Nechcem zbytočne zakladať novú tému na váhu a spýtam sa tu:
Mal som dlhší čas problém s ťahom a nešlo mi turbo a dosiahol som maximálne 100 km/h rýchlosť. Nevedel som prísť na problém skoro 2 roky a v autor. servise mi tvrdili že je všetko O.K. lebo diagnostika je v poriadku. Asi ped rokom som sa konečne dopracoval po rôznych fórach na váhu vzduchu. Najskôr som ju "leštil" čo pomohlo asi na 20 km a potom hneď odišla, čistil som ju asi dvakrát až som ju nakoniec odpojil od tých káblov. Teraz sa chcem spýtať na odborný názor skúsených, po odpojení elektroniky od váhy mi auto ťahá lepšie ako nové. Mám pocit že som v načipovanom, lepšia akcelerácia a dokonca keď som mal auto nové a zapol som mech. klímu tak mi to zobralo možno 10-15% výkonu, teraz keď zapnem klímu tak má motor ťah nezmenený. Som super spokojný len sa obávam aby som niečo neodpálil, nepoškodil nejakú jednotku alebo neviem čo. Mám aj nejaké logy z VAG ale len na voľnobeh lebo nemám NB iba veľké PC. Cez víkend som cez VAG uzavrel (znížil) EGR na minimum a keď mám vahu napojenú na elktroniku mi to vypíše chybový kód 16485 a keď váhu odpojím od elektroniky tak mi vyhodí chybový kód 17552. Ja by som to najradšej nechal odpojené a jazdil s tým lebo mi to super šlape, čo myslíte môžem niečo posr*ť?
S tou mrtvou váhou sis zvykl na malý výkon a proto ti teď, když si jednotka dosadí konstantní hodnotu, která je očividně vyšší, než byla z té váhy, ti přijde, že auto jede. Až dáš dobrou váhu, budeš mít pocit, že s odpojenou to byl lenoch všech lenochů. Bez váhy nic nezmrvíš, ale jezdíš s polovičním stádem poníků.
Mohl by se mi prosím někdo podívat na log váhy pro 1.8T AUQ? Přijde mi, že dává trochu nižší hodnoty. V souboru je log ze série + log s chipem na 154kW. U obou je měření do plných otáček až u konce logu. Děkuju