hdi vs tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

milanpod
Nováček
Odpovědi: 0

hdi vs tdi

Příspěvek od milanpod »

mame v plane kupovat auto len ja som za tdi a kazdy ma odhovara ze najlepsie motori su hdi ale to sa my neak nezda.ake mate skusenosti?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jde o to, zda bude ojeté, nebo nové, já bych šel do posledních nových exemplářů PD..HDI čeká po najetých 150000 investice, ale zase tam neřešíš moc nějakou turboregulaci a nějaké blbé hadičky, které spouchly... :)
nepropadat panice...
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

TDi jasna volba :) HDi jak pise kolega po 150 000km problemy,taky jsem to resil po Vanocich,rozhodoval jsem se mezi 406 peugeotem proti vw passatu.Vyhral Passat a muzu rict ze jsem udelal dobre - maximum spokojenosti. :)
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

hdi se v mrazech moc nechce startovat
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Brouk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brouk »

HDI : klesne baterka o 1 volt nemas sanci nastartovat ( vsechny modely ale zase vse ostatni funguje :-))) ) , dal nema cenu psat ale je to lepsi nez Renault ! Nic nepasuje z modelu na model . dopoledne montojout jednu vec odpoledne uz to na predchozi nepasuje (LOL)

Zase je dobre ze to lidi kupujou je hodne co opravovat ;-)
sparco gti
Přispěvovatel

Příspěvek od sparco gti »

hdi ma fotr a v zime vam poviem katastrofa baterka toci toci ale nechytne skusili sme kupit druhu baterku a chytlo hned ale popri tom obe baterky tocia stejnako,asi fakt staci ze je trosku slaba baterka a nechyti ani za ko..t ale iba v zime (wallbash)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jestli HDi tak bych si vzval 2.0-66kw RHY, s tím mám z téhle řady nejlepší zkušenosti.
Brouk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brouk »

RHY je tusim siemens vstrikovani , upravoval delal jsem jich 100ky a chodej super ! zadny problem .
sparco gti
Přispěvovatel

Příspěvek od sparco gti »

da sa to neak spravit stym startovanim? bojim sa ze v zime to bude asi zas haprovat.hej je tam siemens ale motor je v suzuki vitara.
shark734
Přispěvovatel

Příspěvek od shark734 »

ja mam HDI RHY a mam RJ BOSCH...kazdy ta bude nahovarat na to co ma doma..kedze toto je forum orientovanie viac na koncern vw tak hadaj co ti budu navrhovat :D

HDI v mrazoch nechyta? -20°C na brnk, baterka stara 5rokov a este som ju nedobijal a prevazne chodim kratke trasy do 15km...znamy ma 2.2HDi a vsetky 4 zhavice v prdeli a pri -22 este nastartoval, potom uz nie...mam v okoli plno znamych co maju HDi a su problemy len s FAPom

EDIT: k TDI: kamarat ma octavku rv2001 tusim a to je nieco strasne, v mrazoch to hrkoce(dost dlho toci) este horsie jak cez leto a odhlucnenie motora v kabine nic moc...no a ceresnicka ze ma spotrebu 3,8l/100(podla PP a s tazkou nohou :D, raz mi to pozical a spotreba bola 6,8 ) ale to je uz OT
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Každý si chválí svoje. Mě je to i jedno.
Ale po zkušenostech s firemní 306HDI a Berlingama HDI co jedna firma kupoval ajako funglovky a po dalších zkušenostech s Frantíky, mi toto domů nesmí ani zadramo... (teď třeba nemůžu na toho debilního 306 sehnat saharu (je tam nečekaně nějaký atyp co montovali jen v úterý kolem oběda asi) , přitom vrtulí na Oktávku se všude válí mraky), co chvílí s ena tom rožne check - problém s pedálem plynu, ani autorizák neví co s tím.. a podobně. kromě toho jak řekl známý mechanik, to není auto, to je taký hrkač (LOL) - a to má najeto 120tkm - první majitel.
Proti tomu je moje Felda Pick-UP 1,9D s najetýma 400tkm hotová vládní limuzína :-)
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

Vici píše:Každý si chválí svoje. Mě je to i jedno.
Ale po zkušenostech s firemní 306HDI a Berlingama HDI co jedna firma kupoval ajako funglovky a po dalších zkušenostech s Frantíky, mi toto domů nesmí ani zadramo... (teď třeba nemůžu na toho debilního 306 sehnat saharu (je tam nečekaně nějaký atyp co montovali jen v úterý kolem oběda asi) , přitom vrtulí na Oktávku se všude válí mraky), co chvílí s ena tom rožne check - problém s pedálem plynu, ani autorizák neví co s tím.. a podobně. kromě toho jak řekl známý mechanik, to není auto, to je taký hrkač (LOL) - a to má najeto 120tkm - první majitel.
Proti tomu je moje Felda Pick-UP 1,9D s najetýma 400tkm hotová vládní limuzína :-)
s tym pedalom plynu viem pomoct...bude to zniet ako haluz ale odstrihni kabel co ide do vahy vzduchu ako kostra a vahu ukostri zvlast na dorobeny kabel..
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jo jo díky za pomoc ! Taky jsem si to už onehda našel, ale nebyl čas to udělat. Je to asi poslední co zbývá...
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

S tou kostrou to fakčí jen na HDI nebo i na jiných frantících já řeším něco podobné na Kangoo motor F8Q ,čerpadlo lucas a dost mě to krká hlavně cena ND :?
T4+B5,5
kwiko
Sběrač informací

Příspěvek od kwiko »

F8Q je stary komorkac, ten nema el. plyn. Skorej K.O. cerpadlo ;)
Forman135Le, VolvoV40TD
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“