ramena SWAG

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

ramena SWAG

Příspěvek od patrik.kloucek »

Dneska jsem menil ramena na pasiku...byly tam RUVILLE a po cca 10tkm zacali vrzat a nektery mely dokonce utrzeny stredy tak jsem je vyreklamoval a vsadil na jistotu a koupil SWAG.
Jenze jsou dve veci co mi moc nesedi...nejdriv jsem si pri montazi vsimnul ze nektery cepy jsou na muj vkus az moc volny...proste pohnu s nima pomalu jednim prstem,coz by byt asi nemelo protoze u jinych ramen jdou opravdu ztuha.
A druha vec U spodnich prednich (hlavnich ) ramen pri otoceni koly se netoci prachovky ale normalne se zvejkaji.Podle me by se meli cepy v tech manzetach protacet,protoze takhle jim davam max mesic nez prasknou.U tech ruvilackych se protaceji.Jo a u jednoho ramene je misto cerny prachovky prachovka pruhledna.
Jake mate s tim zkusennost?Uz jste se s tim nekdy setkali?Meli jsi nekdy nejakou reklamaci SWAGU?Podle me ty cepy nemuzou prezit pul roku dle toho jak jsou volny a o tech manzetach nemluvim.
Jsem docela zaskocenej protoze jsem ocekaval kvalitu ale tohle me tak moc neprijde.diky za info
slovacek.milos
Aktivista

Re: ramena SWAG

Příspěvek od slovacek.milos »

Jsem docela zaskocenej protoze jsem ocekaval kvalitu ale tohle me tak moc neprijde.diky za info[/quote]

tak tě ty díly budou překvapovat celý život,

když máš dodavatele dílů, vrátíš dobropisem objednáš třeba moog,
nebo objednáš tři značky vybareš a podobně,

je to nekonečný boj v oboru opravárenství ;) miloš
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

Ja som menil ramena asi pred rokom,najazdnene na nich 18 tis.KM a uz mi jedno klepe,prave spodne to najvecsie.Znacka Febi...cena 300 eur.Nechcel som ist do drahych sad ako je TRW alebo MEYLE...vtedy staly okolo 17500,-kč bez DPH,co je fakt uz pekna palka.Tie z...é cesty dodrbané nemaju obdoby,clovek premysla ci sa to oplati vrážat take prachy do auta a za rok je to v prdeli zase :roll: Stara dobra skodovka 105-ka S-ko :-)

co sa tyka tych prachoviek: ja som mal na ramenach tiez asi dve biele(priehladne)prachovky a ostatne cierne.Preco neviem
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
patrik.kloucek
Aktivista

a ty cepy se ti v prachovkach protacely nebo se ti ty prachovky taky kroutily a zvejkaly stejne jako se tocil cep???
patrik.kloucek
Aktivista

Re: ramena SWAG

když máš dodavatele dílů, vrátíš dobropisem objednáš třeba moog,
nebo objednáš tři značky vybareš a podobně,

dobropisem asi ne....uz je to na aute,nemohl jsem nechat auto na heveru tejden nez se to poresi....
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já sázím na kvalitu, kupuju zásadně TRW. Loni jsem měnil všechny čepy na Galaxy a po 35.000 km, které to má od výměny najeto, jsou všechny tak fest, že například rejdovým čepem rukou nehnu.

SWAG ani neznám...
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

(offtopic)
Machrovat s tím, že jsou po 35tis km čepy fest nechápu. Zlatý ocelový ramena v A6 C4. Sice ten komfort není dokonalej, ale zase to auto jezdí a není furt v servisu.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já s ničím nemachruju, nemám to zapotřebí. Je chci říct, že TRW je značka, které věřím. Na mém autě byly čepy TRW z prvovýroby a po 210.000 km odešel jeden - ostatní originál a bez vůle.
patrik.kloucek
Aktivista

Marek77 píše:Já sázím na kvalitu, kupuju zásadně TRW. Loni jsem měnil všechny čepy na Galaxy a po 35.000 km, které to má od výměny najeto, jsou všechny tak fest, že například rejdovým čepem rukou nehnu.

SWAG ani neznám...
diky za tvuj prispevek a sdeleni co ti vydrzeli cepy....nicmene jsem se ptal na neco jinyho ;)
jinak SWAG montuji v servisech jako origo takze kvalita to je.....
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Možná SWAG montují v servisech, možná to je i kvalita. Ale možná by čepy TRW byly kvalitativně lepší a trvanlivější než celý SWAG - to bylo účelem mého příspěvku.
audi80
Přispěvovatel

Příspěvek od audi80 »

Cau.taky sem daval svagy na dedovo a4,byly tam pruhledny manzety,a taky se zvejkaly.a po 40 tis. Je zatim vse ok.jinak jak pise lt.kubosh zlata c3,c4 tam do 300 tis km nevite ze mate na aute cepy.komfort je docela dobrej spis to kazi zadni vlecena naprava,ale diky tomu to auto zvladne zemedelsky zachazeni,a hlavne nase silnice:-)
Audi 80 1Z uz neni , teď audi 100/c4 2.8 v6 175 ps a quattro:-)a další přírustek moje oblíbená Audi A6 C4 2.5 TDi R5 6kvalt,170 PS a 340 Nm, 6,7 l/100km
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nemá cenu moc šetřit...a pro zákazníka už vůbec/ale stejně to pořád dělám/,protože se to v důsledku obrátí proti Vám..Vždy se ptám,jaká je cenová relace u prodejce a je mi řečeno...Starline neberem,ale máme 3 cenové relace...levné,střed a drahota...Většinou beru střed a osvědčila se mi značka MEYLE..Ale je to kolikrát divné..ten samý výrobek u jedné firmy stojí třeba jednou tolik,co u jiné...A chtěl jsem třeba brát české výrobky,např. kabely/Tesla Blatná/ale ty nedávají provize prodejcům a jsou dražší až o třetinu...Takže je prodejci neberou,a když je chci objednat,tak nemám žádnou slevu....Takže at jdou češi i s jejich odborářskými výrobky do prdele...A když je díl šmejd,dostane vynadáno mechanik...
nepropadat panice...
xklikas
Přispěvovatel

Příspěvek od xklikas »

Já dával sadu Febi cca 9000Kč a mán najeto 35000 a pohoda a že jezdím po okrekách a ve městě..Měl jsem to teď rozdělané kvůli manžetě na poloose a čepy jdou pkne ztuha :o
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

tie prachovky sa vselijak natahuju...hlavne v zime to dostava zabrat,sol a kamienky spravia svoje.Teraz som menil brzdove hadice a pozeral som na capy,zatial nemam ziadnu prachovku prasknutu.Priesvitnu mam na spodnom ramene,to najvecsie.Pametam si ked som to menil,ze niektore sli fakt dost ztuha co sa mi moc pacilo,ale niektore asi 2 alebo 3 kusy sli lahko,pomaly ako tie co som vymienal.Origo.som tam mal TRW,menene pri 235 tis.km :) ale uz to bol rachot
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
patrik.kloucek
Aktivista

Warlockvw píše:tie prachovky sa vselijak natahuju...hlavne v zime to dostava zabrat,sol a kamienky spravia svoje.Teraz som menil brzdove hadice a pozeral som na capy,zatial nemam ziadnu prachovku prasknutu.Priesvitnu mam na spodnom ramene,to najvecsie.Pametam si ked som to menil,ze niektore sli fakt dost ztuha co sa mi moc pacilo,ale niektore asi 2 alebo 3 kusy sli lahko,pomaly ako tie co som vymienal.Origo.som tam mal TRW,menene pri 235 tis.km :) ale uz to bol rachot
nj tu bylou mam taky na stejnym ramenu jako ty.A jak rikas...nektery sli ztuha a nektery zas tak lehko ze ty co jsem vyhodil po pul roce jezdeni byli proti nim sampioni jak byli tuhy (wallbash) :roll:
a ted babo rad (hm)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“