318tds prasklá klika
Moderátoři: šulda, Moderátoři
318tds prasklá klika
Mam dotaz v sobotu mi praskla kliková hřídel a při demontáží motoru jsem si všimnul ze je povolená řemenice na kikové hřideli můře to být příčina?Nemá nekdo nastávení rozvodů a dotahovací momenty celého motoru?
Seřízení časování ventilů
Otočit klikový hřídel do HÚ prvního válce [1] .
Nasadit fixovací trn setrvačníku [1] . Použít nástroj č. 11 2 300.
4-válec: Časovací značku 4 kola vstřikovacího čerpadla vyrovnat na označený článek rozvodového řetězu [2] .
6-válec: Časovací značku 6 kola vstřikovacího čerpadla vyrovnat na označený článek rozvodového řetězu [2] .
Časovací značku kola klikového hřídele vyrovnat na označený článek rozvodového řetězu [3] .
Namontovat seřizovací nástroj vačkových hřídelů [4] . Použít nástroj č. 11 3 320.
Stlačit rozvodový řetěz dohromady [5] . Použít nástroj č. 11 3 360.
Nasadit fixovací kolíky do napínače řetězu [6] . Použít nástroj č. 11 3 340.
Odstranit kolo vstřikovacího čerpadla [7] . Použít nástroj č. 13 5 120.
Utáhnout matici kola vstřikovacího čerpadla na 50 Nm [8] .
Utáhnout šrouby tlumiče kmitů klikového hřídele na 22 Nm [9] .
[A] : 80 článků. : 74 článků.

Momenty:

Otočit klikový hřídel do HÚ prvního válce [1] .
Nasadit fixovací trn setrvačníku [1] . Použít nástroj č. 11 2 300.
4-válec: Časovací značku 4 kola vstřikovacího čerpadla vyrovnat na označený článek rozvodového řetězu [2] .
6-válec: Časovací značku 6 kola vstřikovacího čerpadla vyrovnat na označený článek rozvodového řetězu [2] .
Časovací značku kola klikového hřídele vyrovnat na označený článek rozvodového řetězu [3] .
Namontovat seřizovací nástroj vačkových hřídelů [4] . Použít nástroj č. 11 3 320.
Stlačit rozvodový řetěz dohromady [5] . Použít nástroj č. 11 3 360.
Nasadit fixovací kolíky do napínače řetězu [6] . Použít nástroj č. 11 3 340.
Odstranit kolo vstřikovacího čerpadla [7] . Použít nástroj č. 13 5 120.
Utáhnout matici kola vstřikovacího čerpadla na 50 Nm [8] .
Utáhnout šrouby tlumiče kmitů klikového hřídele na 22 Nm [9] .
[A] : 80 článků. : 74 článků.

Momenty:

zaaretování klikové hřídele
nemel jste nekdo problem se zaeretovanim klikovky ?
Nejenze aretacni trn nezapadne, dokonce jsem pomoci zrcatka koukal na setrvak v miste kde by mel zapadnout aretacni trn, nikde zadna dirka na zapadnuti, jen se tam kazdych 90 stupnu pootoceni objevi imbusovej sroub.
diky za radu

Nejenze aretacni trn nezapadne, dokonce jsem pomoci zrcatka koukal na setrvak v miste kde by mel zapadnout aretacni trn, nikde zadna dirka na zapadnuti, jen se tam kazdych 90 stupnu pootoceni objevi imbusovej sroub.
diky za radu

-
- Sběrač informací
pozor na podvodniky zlodeje a nepoctive prodejce!!
pozor na podvodniky zlodeje a nepoctive prodejce!! http://recenze-prodejcu-auto-dilu.webno ... a-navstev/