Jinak podotykam ve vane je tog cidlo .....

Co myslite...lejt dal 1éW40 a menit po 15000km a nebo se vratit na long life?????diky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
no nejde mi do hlavy kdyz je stejny jako AFN tak proc muze mit Long life a avg ne.Marek77 píše:U motoru AVG smíš používat i LongLife oleje a prodloužený servisní interval. Jde ale o to, jestli se to vyplatí. Zatímco olej 10W/40 seženu za 74 kaček, olej VW 507.00 je většinou přes dvě sta za litr.
Já mám AFN, což je z principu identický motor jako AVG (pouze s tím rozdílem, že je Euro2 a nelze v něm používat LongLife oleje) a používám Mogul GX-FE za zmíněných 74 Kč.
Je to žlutá kontrolka, vypadá jako motor z profilu. Před startem se musí rozsvítit a po startu ihned zhasnout.patrik.kloucek píše: na přístrojích kontrolku CHECK teda nevidim.....mas na mysli neco jako treba u ABS nebo AIRBAGU?
Tak tohle je nesmysl - to, co píšeš Ty. Víš, kolik motorů QG0 jsem měl na stole se zarvanými písty ve válcích, že jsem je vybouchával palicí??? Pokaždé naprosto stejná diagnóza - olej VW 503.00/506.0xpafka píše:marku 77 , to co jsi napsal je naprostý nesmysl, s honováním to nemá nic společného, blok pro AFN, AHU, AVG je naprosto stejný,použití LL, je dáno pouze čídlem, a jiným olej. filtrem , a dále schopností, jednotky , vyhodnocovat stav ujetých KM, startů ,atd... co k tomu patří
To se mi nezdá. Etka to sice píše, ale je to nesmysl. Stejné jsou motory (bloky) AFN, AHU a 1Z. Motory AHH a AVG jsou Euro3 vyrobené podle WIV a mohou používat LongLife oleje. Musí mít tudíž jiný způsob honování válců než ostatní bloky a tedy i jiné katalogové číslo.nogis píše: ale je fakt, že bloky pro AFN, AHU a AVG jsou totožný, takže pravda je asi někde jinde.
ASV 81kW v Octavii má kontrolku CHECK od roku 2000, stejně tak ALH 66kW (například). Patrně máš doma auta s jinými motory.nogis píše:Nevím u kterých motorů by ta kontrolka měla být, ale v žádném autě s EU3, které doma máme ta kontrolka není.