KIA SORENTO repase motorů 2,5 CRDi D4CB - TÁBOR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
KIA SORENTO repase motorů 2,5 CRDi D4CB - TÁBOR
Nabízím repasy klikových ústrojí motorů a celých motorů D4C pro KIA SORENTO 2,5 CRDi. Dále opravy turbodmychadel a převodovek. Prodej repasovaných vysokotlakých čerpadel Boch CR 3.
-
- Nováček
Vymezení ventilové vůle je přes hydraulické elementy tzv. hydroštely tlakem oleje. Těžko soudit bez poslechu co to může být za hluk
tak alespoň doplňující info
- dělá to i při stojícím vozidle nebo jenom při jízdě ?
- na volnoběh je motor tichý ?
- ty kilometry jsou potvrzené ?
- pokud otevřete víčko na hlavě válců vidíte čistý hliník nebo je to
zakarbonované?
tak alespoň doplňující info
- dělá to i při stojícím vozidle nebo jenom při jízdě ?
- na volnoběh je motor tichý ?
- ty kilometry jsou potvrzené ?
- pokud otevřete víčko na hlavě válců vidíte čistý hliník nebo je to
zakarbonované?
-
- Nováček
S největší pravděpodobností netěsní výměník tepla voda olej umístěný na bloku motoru pod turbodmychadlem. rentabilitu opravy motoru takhle nelze posoudit ale vzhledem k tomu že emulze chladící kapalina olej je v mazacím okruhu motoru je nutné kromě opravy výměníku ( nebo jeho výměny) rozdělat a vyčistit celý motor. náklady jen na práci a těsnění + výměník cca 15000,-
-
- Nováček
No, trochu sem se do toho pustil 
Z majitele se nepodařilo vydolovat, jak dlouho s tím v tomhle stavu jezdil
Čištění samo proběhne, jen nevím jaký zvolit vzhledem k tomu co ten motor asi zažil olej...
http://img834.imageshack.us/slideshow/w ... 164000.jpg
Zítra to ještě musím celé projít, nic co by mě "praštilo" do očí jsem nezahlídl.

Z majitele se nepodařilo vydolovat, jak dlouho s tím v tomhle stavu jezdil

Čištění samo proběhne, jen nevím jaký zvolit vzhledem k tomu co ten motor asi zažil olej...
http://img834.imageshack.us/slideshow/w ... 164000.jpg
Zítra to ještě musím celé projít, nic co by mě "praštilo" do očí jsem nezahlídl.
Lupo 99"
-
- Nováček
Podle toho co je vidět z fotek bych to viděl na levý spodek tam kde je kanál od přepadového ventilu hned vedle výstupu oleje od filtru. pokud ten motor chceš zachránit opravdu to vidím na kompletní rozebrání a vyčištění. Ta emulze bude všude. Jednoznačně bych i objednal ložiska na kliku když už to bude rozebrané. Budeš také potřebovat jiný výměník.
To bude majitel skákat radostí do stropu... A to mu pred 6ti měsícema měnili motor 
Turbo počítám půjde taky brzo do kytek...

Turbo počítám půjde taky brzo do kytek...
Naposledy upravil(a) 1MTDI dne 19 pro 2011, 14:56, celkem upraveno 1 x.
Lupo 99"
-
- Nováček