koča píše:Dnes jsem čistil egr ventil a pořád je na něm netěsnost! Chci se zeptat mužu ho zaslepyt? Pozná to ŘJ ? Jedná se o motor 1,6 hdi 80kw rok 2004
pozna
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
No já jej zaslepil u výfuku, na začátku ohebné hadice a venku na cestě nic, ale vjel jsem do města a naskočila závada/rozsvítila se kontrolka/,tak jsem zajel na VAG a ukázala se závada nefunkční Egr a bylo mi sděleno, že při vjetí do města a změně jízdy ŘJ zjistila podle váhy že je EGR nefunkční..
Tak mám taky na 1,6 hdi zaslepeno asi měsíc! ŘJ To pozná! Porucha se rozsvítí tak jednou za 400km. Před zaslepením svítila pořád. Zatím nechám zaslepeno protože 9tis. se mi za nový dávat nechce.
No já jej zaslepoval proto, že motor šel od volnoběhu jako lemra a zjistil jsem, že je stále otevřen/nedovřen/..Po zaslepení velká pohoda, rozjezdy bezvadné....Majitel si chrochtá..a na kontrolku kašle...
ja som ho nedavno zaslepil.spotreba by mala ist dole,vykon hore,no citit to nebude.na diagnostike ukaze zmenu na vahe vzduchu.je tam len kvoli ekologii.a skodi to motoru.predsa nepotrebujeme v sani horuci vyfukovy plyn