Jak na vag-com
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jak na vag-com
PC + auto propojeno spojení 100%. Potřebuji se dostat na adresu 46 abych mohla nasatvit DO. 1min. Načítá a pak mi to hodí hlášku, že nenavázal spojení s ŘJ nebo tak něco.
CO dělám špatně nebo existuje jiný postup ?
Re: Jak na vag-com
Pošli co máš za auto a podle toho ti poradíme...go píše:PC + auto propojeno spojení 100%. Potřebuji se dostat na adresu 46 abych mohla nasatvit DO. 1min. Načítá a pak mi to hodí hlášku, že nenavázal spojení s ŘJ nebo tak něco.
go: mas to nejaky pomotany. adresa, kanal.
adresa = rozliseni jednotlivych krabic po aute. motor, abs, pytle, central
kanal = adresa dat v urcite jednotce (krabici),
u motoru treba otacky a prutok vzduchu a tlak turba.
u centralu treba stav tlacitek, zamku.
http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/main_screen.html
adresa = rozliseni jednotlivych krabic po aute. motor, abs, pytle, central
kanal = adresa dat v urcite jednotce (krabici),
u motoru treba otacky a prutok vzduchu a tlak turba.
u centralu treba stav tlacitek, zamku.
http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/main_screen.html
aha tak jinak
takže jde o hlavní řídící jednotky pod č. 35 mám centrál zamykání a pod 46 centrál stah oken a ani jedna nefunguje
- maniacdewil
- Přispěvovatel
-
- Sběrač informací
Taky záleží co máš za hardware!! Setkal jsem se několikrát s tím, že pokud máš VagCom s COM portem a máš jej připojený přes COM/USB převodník do USB portu v PC, tak nelze komunikovat s některýma ŘJ (např. přístrojová deska, atd.). Dochází k problémům se změnou BAUDRATE. Pokud je to tak, napiš mi na aktta@seznam.cz a reknu ti co presne udelat a nebo stačí použít PC s COM portem.
Každopádně si nejsem jistý jestli je toto tvuj případ.
Každopádně si nejsem jistý jestli je toto tvuj případ.
Přihodím můj vlastní případ: Odešla mi komfortka. Přes Comfort-CAN-Bus komunikovala s okolím, ale na K-line byla mrtvá. Odemykala, zamykala, ale např. nešel deaktivovat alarm dvojím stiskem tlačítka, přestaly blikat blinkry při aktivaci/deaktivaci zámků a siréna také utichla. Vyřešila to výměna komfortky...
Mrkni na jednotku 19 - CAN Gateway, zda tam nemáš v paměti nějaké chybové hlášky týkající se komfortní jednotky!
Jinak baudrate Komfortgerätu od Hella bývá 9600 Bd, dá se to nastavit jako startovací rychlost v nastavení VAG-COMu. Někdy to může pomoct, jak píše PetrTechnology, ale obávám se, že to nebude tvůj případ
Mrkni na jednotku 19 - CAN Gateway, zda tam nemáš v paměti nějaké chybové hlášky týkající se komfortní jednotky!
Jinak baudrate Komfortgerätu od Hella bývá 9600 Bd, dá se to nastavit jako startovací rychlost v nastavení VAG-COMu. Někdy to může pomoct, jak píše PetrTechnology, ale obávám se, že to nebude tvůj případ