zvaranie hliniku CO-ckom
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zvaranie hliniku CO-ckom
zvara tu niekto hlinikovym drotom v CO2-ke ??
neviem ci sa mi oplati kupovat hlinikovy drot,je aj dost drahy tak ak ma niekto skusenosti tak nech odpise svoje skusenosti.
Hlinikovou elektrodou nie je problem,ale drobne veci sa elektrodou tazko zvaraju.
neviem ci sa mi oplati kupovat hlinikovy drot,je aj dost drahy tak ak ma niekto skusenosti tak nech odpise svoje skusenosti.
Hlinikovou elektrodou nie je problem,ale drobne veci sa elektrodou tazko zvaraju.
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx

jasne ale na drobne suciastky predhrev netreba,chcem to iba na drobne veci,na elektrony urcite TIG.Ja som elektrony zvaral elektrodou a celkom pekne.TDI tech píše:Potrebujes : Ar 4.6, teflonovy bovden, 4 kladkovy podavac a kladky s okruhymi drzakami. Vyvarali sme stym elektorny ale bez predhrevu to stalo za hovno. Proste pri zvarani hrubsich kusov hlinika metodou MIG je predohrev nutnost
preco ten podavac 4-kladkovy??
KTS 530 k dispozicii

hmmm,,,pouzivas argon??mozes tu dat foto toho zvaru ako to vyzera?matus píše:skusenosti mam co by ta konkretne zaujimalo ?
zvaram aj tigom ale co-cku vyuzivam hlavne na veci kam nemozem dat tolko tepla ako tigom
tig vela tepla ----pekny zvar
"CO" malo tepla ---zvar ako lastovicie hniezdo(relativne povedane)
KTS 530 k dispozicii

Ktomuto ucelu najlepsie vyhovuje TIG ACmtapaj píše:jasne ale na drobne suciastky predhrev netreba,chcem to iba na drobne veci,na elektrony urcite TIG.Ja som elektrony zvaral elektrodou a celkom pekne.TDI tech píše:Potrebujes : Ar 4.6, teflonovy bovden, 4 kladkovy podavac a kladky s okruhymi drzakami. Vyvarali sme stym elektorny ale bez predhrevu to stalo za hovno. Proste pri zvarani hrubsich kusov hlinika metodou MIG je predohrev nutnost
preco ten podavac 4-kladkovy??
niekedy cez tyzden nieco nafotim a dodammtapaj píše:hmmm,,,pouzivas argon??mozes tu dat foto toho zvaru ako to vyzera?matus píše:skusenosti mam co by ta konkretne zaujimalo ?
zvaram aj tigom ale co-cku vyuzivam hlavne na veci kam nemozem dat tolko tepla ako tigom
tig vela tepla ----pekny zvar
"CO" malo tepla ---zvar ako lastovicie hniezdo(relativne povedane)
1,Chcel vediet ci sa mu oplati kupit drot (nie neoplati)
2,Tie "zvary" maju od zvarov velmi daleko ta trubka je osoplena a nie zavarena ja robim aj s Mig-om aj Tig-om a mig pouzivam velmi malo vacsinov priecky na navesoch.
Takze cital som to cele a ak si si nevsimol reagoval som na tvoj posledny prispevok.
2,Tie "zvary" maju od zvarov velmi daleko ta trubka je osoplena a nie zavarena ja robim aj s Mig-om aj Tig-om a mig pouzivam velmi malo vacsinov priecky na navesoch.
Takze cital som to cele a ak si si nevsimol reagoval som na tvoj posledny prispevok.