ford mondeo 2.0 TDCi kontrolka žhavení bliká
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ford mondeo 2.0 TDCi kontrolka žhavení bliká
koupil jsem Ford Mondeo 2.0TDCi 96 kw v bazaru, než k Vám pojedu chtěl bych se zeptat, auto mi dělá následující věc, jedu a brzdím motorem auto někdy chcípne - bliká kontrolka žhavení. Nedělá to vždy třeba 1x za 400 km, někdy 2x za 100 km, někdy vůbec. Filtry mám vyměněné, nevíte prosím co by to mohlo být za závadu? Kolik asi bude stát oprava?
- automacher
- Aktivista
Odpovědi: 0
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
zkus dát autu pořádně napít do nějakého dlouhého kopce, a neboj se toho, pokud začne blikat a spadne do nouzáku tak to budou vstřiky nebo čerpadlo, speciálně Tdci 96kW je na to hodně háklivý,
Pokud to budou vstřiky tak to nebude levný, ale dají se repasovat
Pokud to budou vstřiky tak to nebude levný, ale dají se repasovat
S-Max 2,0Tdci Titanium, exVW TOURAN 2,0TDI Highline, ex BMW 330i Touring
Diagnostika přímo Ford, bohužel nic nenašla. Při výkonu to nechcípá jel jsem i po dálnici na 4 rychlost k omezovači, jednou to trošku škublo ale nechcíplo, občas se taky stane, že auto po dálnici při 130 km občas škubne, ale jede dál. Najeto asi 160 000 km, teď jsem ho koupil v bazaru takže buhví co 

Ahoj, jenže na diagnostice mě nic nenašli a jakmile mi začne blikat kontrolka žhavení tak se s autem nedá jet, chcípne, takže se nedá dojet do servisu když to bliká a já nedokážu vysimulovat to chcípnutí, dělá to náhodně a když se o to snažím nepovede se mi to. Teď jsem čistil sprejem sání a pak chvilku držel otáčky u 3000 na volnoběh a auto po minutě chcíplo a blikala kontrolka žhavení, když jsem to zkoušel potom stejným způsobem nepdařilo se, já vůbec nevím co s tím. Ještě se mi teď stalo, že jsem jel a brzdil motorem s nějakých 2500 otáček, při 2000 jsem sešlápl plyn a kontrolka žhavení, zase jsem to zkusil udělat znovu a nic :'(
casto odchazi cidlo vacky je nad sanim. stoji par korun. a kdyz tomu das napit poradne a pak ti zacne blikat tak nejspis neco na vstrikovani. egr taky casto odchazi zalezi jaky tam mas jestli mechnicky nebo mechanicky se snimacem a nebo elekrticky- v prvnich dvou pripadech jde i zaslepit. ta dvouhmota by spis delala bordel pri startu a chcipani a vrklal by se pedal a poznas to bud tak nebo az ti odejde starter