Stránka 1 z 11

Vstřikovací čerpadla - dotazy na konkrétní vozy, motory

Napsal: 18 úno 2006, 20:51
od j
Chci koupit nejakého diesela a jezdit na olej, údajně to líp snáší vstřikovací čerpadla Bosch tak by me zajimalo jaké čerpadla mají některé auta: Fiat Punto a Tipo, VW Golf II a III, Opel Astra. Jestli je někdo máte tak napište, dík.

Napsal: 18 úno 2006, 21:55
od Tomas-Oaza
ja mam tipo cerpadlo bosch a auto mi jezdi na petrolej a separ, pred 5 lety jsem s tipem jezdil v autoskole a to jsem jezdil na oleje: trafo,hydraulicky,loziskovy

Napsal: 19 úno 2006, 10:55
od Kuba
To Tomas-Oaza :

Hydraulický olej to beru...ale jezdit na transformátorový olej...to je teda fakt prasárna !!! (wallbash) (crazy) (hm) Většina těhle olejů obsahuje dioxiny resp. tzv. "ceweso - dioxiny" .... to pak dejcháme my všichni. Takovej trasformátorovej olej je nebezpečnej odpad a musí se podle platnejch předpisů zvlášť likvidovat !!!!

Jezdit na hydrauliku, rostlináč, i ložiskovej olej či průplachovej - to je ok. ALe ne na trafoolej !!! (R)

Napsal: 19 úno 2006, 11:50
od Tomas-Oaza
mne je to jedno,pokud ho mam za 5.-/litr :D

Napsal: 19 úno 2006, 14:29
od origoš
Kdyby jenom to, trafoolej, pokud je staršího data, a ten je leckde ještě používán obsahuje i PCB. Taky bych to rád nevdechoval.

Napsal: 19 úno 2006, 20:34
od Tomas-Oaza
no jo ,ale jak rikam nezajima me to jezdim za levno a to mi staci

Napsal: 19 úno 2006, 21:17
od julio tabi
Páni,ale dioxíny vznikajú aj pri každom nedokonalom spaľovaní motorového oleja a nikomu to nevadí.Jediné spaľovanie olejov je nad 1350 stupňov kedy dioxíny nevzniknú a obzrite sa koľko garáží lakovní a dielní ho spaľuje ( možno!!!? pri 5OO stupňoch). Žiaľ bohu, je to daň za aktuálny trend.
To len na okraj. julio

Napsal: 19 úno 2006, 21:48
od Ropák
Tomas-Oaza píše:no jo ,ale jak rikam nezajima me to jezdim za levno a to mi staci
Nejlepší je stejně ten zlatokop, co si od tebe nechá zaplatit zato, že ušetřil za likvidaci toho odpadu. :D (noteeth) :D (LOL) (LOL) (rofl)

Napsal: 20 úno 2006, 03:23
od Kuba
Přesně tak, ORIGOŠ má pravdu, PCB (polychlorovaný bifenyly) bejvaj ještě ve většině trafoolejů. To je ale organickej jed jako kráva !! :x :xTomáš-Oáza - jestli je Ti to fuk, že zrovna tyhle sračky spaluješ, pak Ti neni pomoci !!!

Za 5,- Kč za litr tady vypouštíš do ovzduší chronicky toxickou kancerogenní látku podobnou benzolu, kterou dejcháme všichni, i TY ! Saze i z tý nejutahanější LIAZky jsou proti tomu NIC !!! PCB v trafooleji je hotový peklo (R) proti těm několika málo stopovejm "3,4-benz-pyrenů" v sazích !!!! (hm)

Napsal: 20 úno 2006, 16:58
od j
tak jeste k tem cerpadlum, v Tipu je teda bosch jak tu psal Tomas a v Golfu II je taky jak jsem zjistil tak jeste by me zajimalo jake je v Puntu 1.7 TD kdyby nekdo vedel...

Napsal: 20 úno 2006, 17:05
od lt.kubosh
Tomas-Oaza píše:no jo ,ale jak rikam nezajima me to jezdim za levno a to mi staci
Nechci bejt moralista, ale zkurvit si jedinou planetu kde muzu zit kvuli dvacetikorunam... Tomu cloveku bych docela s chuti zpusobil otravu rychle leticim olovem. Obrázek
Nejhorsi je, ze kdyz jsem byl na Cejlonu, tak co delaj lidi jenom z prosty neznalosti je brutal, ale tohle.

Napsal: 20 úno 2006, 21:17
od jarda3tipo
Olej do transformatoru je vazne svinstvo,pri pri paleni v dieselmotoru a kdekoliv jinde.Pak se nemuzeme divit ze z takovejch sracek ma kazdej druhej alergii a zdravotni problemy.
Nasledujici generace se mozna budou divit co jsme jim to tady z vlastni blbosti zanechaly...

Napsal: 21 úno 2006, 21:49
od sliva
j píše:tak jeste k tem cerpadlum, v Tipu je teda bosch jak tu psal Tomas a v Golfu II je taky jak jsem zjistil tak jeste by me zajimalo jake je v Puntu 1.7 TD kdyby nekdo vedel...
ja mam punto bez fénu (hm) a je tam lucas (rofl)

Napsal: 21 úno 2006, 22:18
od Tomas-Oaza
no myslim ze ovzdusi neznecistuji jen ja,ten olej uz je vyfiltrovanej,a pokud nekdo jak jsem cetl jezdi na vyjetej plej tak ten je taky hodnocenej jako nebezpecnej odpad.

Napsal: 22 úno 2006, 00:21
od Jindřich
To jsi jako odfiltroval bifenyli.Prosím Tě jak?Přez filtr z Liazu.Ale na Tvou omluvu,znám lidi co na trafoolej jezdili a nenechali si to vymluvit.V rozvodných závodech na to jezdili a domů si brali naftu a je možný že v tom pokračujou vesele dál.Za komunistů dokonce vypouštěli olej do země.A to měli sklad cca 80 m od Vltavy.To je co?Jindřich