Pořídil jsem si Octavii TDI 81kW z roku 2001, najeto má 140000km poctivých. Mám problém se startováním, špatně chytá za studena i za tepla, nikdy nechytí na první ťuknutí a teď jak se noční teploty přiblížili k nule tak studené starty jsou fakt hrozné.
Dále je cítit jakoby motor v určitých otáčkách přestával táhnout, někdy je to už ve 2000ot. někdy až ve kolem 3000ot. ale vždy je to cítit, byť nepatrně. Zkusil už jsem vyměnit naft. filtr a prostříkat váhu vzduchu, ale bez efektu. Čím by to mohlo být, poraďte?
Taky se autu nechce přes 190km/h tacho.
předpokládám že jsi si změřil žhavičky jestli jsou ok.. jinak to samozřejmě píchni na Vag a zkontroluj chyby..omrkni předvstřik a co se týče váhy tak odjeď logy(03)a víš na čem jsi..
MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika
powered by CHF
Taky sem měl ten saméj problém. Vyměnil sem baterku,startér,ale furt to nebylo ono,tak sem si nechal zdvíhnout startovací dáfku,nazatím je to supér!!!!!!!!!!!!!!!
MaxC píše:Tak jsme zvedli tu startovací dávku a je to pořád stejná bída, problém bude asi jinde.
mozno ti pada nafta... ventil n109 si skontroluj.. ale to by ti mal pisat uz VAG ze ten ventil nieje v poriadku .. mozno je len zaneseny niecim ., ze nezavrie porriadne a nafta spadne , preto musisi dlho rocit
Tak MAXovi sem to kontroloval já,ale paměť závad nic,ani ťuk. Startovací dávka na maximum,ale stejně je to bída to startování.
žhavičky,baterii a nic jinýho sem nekontroloval,paač byla tma a mam garář plnou krámů.
No nevím s těma žhavičkama, vždyť to špatně startuje i při ohřátém motoru a to se přece nežhaví. A taky když to večer před chcípnutím prošlápnu, tak to ráno chytne napoprvé.
Dnes ráno to chytlo tak divně, jako by jen na jeden nebo dva válce a ikdyž se to pak už rozeběhlo tak ten motor měl takový divný zvuk.