Co se týče drátů k páčce tempomatu, tak bych rozhodně nezoufal. Já jsem to montoval do Passata B5 (3BG) a tam ty dráty taky nejsou. Ale protáhnout je až ke konektoru ŘJ zase nebyl takovy problem.
Jinak souhlasim, že pokud je mi znamo, tak jde tempomat do vsech oktavek TDI.
Jinak bych ti osobně doporučoval si pořídit kabel pro VAG-COM. Je to záležitost kterou jde přídit do tisícovky a myslím, že se ti ještě stokrát vyplatí i když nejseš profesionální opravář. Já mám ty svoje odsud: http://www.motordiag.cz/motordiag/produkty/?p=kabely. A jsou i další e-shopy, na fóru určitě najdeš odkazů dost.
PetrTechnology
Sběrač informací

Příspěvek od PetrTechnology »

Přesně tak to je. Není problém protáhnout kablík. jelikož bydlím poblíž Ostravy tak nakupuju na www.elerte.cz. Tempomat tam stojí 690,-Kč bez daně.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“