Převodový olej do 6-ti kvaltu Audi A6 rok 2003
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Převodový olej do 6-ti kvaltu Audi A6 rok 2003
manuální 6-ti kvaltová převodovka - za studena jdou kvalty hodně těžko zařadit, když se použije větší síla, mají tendenci jakoby škrtnout. Jak se to zahřeje, je to v pořádku. Auto má najeto 170tis km. Pročetl jsem tady příspěvky, jeden radí vyměnit olej že se to zlepší, druhý že neměnit, že se to může ještě zhoršit a převodovka začít hučet. Tak jak to tedy je? Co poradíte? Vyměnit olej, nebo to nechat raději tak? V origo servisu do toho prodávají Castrol cca 600Kč za litr, což naní zase žádná hrůza ta cena, ale pomůže to? Je jasné, že výrobce uvádí náplň jako celoživotní a samozřejmě když jde řadit hezky, tak bych nikomu neradil olej měnit, nechal bych to tak, žádná prevence tady asi není na místě, ale co v případě, který jsem tady popsal? Co poradíte?
TDi
ČAO Mám taky 6q v golfu a měnil sem olej v převodovce. Na doporučení mechaniků ze škodovky sem dal CASTROL TAF-X(prej to lijou do všeho 5q i 6q ). Poté se mě zdálo že řazení je horší než bylo,a na foru sem se dočetl že ten taf-x tam vůbec nepatří .Na radu HUMLa sem koupil origo ve VW G 052 171 A2 tři litry asi za necelé 2000kč a zbylo mě z toho 3dcl a teď to konečně řadí jak má. Takže kup origo vyměn si ho sám ať máš jistotu a budeš spokojenej pokud se to nezlepší tak je převodovka už horší. Výměna je na chvili jen se podívej jakej klíč maš na zátce. 

-
- Aktivista