Fakturovane bolo 5 litrov, udana nalpn v materialoch je 4.5 litra, takze to tam asi maliali vsetko Wink na nu otazku ci im nevadi ze je tam toho vela, mi povedali ze radsej viac ako menej, co mozna plati o velkosti falusu, urcite nie o hladine oleja v motore Confused Co vy na to? Nechat to tam, nebude to vadit, alebo "odpustit"
Vymana oleja - hladina
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vymana oleja - hladina
Bol som s autom (O1 81kW TDI) na garancke po 60t km a dostal som auto v ktorom bolo naliate nasledovne oleja

Fakturovane bolo 5 litrov, udana nalpn v materialoch je 4.5 litra, takze to tam asi maliali vsetko Wink na nu otazku ci im nevadi ze je tam toho vela, mi povedali ze radsej viac ako menej, co mozna plati o velkosti falusu, urcite nie o hladine oleja v motore Confused Co vy na to? Nechat to tam, nebude to vadit, alebo "odpustit"
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Mám dokonce pod kapotou nápis (asi teda platí i pro D), že při přelití oleje hrozí poškození katu. Nevim, jak dalece je potřeba tomuhle věřit. Ale raději odpustit. Já osobně dávám čtyři litry a mám to po horní rysku a za těch 15kkm mi to ubyde tak do poloviny rozmezí mezi ryskami. 

nemám žádné auto na naftu
jen se zeptám, to tam máš takhle hned tu hladinu nebo to musí stát třeba aspoň hodinu. To je totiž rozdíl a pokud máš tu hladinu takhle třeba při ranním měření, tak bych to neviděl zas tak horký. Mám PD, a když to nastartuju dojedu do práce, nechám chvíli odstát, tak tam mám tak půlku, ale když to stojí celej den a zkusím to, tak to mám taky nad, takže to neřeším, přelití do půl litru, motoru neublíží, když je to o víc, tak to už může být problém a podle tý měrky jak na ni koukám , tak to máš tak o 2 dcl. Je totiž otázka jestli ti tam opravdu těch 5 litrů doopravdy nalili a ne třeba jen 4,6-4,7l ,hodně servisů má totiž sudovej olej.