Jak je to s výměnou baterie u dvojkové octavie?každý mi tvrdí něco jiného.Jeden říká,že při odpojení se smaže skoro všechno a je potřeba dojet do servisu a "naučit" auto znova jezdit.Druhý zas,že se vcelku nic nestane (kromě rádia a opětovného nastavení stahování oken)..
Určo je tady spousta lidí,kteří baterku už měnily-poraďte
Pokud to je orig rádio co tam bylo od výroby tak se nezakoduje nebo aspoň mě se nezakodovalo, jen nastavit hodiny a projet aby pozhasínaly kontrolky jak psal Huml
Nevím jak ostatní,ale pokud měním baterii u těchto přeelektrizovaných aut,tak používám záložní baterii,kterou připojím přes zapalovač do sítě (mám na to udělaný káblík) a nic se nesmaže.
karel4 píše:Nevím jak ostatní,ale pokud měním baterii u těchto přeelektrizovaných aut,tak používám záložní baterii,kterou připojím přes zapalovač do sítě (mám na to udělaný káblík) a nic se nesmaže.
To je dobrej fígl.Zvlášť když neznáš kod rádia.Jinak u OII pokud je origo rádio,tak jse smažou pouze hodiny,takže výměna baterie není problém.U některých aut to je ovšem peklo,takže asi zhotovím ten záložní zdroj.Chytej zlepšovák.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Je nutné při svařování COčkem na autě odpojovat baterku?
Mám takový zvyk ze všech aut na kterých jsem něco dělal, ale abych si odpojením nenadělal na octavce více problémů než užitku.
elektronika by COcko nevidela moc rada. vyjimecne jsem jednou svarel na riziko majitele neco v zadni casti. Kostru jsem mel hned vedle mista svareni a nestalo se nic. Ale jinak odpojuju.