Co dělat, když mi počítač lže do očí?!?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Odpovědi: 0
Co dělat, když mi počítač lže do očí?!?
Na Oktávce I mi počítač tvrdí, že mám od osledního tankování (vždy do plné) průměrnou spotřebu 4,5 l/100 km. Tvrdí mi to na počítadle dlouhodobé průměrné spotřeby.
Když jsem to však spočítal (počet skutečně ujetých kilometrů a natankované nafty) tak mi vyšlo číslo 5,7 l/100 km.
To je celkem rozdíl.
Proto se ptám, je nějaká možnost, jak to upravit či opravit, aby mi očítač nelhal do očí?
Moc díky za jakékoliv rady či tipy.
Když jsem to však spočítal (počet skutečně ujetých kilometrů a natankované nafty) tak mi vyšlo číslo 5,7 l/100 km.
To je celkem rozdíl.
Proto se ptám, je nějaká možnost, jak to upravit či opravit, aby mi očítač nelhal do očí?
Martin Tibentak - Octavia I. SLX Combi, 1.9 TDI, 81 kW + chip
- reesha
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co dělat, když mi počítač lže do očí?!?
Jde udělat nějaká korekce pomocí diagnostiky, změnit zobrazovanou spotřebu asi o 15% .. Mvolesko ví jakMartin Tibentak píše:Na Oktávce I mi počítač tvrdí, že mám od osledního tankování (vždy do plné) průměrnou spotřebu 4,5 l/100 km. Tvrdí mi to na počítadle dlouhodobé průměrné spotřeby.
To je celkem rozdíl.

- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
-
- Nováček
Kódování pøístrojových panelù – Škoda Octavia do 6.2000Martin Tibentak píše:4 dimec
Výbavu mám SLX a nevím co myslíš tím kódováním? Můžeš to trošičku rozebrat?
V SuperVAGu vyvolejte funkci kódování (F4) a zadejte ABCDE dle tabulky.
Za jednotlivá písmena dosaïte:
AB = 00 žádná další výbava
+12 kontrola stavu kapaliny v ostøikovaèi, pøevodovka 02K
+14 kontrola pøipoutání ochrannými pásy + kontrola stavu kapaliny v ostøikovaèi + pøevodovka 02K
C
Kód zemì:
0 = Nìmecko
1 = Evropa/zbytek svìta (hodiny 0.. 24)
2 = USA (hodiny 0..12)
3 = Kanada (hodiny 0..12)
4 = Velká Británie (hodiny 0 .. 24)
5 = Japonsko
6 = Sáúdská Arábie
7 = Austrálie
D
4 – 4 válce
5 – 5 válcù
E
Verze motoru
Vozy do r.v. 2000:
0 – vznìtové motory kromì 1,9 TDi 81 kW
2 – zážehové motory + 1,9 TDi 81 kW
Takze si myslim ze tam musis mit 00142,
-
- Přispěvovatel
Ja som testoval presnost PP prave v uplynulych dnoch. On nameral 4,4 l/100km, ja som nameral 4,49 l/100km. Takze PP je mierny optimista, ale rozdiel je maly, tak na to kaslem.
Ak ta PP tak nehorazne ojebava, mohlo by to znamenat, tak ako pise Matrix, ze ma motor nejaky problem.
Ak ta PP tak nehorazne ojebava, mohlo by to znamenat, tak ako pise Matrix, ze ma motor nejaky problem.
Octavia combi 1.9 TDI 66 kW, AGR ´98
- teabe
- Přispěvovatel
Taky musí ale brát v úvahu to,že počítač to jen průměruje po určitý době a ne hned,okamžitě.Takže ty to přišlápneš,ono to spápne víc,ale počítač to nezapočítá do průměru..Teda podle mě to tak je.cereus píše:Ja som testoval presnost PP prave v uplynulych dnoch. On nameral 4,4 l/100km, ja som nameral 4,49 l/100km. Takze PP je mierny optimista, ale rozdiel je maly, tak na to kaslem.

Všetko sa ráta do priemeru. Ak meriaš počítačom rovnakú dobu, alebo vzdialenosť, ako aj meriaš reálnu spotrebu, malo by to sedieť. Keby počítač nezohľadňoval to "prišľapnutie" tak by bol úplne nanič. 
Všimol som si zaujímavú vec, rôzne prístrojovky rôzne kecajú, aj keď sú rovnako nastavené (tých 100percent). Mal som v aute 1J0 920 826C a vymenil som za 1J0 920 846C a tieto druhé ukazujú spotrebu oveľa presnejšie. Obidva sú immo3, rovnaká generácia budíkov, len tie prvé majú polovičný display a tie druhé sú maxidot.
Aj u tých novších budíkov (immo3), kde už nie je v adaptácii kanál 3, sa dá nastavovať to prispôsobenie spotreby. Je to v EEPROMe.

Všimol som si zaujímavú vec, rôzne prístrojovky rôzne kecajú, aj keď sú rovnako nastavené (tých 100percent). Mal som v aute 1J0 920 826C a vymenil som za 1J0 920 846C a tieto druhé ukazujú spotrebu oveľa presnejšie. Obidva sú immo3, rovnaká generácia budíkov, len tie prvé majú polovičný display a tie druhé sú maxidot.
Aj u tých novších budíkov (immo3), kde už nie je v adaptácii kanál 3, sa dá nastavovať to prispôsobenie spotreby. Je to v EEPROMe.
-
- Nováček
Nechal jsem to na VAGu upravit o 10 procent a teď jezdím a uvidím, co to ukáže. Pak dám vědět.
Stejně si ale myslím, že je něco špatně, přece by to mělo ukazovat při 100 procentech přesně. To znamená, že něco pracuje špatně. Nevím na jakým principu ten PP spotřebu vyhodnocuje, jestli má nějaký čidla na čerpadle a podle toho, kolik dávají to pačítá se stavem tachometru....Rozhodně ale něco musí být špatně nastavený, nebo to něco musí pracovat špatně
, nevím ale co, protože VAG nevyhazuje žádný chyby.
Stejně si ale myslím, že je něco špatně, přece by to mělo ukazovat při 100 procentech přesně. To znamená, že něco pracuje špatně. Nevím na jakým principu ten PP spotřebu vyhodnocuje, jestli má nějaký čidla na čerpadle a podle toho, kolik dávají to pačítá se stavem tachometru....Rozhodně ale něco musí být špatně nastavený, nebo to něco musí pracovat špatně

Martin Tibentak - Octavia I. SLX Combi, 1.9 TDI, 81 kW + chip