Jaký olej do Forda Mondeo 1.8 TD 97

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Brawl
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jaký olej do Forda Mondeo 1.8 TD 97

Příspěvek od Brawl »

Zdravím, poradí mi prosím někdo jaký olej do tohoto motoru, moc se v tom nevyznám, před dvěma týdny jsem toto auto koupil, tak chci na něm vyměnit co můžu...Předem všem díky za odpovědi
Audi A6 3.0 TDI 171 Kw
Stejsky77
Přispěvovatel

Příspěvek od Stejsky77 »

Nemáš k autu nějaký návod? Chtělo by to zjistit jaké požadavky dle normy ACEA vyrobce vozu uvádí. Zkusil jsme na chvilku hledat, ale vyšlo mi do tvýho auta olej pro moderní motory forda specifikace 5W30, což se mi ale nezdá.
Octavia II Elegance 1.9 TDI BXE
DonSalieri
Přispěvovatel

Příspěvek od DonSalieri »

Do starsiho TD od Fordu bych 5W30 ACEA B1 urco nedaval, dokonce do urciteho roku vyroby ted jsi nejsem jistej cca 1998 jej Ford ani nepovoloval..Rozhodne neudelas chybu pokud zvolis olej ACEA B3 popr B4 a API CF..SAE klidne 10W40 porpipade 5W40 a drzet se znamych zavedenych vyrobcu, kde budes mit jistotu..Rozhodne je z ceho vybirat, ja osobne mam napriklad dobre zkusenosti s oleji Total..
Stejsky77
Přispěvovatel

Příspěvek od Stejsky77 »

jj jak říkáš s tím 5W 30, nezdá se mi to taky. Přiklonil bych se k tobě, jen na normy dle API příliš nedám u evropských aut. A s totalem se chyba neudělá. U nás máme dobré zkušenosti s Q8, ale je na výběru každého, hlavní aby plnil olej specifiakace a pak už jen vybrat značku.
Octavia II Elegance 1.9 TDI BXE
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“