Fabia I 1,2/40kw motor BMD vynechávání zapalování

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bado
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Fabia I 1,2/40kw motor BMD vynechávání zapalování

Příspěvek od bado »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by mne někdo nevysvětlil jak poznat špatné ventily bez sundání hlavy.

Jedná se o auto najeto 56 000 z toho já dva tisíce.(1,2/40Kw typ motoru BMD rv.04) Občas a zajímavé, že až po delší jízdě na volnoběh kucká. Dělá to náhodně. dnes mi to poprvé zablblo i při studeném motoru. Po přidání plynu to zmizlo. Dojel jsem domů a napíchl to na VAG, i podle zvuku šlo poznat že se něco děje . Skupina 13, pole tři (3 válec?)vynechávání zapalování. Po novém startu se to uklidnilo, jen sem tam vynechání, uchem nepostřehnutelné Vagem jo. Prohodil jsem zapalovací moduly, a teď jsem to pár minut trápil a všechny tři válce jsou OK. Takže nevěřím že je to modulem.

To vynechávání občasné na semaforu na červenou to dělalo hned po koupi. (Po prvním napíchnutí po koupi na diagnostiku tam byla sporadická závada16556 systém príliš bohatý. Tato závada se tam stále občas objeví i po provedení údržby. Vždy však jako sporadická. Readlines kod je OK)

Mezitím bylo provedeno:

Několikrát tankováno u "lepších pump" benzín nehraje roli.

v rámci 60 000prohlídkyvyměněny :

svíčky,palivový filtr,vzduchový,čištění klapky a nastavení + měření tlaků, ty jsou dobré přes 14BAR.

Já v tom autě pořád tuším nějakou zradu, ale bohužel už se nedá nic dělat. Proto bych se chtěl poradit jak zjistím/vyloučím problém s ventily. Podle mne pokud (selským rozumem) pokud by šlo o takovou vadu, tak se snad bude projevovat pořád a ne jen náhodně.

Jako další krok se chystám prohodit vstřiky, ale teď momentálně to funguje vše jak má.

Rád bych znal názor na tuto situaci od zdejších profiků.
01pavel
Sběrač informací

Příspěvek od 01pavel »

přeházej cívky když bude problém stále na3 val. přeházej vstřiky oboji odchází pak zůstává jen ventil.
bado
Sběrač informací

Příspěvek od bado »

Takže ať to má nějaký závěr. Podařilo se najít zdroj závady. Byl to zapalovací modul. Jenže potvora to dělal náhodně a v různé intenzitě. Základní podmínka však byla teplota modulu. Závada se projevovala sice náhodně ,ale vždy při delší jízdě minimálně 3O km a vice.
Po výměně cívky je už delší dobu naštěstí klid.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“