Felicia 1.9D potenciometer čerpadla Lucas
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Felicia 1.9D potenciometer čerpadla Lucas
Zdravím,
nejako mi blbne záťažový potenciometer na čerpadle. Aké máte skúsenosti s výmenou ( normálne sa nepredáva ) ? Neskúšali ste ho nejako opraviť, alebo nahradiť?
nejako mi blbne záťažový potenciometer na čerpadle. Aké máte skúsenosti s výmenou ( normálne sa nepredáva ) ? Neskúšali ste ho nejako opraviť, alebo nahradiť?
Práveže to nejako blbne, občas píše prerušenie... A na neutrál dá max 2V a za jazdy v pohode 4.5V
. Úžasný výmysel, kvôly súčiastke za pár stovák, meniť čerpadlo za desiatky tisíc.... Toto samozrejme nemám v pláne, takže hľadám aj iné riešenie ako kvôly tomu zhánať nejaké ine staré čerpadlo, kde je ten potenciometer možno tiež po smrti. Zaujímavé je, že keď som sledoval graf, tak sa hodnoty menili úplne plynulo, žiaden skok alebo iná nepravidelnosť tam nebola.

-
- Aktivista
-
- Aktivista
myslím že tři a pak fůra lidové tvorbynebulus píše:To nebol vo felde iba jeden typ Lucasu?
mám přístup ke katalogu tak jsem si myslel jak jsem to domakal, vytáhl jsem gufero z čerpadla a jdu ho obědnat

musel jsem čerpadlo vymontovat zjistit číslo a přišlo mi gufero na kterém nebyl žádný rozměr miloš
-
- Aktivista
Zaujimave takze aj VW polo 1.9 (1998) ma riadiacu jednotku? CO som zatial zistoval tak tam ziadna elektronika nieje ... mam tam to iste cerpadlo lucas ako ma felda 1.9D .. nastavuje sa tym potenciometrom davka paliva ?slovacek.milos píše:snímač zátěže údaj pro řídící jednotku milošDRJan píše:len tak pre zaujimavost ... naco sluzi ten potenciometer na cerpadle????
-
- Aktivista
řídící jednitku motoru tam máš,DRJan píše:Zaujimave takze aj VW polo 1.9 (1998) ma riadiacu jednotku? CO som zatial zistoval tak tam ziadna elektronika nieje ... mam tam to iste cerpadlo lucas ako ma felda 1.9D .. nastavuje sa tym potenciometrom davka paliva ?slovacek.milos píše:snímač zátěže údaj pro řídící jednotku milošDRJan píše:len tak pre zaujimavost ... naco sluzi ten potenciometer na cerpadle????
nad pedálema jak jsou pojistky nebo pod popelníkem máš zásuvku pro diagnostiku řídící jednotku máš stejnou jak u felicie naoájený je ten potenciometr z pinu č,6 a signál jde na pin č.5 v řj miloš
-
- Aktivista
marku prosím kde jsi ten údaj vyčetl já to jednou hledal v manuálu a našel jsem jen seřízení volnoběhuMarek77 píše:Vyměnit pumpu.
Normálně se neprodává, takže jedině bys ho sehnal z jiného čerpadla. Pak se musí nastavit (ve volnoběhu musí dávat 0,3V a v plné zátěži 4,7V) - má oválné díry.
ještě pro upřesnění ten žlutý je kostra, v zeleném je 5 voltů a ten červený je ten signál 0.3-4.7
já zrovna měl 1.9 feldu tak jsem změřil naměřil jsem 0.61-4.45 V volnoběh je o něco vyšší miloš