Teplotní čidlo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Luke
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Teplotní čidlo

Příspěvek od Luke »

Zdravím, na mém Toledu 1,9D mám prozatím teplotní čidlo modré z 1,6 felicie. Chci tam dát zpět zelené, co tam patří, co je na diesely ale už jsem zkoušel tři a vždycky mi to ukazuje na budíku studený motor a rafička lítá nahoru a pak zase pomalu dolů atd. Jakmile tam vrátím to modré, je teplota ok, ukazuje to teplej motor a nelítá. Nevíte, v čem je problém? Jako kdyby auto nechtělo se zeleným čidlem co tam patří kamarádit. Díky za odpovědi.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

myslim ze mozu mjet rozdilne hodnoty odporu pri zahrivani odpor cidla klesa a cidlo ma dva vystupi jeden pro ridice a druhy pro RJ motoru aj tytu vystupi mozu byt nejak inac zapojene patica moze pasovat ale neni to dobre zapojene treba to napichnut na VAG a mrknut v meranych hodnotach ci to ukazuje ok teplotu vim ze na cordobu 1,4 pasuje cidlo z treba pola a feldy ale u 1,9 nevim kazdopatne melo by tam it cidlo presne na kod motoru cavajs
jarin
Nováček

Příspěvek od jarin »

Pravděpodobně je jiné vnitřní zapojení čidla,to lítání rafičky většinou zpusobuje studenák v budíkách,asi v 8 případech se mi to tak projevilo.
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

To zelené čidlo co sem tam dával je přesně podle čísla co tam patří, všechny tři co sem zkoušel zlobí, nechal sem si dělat i na zakázku a taky lítalo. A benzínové co tam mám teď přechodně ukazuje nespíš dobře, aspoň teda nelítá a rafička se drží tam kde zhruba má. Asi to bude třeba napíchnout na VAG ale problém je, že nemám ŘJ tak nevím, co všechno zjistím. Kdyby by byl studeňák v budíkách, tak by lítala rafička i u benzínovýho čidla co tam mám ne?
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“