Co dělat, když mi počítač lže do očí?!?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Martin Tibentak
Nováček
Odpovědi: 0

Co dělat, když mi počítač lže do očí?!?

Příspěvek od Martin Tibentak »

Na Oktávce I mi počítač tvrdí, že mám od osledního tankování (vždy do plné) průměrnou spotřebu 4,5 l/100 km. Tvrdí mi to na počítadle dlouhodobé průměrné spotřeby.
Když jsem to však spočítal (počet skutečně ujetých kilometrů a natankované nafty) tak mi vyšlo číslo 5,7 l/100 km.
To je celkem rozdíl.

Proto se ptám, je nějaká možnost, jak to upravit či opravit, aby mi očítač nelhal do očí?

Moc díky za jakékoliv rady či tipy.
Martin Tibentak - Octavia I. SLX Combi, 1.9 TDI, 81 kW + chip
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Co dělat, když mi počítač lže do očí?!?

Příspěvek od reesha »

Martin Tibentak píše:Na Oktávce I mi počítač tvrdí, že mám od osledního tankování (vždy do plné) průměrnou spotřebu 4,5 l/100 km. Tvrdí mi to na počítadle dlouhodobé průměrné spotřeby.
Když jsem to však spočítal (počet skutečně ujetých kilometrů a natankované nafty) tak mi vyšlo číslo 5,7 l/100 km.
To je celkem rozdíl.

Proto se ptám, je nějaká možnost, jak to upravit či opravit, aby mi očítač nelhal do očí?

Moc díky za jakékoliv rady či tipy.
Jde udělat nějaká korekce pomocí diagnostiky, změnit zobrazovanou spotřebu asi o 15% .. Mvolesko ví jak :)
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
dimec

Příspěvek od dimec »

Mozna mas spatne nakodovanou palubku..Taky jsem to mel.Tak koukni jakou mas vybavu a jake mas kodovani.A zda to bude souhlasit.To co pise Ressha by mozna taky pomohlo.je to v prizpusobeni,kanal ted ale nevim.
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

prizpusobeni kanal 3 , nastavit jde mezi 85 az 115 procent
Martin Tibentak
Nováček

4 dimec

Výbavu mám SLX a nevím co myslíš tím kódováním? Můžeš to trošičku rozebrat?
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Dej tam Linux a ne Win a je to (rofl) (rofl)
Martin Tibentak
Nováček

4 cosby

(hm) Když dám Win, tak se to spraví?
(hm) Dobrá skusím to a když to nevyjde, tak mu dám ještě do držky a bude pokoj. Mě nikdo do očí lhát nebude. (LOL)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

u té tvé by to mělo jít jak píše chiptuning, u novějších co ukazujou l/h jsem to nenašel, takže ty pro mě zatím nejdou, takže kdyby někdo věděl....
dimec

Příspěvek od dimec »

Martin Tibentak píše:4 dimec

Výbavu mám SLX a nevím co myslíš tím kódováním? Můžeš to trošičku rozebrat?
Kódování pøístrojových panelù – Škoda Octavia do 6.2000

V SuperVAGu vyvolejte funkci kódování (F4) a zadejte ABCDE dle tabulky.

Za jednotlivá písmena dosaïte:

AB = 00 žádná další výbava

+12 kontrola stavu kapaliny v ostøikovaèi, pøevodovka 02K

+14 kontrola pøipoutání ochrannými pásy + kontrola stavu kapaliny v ostøikovaèi + pøevodovka 02K

C

Kód zemì:

0 = Nìmecko

1 = Evropa/zbytek svìta (hodiny 0.. 24)

2 = USA (hodiny 0..12)

3 = Kanada (hodiny 0..12)

4 = Velká Británie (hodiny 0 .. 24)

5 = Japonsko

6 = Sáúdská Arábie

7 = Austrálie

D

4 – 4 válce

5 – 5 válcù

E

Verze motoru

Vozy do r.v. 2000:

0 – vznìtové motory kromì 1,9 TDi 81 kW

2 – zážehové motory + 1,9 TDi 81 kW

Takze si myslim ze tam musis mit 00142,
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Na své MR00 mám taky 00142, pokud to máš jinak, je to špatně nakodované. Ale nedá se vyloučit že error bude i někde jinde. mě to ukazovalo tedy o chlup míň, tak sem si to kdysi zvednul na 105% a teď to ukazuje přesně tak jak má.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
cereus
Přispěvovatel

Příspěvek od cereus »

Ja som testoval presnost PP prave v uplynulych dnoch. On nameral 4,4 l/100km, ja som nameral 4,49 l/100km. Takze PP je mierny optimista, ale rozdiel je maly, tak na to kaslem.
Ak ta PP tak nehorazne ojebava, mohlo by to znamenat, tak ako pise Matrix, ze ma motor nejaky problem.
Octavia combi 1.9 TDI 66 kW, AGR ´98
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

cereus píše:Ja som testoval presnost PP prave v uplynulych dnoch. On nameral 4,4 l/100km, ja som nameral 4,49 l/100km. Takze PP je mierny optimista, ale rozdiel je maly, tak na to kaslem.
Ak ta PP tak nehorazne ojebava, mohlo by to znamenat, tak ako pise Matrix, ze ma motor nejaky problem.
Taky musí ale brát v úvahu to,že počítač to jen průměruje po určitý době a ne hned,okamžitě.Takže ty to přišlápneš,ono to spápne víc,ale počítač to nezapočítá do průměru..Teda podle mě to tak je. 8)
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Všetko sa ráta do priemeru. Ak meriaš počítačom rovnakú dobu, alebo vzdialenosť, ako aj meriaš reálnu spotrebu, malo by to sedieť. Keby počítač nezohľadňoval to "prišľapnutie" tak by bol úplne nanič. :)

Všimol som si zaujímavú vec, rôzne prístrojovky rôzne kecajú, aj keď sú rovnako nastavené (tých 100percent). Mal som v aute 1J0 920 826C a vymenil som za 1J0 920 846C a tieto druhé ukazujú spotrebu oveľa presnejšie. Obidva sú immo3, rovnaká generácia budíkov, len tie prvé majú polovičný display a tie druhé sú maxidot.

Aj u tých novších budíkov (immo3), kde už nie je v adaptácii kanál 3, sa dá nastavovať to prispôsobenie spotreby. Je to v EEPROMe.
Martin Tibentak
Nováček

Nechal jsem to na VAGu upravit o 10 procent a teď jezdím a uvidím, co to ukáže. Pak dám vědět.

Stejně si ale myslím, že je něco špatně, přece by to mělo ukazovat při 100 procentech přesně. To znamená, že něco pracuje špatně. Nevím na jakým principu ten PP spotřebu vyhodnocuje, jestli má nějaký čidla na čerpadle a podle toho, kolik dávají to pačítá se stavem tachometru....Rozhodně ale něco musí být špatně nastavený, nebo to něco musí pracovat špatně (wallbash) , nevím ale co, protože VAG nevyhazuje žádný chyby.
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

nemusi bejt nic spatne, na 99% to ma nasvedomi ten tvuj chip, jinak informaci o spotrebe dostavaj budiky od ECU motoru
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“