Dotaz č.1
Chci se zeptat jak nejlépe upravit tlak turba(bez čipu),aby tlačilo cca o 0,1 baru víc? Vyměnit čidlo tlaku nebo jde nějak modifikovat signál ze stávajícího čidla popřípadě poštelovat regulaci přes VAG? Turbo mám GT15...
Dotaz č.2
Šlo by upravit turbo VNT17 na přetlak a dát ho místo stávajícího,abych nemusel řešit čip kvůli regulaci?Co by ta úprava turba obnášela?V blízkém okolí neznám žádného dobrého čiptunera:(
Díkes za rady
Taky jsem nad tím kutil, když jsem měl Racingbox....
Ale problém je jeden zásadní: zvedneš tlak a začne ti to padat do nouzáku. Když oblbneš čidlo, aby ti ukazovalo o 0.1baru méně, tak bude problém, že to bude ukazovat méně i při vypnutém motoru, tzn. před nastartováním, a to asi ŘJ vyhodnotí jako chybu, protože to v sacím potrubí bude ukazovat menší tlak než je venku.
Asi jediná možnost je upravit požadovaný tlak. TZN.změna SW.
Myslim, ze zdatnejsi elektrotechnik dokaze bez problemu vlozit mezi signal z cidla tlaku a RJ cip s malou epromkou.
Jen znat hodnoty, ktere z cidla lezou a odpovidaji jakemu tlaku. Pak nedela problem si udelat mapku a zacit signal snizovat az rekneme od 1.3baru absolutne. Prokonzultovaval jsem to s kolegou (velmi zdatny demon pres elektrotechniku). NArazili jsme pouze na neznalost hodnot odpovidajicich tlakum.
Otazkou je, zdali neni vdnejsi chip. Da se vubec 0,1baru nejak znatelne poznat na vykonu?
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!)
lt.kubosh píše:Myslim, ze zdatnejsi elektrotechnik dokaze bez problemu vlozit mezi signal z cidla tlaku a RJ cip s malou epromkou.
Jen znat hodnoty, ktere z cidla lezou a odpovidaji jakemu tlaku. Pak nedela problem si udelat mapku a zacit signal snizovat az rekneme od 1.3baru absolutne. Prokonzultovaval jsem to s kolegou (velmi zdatny demon pres elektrotechniku). NArazili jsme pouze na neznalost hodnot odpovidajicich tlakum.
Otazkou je, zdali neni vdnejsi chip. Da se vubec 0,1baru nejak znatelne poznat na vykonu?
Mno to čidlo posílá analog nebo digitál signál?jestli digitál tak epromku,to by šlo,ale jestli analog,tak bych to viděl jináč bez epromky,už mě něco napadlo,ale nevím jakej posílá signál...ten obvůdek by tě vyšel max. na 500kč s eprom,jestli to je analog,tak to je pár korun,hlavní problém je aby při startu nebyl tlak menší než atmosferický,jak se tady píše...
Nooo, tak to by si chlapec asi slušně vydělal, kdyby toto začal vyrábět! To bych si tam možná dal i 150 PD turbo a jenom tímhle ojebal čidlo. Čidlo by muselo ukazovat pravdu až do hodnoty nastavené v ŘJ, pak dejme tomu tuto hodnotu i přes zvyšování tlaku držet konstantní, ale po překročení požadovaného tlaku se oět začít zvyšovat, aby to při poruše padlo do nouzáku a neodpravilo turbo. Jestli někoho takovéhoznáš, tak to je zlatý důl!!! Ten signál z čidla zas není takový problém, ne?
Při výměně turba 81kW za 96kW pro zvýšení tlaku z 1.1 na 1,45 baru bych si ten signál z čidla představoval upravit nějak takto:
ja nad tim kdysi teoretizoval s reeshou a byl jsem poucen o urcitem hacku.
TDI pridava naftu podle mnozstvi vzduchu a original ridici jednotka nema nikterak velkou rezervu nad maximum vzduchu co jde pri seriovem nastaveni.
Vysledek naseho snazeni by byl, ze by sice byl vetsi tlak, vic vzduchu, ale ne vic nafty.
No a na tomhle zaklade jsem se rozhodl, ze bud chip a'la Reesha nebo seriovku.
Naposledy upravil(a) lt.kubosh dne 31 říj 2006, 20:48, celkem upraveno 1 x.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!)
lt.kubosh píše:ja nad tim kdysi teoretizoval s reeshou a byl jsem poucen o urcitem hacku.
TDI pridava naftu podle mnozstvi vzduchu a original ridici jednotka nema nikterak velkou rezervu nad maximum vzduchu co jde pri seriovem nastaveni.
Vysledek naseho snazeni by byl, ze by sice byl vetsi tlak, vic vzduchu, ale ne vic nafty.
mno mě tam jde nafty dost(noteeth) sprint je sprint
A nevíte, jestli mají všechna čidla tlaku stejnej průběh?
Někde (už to nemůžu najít) jsem kdysi čet, že když se použije čidlo ze 150PS motoru, tak má jinej průběh závislosti tlaku na signálu než z 81kW.
Kdo ví víc?
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
MirekX píše:A nevíte, jestli mají všechna čidla tlaku stejnej průběh?
Někde (už to nemůžu najít) jsem kdysi čet, že když se použije čidlo ze 150PS motoru, tak má jinej průběh závislosti tlaku na signálu než z 81kW.
Kdo ví víc?
průběh nevím,ale maj jinej napěťoví rozsah(má i jiný tlakoví rozsah měření),takže když dáš jiný čidlo tak bude ukazovat tlak menší než ve skutečnosti,což je problém při startu,kdyti počitač hodí error.Zpožďování bych teoreticky věděl jak udělat...zbývá vyřešit,aby to neodpravilo turbo a při překročení určitýho tlaku to zpadlo do nouzáku
Já si nejsem jistej, ale neliší se ty čidla jen sklonem křivky?
Když je nula, tak by ukazovaly obě nulu (možná naivní představa ), ale s rostoucím tlakem by to 150 PS ukazovalo jakoby míň.
To by určitě věděl Reesha, když dělá čip a někdo si dá čidlo ze 150 PS. (to normální zvládne max 1,45 baru .
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
MirekX píše:Já si nejsem jistej, ale neliší se ty čidla jen sklonem křivky?
Když je nula, tak by ukazovaly obě nulu (možná naivní představa ), ale s rostoucím tlakem by to 150 PS ukazovalo jakoby míň.
To by určitě věděl Reesha, když dělá čip a někdo si dá čidlo ze 150 PS. (to normální zvládne max 1,45 baru .
by jsi ty charakteristiky musel změřit,ale pochybuju že obě budou mít atm. tlak vyjádřený stejnou hodnotou měřeného signálu