Výměna budíků

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

zdenouch
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Výměna budíků

Příspěvek od zdenouch »

Drazí kolegové,
na své O1 TDI MR 99 mám budíky číslo 1U1 919 034G a komfortku 1J0 959 799Q. Chtěl bych se zeptat jestli na ni přizpůsobím budíky face 1U0 920 810F ? Zkoušel jsem je připojit a po otočení klíčku do první polohy vše pracuje a ukazuje jak má. Palubní PC ukazuje dojezd a kontrolka airbagu nesvítí. Půjde přizpůsobit IMMO nebo pokud by je chtěl mít na autě budu muset předělat vše na 3 G ? Děkuji za pomoc. :worthy:
Naposledy upravil(a) zdenouch dne 23 dub 2010, 20:10, celkem upraveno 1 x.
PRODANÁ: Octavia 1.9 TDI, AGR, MR99 , VA + Fratelli Bosio 764 ,chip 125kw ,ATD+HDS57+VR6 přítlačák, EGR OFF, sání komplet ASZ ,brzdy 312/256,podvozek + interier RS
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Už jsem ti to psal.Budíky půjdou,musíš mít ale klíče s čipem immo 3,airbagovka buď bude svítit nebo ne.podle kódování,nemáš ji canovou,bude hlásit závadu žhavení-ale vše půjde jak má
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Děkuji za vysvětlení .
Pomůže mi někdo v okolí Brna s nakodováním ? Dáte mi někdo tip kde koupi ten čip na 3g NENAHRANEJ ? :?
PRODANÁ: Octavia 1.9 TDI, AGR, MR99 , VA + Fratelli Bosio 764 ,chip 125kw ,ATD+HDS57+VR6 přítlačák, EGR OFF, sání komplet ASZ ,brzdy 312/256,podvozek + interier RS
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

zdenouch píše:Děkuji za vysvětlení .
Pomůže mi někdo v okolí Brna s nakodováním ? Dáte mi někdo tip kde koupi ten čip na 3g NENAHRANEJ ? :?

Kód: Vybrat vše

http://www.mtaplus.sk/?stred=modul_vypis_kategorie.php&vybrana_kat=1082&identifikace=NOVY:2010:04:23:21:58:59:81.19.45.6&barevne_provedeni=barevne_provedeni_0&tree1_zobraz=1080&pravy_panel=&zobrazit=&hledej=&seradit=&mena=
Občas to někdo prodává i tady na fóru.
Kdybys měl s připůsobením problém klidně se ozvi
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

jini píše:
zdenouch píše:Děkuji za vysvětlení .

Kód: Vybrat vše

http://www.mtaplus.sk/?stred=modul_vypis_kategorie.php&vybrana_kat=1082&identifikace=NOVY:2010:04:23:21:58:59:81.19.45.6&barevne_provedeni=barevne_provedeni_0&tree1_zobraz=1080&pravy_panel=&zobrazit=&hledej=&seradit=&mena=
Občas to někdo prodává i tady na fóru.
Kdybys měl s připůsobením problém klidně se ozvi
Máš SZ.
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Jednou jsem na stejný dotaz ohledně výměny budíků dostal tuto odpověd:

budeš muset dát CANovou airbagovku aby budíky 2,5 generace (CANovy) signalizovali stav airbagů
a nebo dáš budíky 2,5 generace a jde odkódovat airbagy tím pádem ti nebudou signalizovat (kontrolka se nerožne) airbagy budou fungovat (ale pokud budeš mít na něm závadu nedozvíš se o tom.

A postup:

na budících přepojíš 2 dráty (potkávací světla, mlhovka)
airbagovka se musí přepojit celá

Jak to tedy je? Stačí dát IMMO 3G a nakodovat nebo budu muset na budících přepojit 2 dráty a postupovat podle návodu nahoře ?
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

jo,ty dráty budeš muset,ale vše popsal Vaša na Škoda fórum dokonce přesně tabulku co a jak.Pohledej tam a bude ti vše jasné
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

cosby píše:jo,ty dráty budeš muset,ale vše popsal Vaša na Škoda fórum dokonce přesně tabulku co a jak.Pohledej tam a bude ti vše jasné
Myslíš tady tento článek:
Maxidoty,resp.palubní přístroje v velkým displejem uprostřed,který zobrazuje hodnoty pal.pc-prostřední třetina,trvale teplotu-spodní část a info. od rádia/navigace-horní třetina.Pal.přístoje bez maxidotu v této části mají kontrolky,které se u pal.přístrojů s maxidotem přesunuly do otáčkoměru a rychloměru.Pro četnost dotazů jen podotýkám,že pal.přístroje bez maxidotů nelze doplnit pouze o displej,aby se z něho stal maxidot, ale musí se vyměnit celý přístroj.

SuperB –u těchto vozů lze namontovat maxidot bez problému a dalších úprav,vše bude zobrazovat v plné výši a korektně.

Octávia-korektně a v plné výši bude maxidot fungovat u Oktávii od modelu 2002,tedy někdy okolo 8/2001.-III.generace komfort systému.
U Octávie s komfort systémem 2,5 generace-od cca 8/99 po 8/01 bude fungovat,pouze se nebudou zobrazovat otevřené dveře a nepůjde pípák,když otevřete dveře a zapomenete zhasnout světla.-ady je potřeba předělat komfortsystém na 3.generaci-viz.sekce instal.manuály-“instalace 3.generace komfort systému“

U Oktávii pod rok 8/99 lze maxidot nainstalovat,ale budete se potýkat s těmito problémy-Bude nebo nebude-podle nakódování gateway svítit nebo nesvítit airbag.kontrolka.Airbagy budou funkční,pouze kontrolka nepůjde korektně.
Na pal.pc nepůjde navolit dojezd a okamžitá spotřeba(pouze u benzín.vozů)
Musí se vyměnit rovněž klíče na immo 3.

Fabia-u těchto vozů stejně jako u SuperBů jde maxidot namontovat bez problému a bude plně funkční,pouze od modelu facelift je obrácen palivoměr,takže je potřeba maxidot sw.upravit nebo koupit palivoměr z faceliftu(ve škoda –auto cca 2400,-kč).
Taktéž kódování pal.přístorjů po faceliftu je jiné jako do faceliftu jstejně jako uložení kanálu pro serv.intervaly.

Co se týče propojení rádií s maxidotem,Oktávie a Superb umí příjmout signál jak po 3 drátech tak po Canu,kdežto Fábie pouze po Canu(tam ani Symphony Fabia jiné není)

Co se týče navigací-viz můj příspěvek v sekci instal.manuály-„Navigace“

Made by Cosby ( s připomínkami od Vaše)
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Ne,najdi Vašu a projdi jeho témata
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

cosby píše:Ne,najdi Vašu a projdi jeho témata
Hledám a nemůžu to najít...

Veškerej problém je v té komunikaci přes CAN. Nedá se to obejít nějakým převodníkem....
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Má to smysl?Napiš Vašovi jestli to ještě má,já to smazal
Vaša
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaša »

na skodahome se všechny užitečný věci mažou
tady je kopie. http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=243

jde to udělat i jen polovičatě dát budíky s maxidotem, odkódovat airbagovku z gateway přepojit kontrolky světel a je to
nepůjde: signaizace airbagovky, signalizace dveří
OOOO A4 Avant Quattro 125kW ++
OOOO A2 1,4 TDi ++
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Vaša píše:na skodahome se všechny užitečný věci mažou
tady je kopie. http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=243

jde to udělat i jen polovičatě dát budíky s maxidotem, odkódovat airbagovku z gateway přepojit kontrolky světel a je to
nepůjde: signaizace airbagovky, signalizace dveří
Vašo děkuji .
zdenouch
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenouch »

Které 2 dráty musím na budících přehodit (potkávací světla, mlhovka) Prosím o info z jakého pinu na který. Děkuji
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

tlumená světla zelený 16 na modrý 13 a mlhová světla zelený 15 na modrý 15
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“