Zvýšení výkonu

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dundee
Nováček
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Zvýšení výkonu

Příspěvek od Dundee »

Dá se u motoru 1.9TD 68kW (D8A) zvýšit výkon, aniž by se drasticky snížila životnost motoru?
Ten můj má podle tacho 298500km, doloženejch mám 162000km a už to asi není úplně ono. Chtěl bych, aby šlo auto trochu líp "za plynem" a bylo celkově silnější, živější.
Dá se samostatně nedrasticky upravit motor (jiné vstřiky, nastavení čerpadla, apod.) nebo to jde přes turbo (zvýšit plnící tlak, upravit začátek plnění)?
Díky za každý názor či radu.
Peugeot 405 STDT 68kW/92k '94
Simson Star SR4-2/1 '83
chochi
Nováček

Příspěvek od chochi »

a co takhle zkusit GO motoru i turbíny, pišeš že už to má nalítane skoro 300 tis, motor bude tak trochu vyběhanej, jinak zvyšovaní výkonu těchto "klasických" TD-ček obvykle vede k praskání těsnění pod hlavou a praskání samotné hlavy... ;)
musimtomit
Sběrač informací

Příspěvek od musimtomit »

Peugeot 205 1,8 TD 110 PS a 250 krouťák a hlava nepraská najeto s touto úpravou 50 tis km
ciko
Přispěvovatel

Příspěvek od ciko »

musimtomit píše:Peugeot 205 1,8 TD 110 PS a 250 krouťák a hlava nepraská najeto s touto úpravou 50 tis km
no povedz ake upravy tam mas.. a aka spotreba ???
musimtomit
Sběrač informací

Spotřeba 5,5-6 litrů nafty, normální vstřikovací čerapdlo nastavené seriově, vstřiky 1,8 Td teda tlaky 135 bar.
Mezichladič vzducu náporový - Avie, turbo VTG -Audi- tlak serie tedy 1,1 ,chladič oleje s termostatem BMW,sáni Xantia , chladič vody serie ale vrtule zezadu,termostat vodní serie
musimtomit
Sběrač informací

Ještě jsem zapoměl sporovní filtr vzduchu, hlava seriová ale kompletně dělaná tedy ventily , nové pístní kroužky ,rozvody kladky atd,olejové čerpaldo 1,9TD P 806-má větší výkon, dále možnost měnit tlaky za jizdy přepínačem.
M-i-š-a-k
Sběrač informací

Re: Zvýšení výkonu

Příspěvek od M-i-š-a-k »

Dundee píše:Dá se u motoru 1.9TD 68kW (D8A) zvýšit výkon, aniž by se drasticky snížila životnost motoru?
Ten můj má podle tacho 298500km, doloženejch mám 162000km a už to asi není úplně ono. Chtěl bych, aby šlo auto trochu líp "za plynem" a bylo celkově silnější, živější.
Dá se samostatně nedrasticky upravit motor (jiné vstřiky, nastavení čerpadla, apod.) nebo to jde přes turbo (zvýšit plnící tlak, upravit začátek plnění)?
Díky za každý názor či radu.
Dundee proč se nezeptaš na peugeot clubu? :) Tady ti většinou dobře poradí.
Docela mě to taky zajíma jestli sem dobře pochopil ono stačí asi udělat ty ventili a bude to lepší.Ale sundal sem ventilové vyko a to bylo asi z mojí strany všechno co dál?Kde se vlastně měří vule ventilu?Vím že tam jsou nějaké vymezovací podložky ale kde mam změřit vůli ventilu?Díky :)
Peugeot 405 1.8Td zatím jen experimenty s olejem uvidíme
Dundee
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvýšení výkonu

Příspěvek od Dundee »

M-i-š-a-k píše:Dundee proč se nezeptaš na peugeot clubu? :) Tady ti většinou dobře poradí.
Docela mě to taky zajíma jestli sem dobře pochopil ono stačí asi udělat ty ventili a bude to lepší.Ale sundal sem ventilové vyko a to bylo asi z mojí strany všechno co dál?Kde se vlastně měří vule ventilu?Vím že tam jsou nějaké vymezovací podložky ale kde mam změřit vůli ventilu?Díky :)
Čéče, na P-C jsem se už ptal, ale víceméně bez výsledku :( Teď nedávno jsem přetěsnil čerpadlo, asi se mi i povedlo trochu hnout s dávkou, protože se mi zdá, že jede líp, ale na druhou stranu dost hulí, to předtim nedělal. Je to prostě starší kára, tak ho spíš už jen budu udržovat v provozuschopnym stavu, než nacpat 35tis. do GO motoru (za ty prachy radši koupim 205GTi a bude :D )...
Peugeot 405 STDT 68kW/92k '94
Simson Star SR4-2/1 '83
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“