Každému horem dolem vysvětluju, že Shell je shit za nehoráznou cenu a jsem za debila. Tak tady je to černé na bílém.
Proč mám tankovat SHELL za skutečně nehorázné ceny, když i blbá ONO je na tom minimálně stejně, ale o pět korun na litru levněji. A když do ní přidám VIF, jsem na kvalitě úplně jinde než celý Shell (a cenu za litr zvýším o pouhých 40 haléřů).
Benzina má dlouhodobě nejlépe hodnocená paliva u nás a zejména VERVA nemá u nás konkurenci.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Kdykoli jsem viděl nějaké testy paliv u nás, vždy z toho Shell vycházel velmi "špatně". Přesněji řečeno - běžná nafta od Shell je prostě běžná nafta - ani lepší a ani horší než průměr. "Prémiová" nafta od Shell není prémiová, ale rovněž pouze obyčejná nafta, avšak za "prémiovou" cenu. Všimněte si v té tabulce, že rozdíl mezi oběma naftami Shell je zanedbatelný. Navíc např. v testu pěnivosti totálně propadají.
Prostě jsem osobně přesvědčen o tom, že Shell v ČR nás spotřebitele pěkně tahá za fusekli - prodává naprosto běžná, ničím výjimečná paliva, ovšem za mimořádně výjimečné ceny. U Shell z principu netankuju, protože si říkám, že pokud mám možnost koupit běžnou naftu třeba u ONO za 28 Kč, proč bych měl kupovat to samé palivo za cenu o pětikorunu vyšší, no ne?
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)