Čištění vstřikovacích trysek
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Čištění vstřikovacích trysek
Zdravím všechny,
motor mi jde u feldy 1.9D po výměně vstřikovacího čerpadla občas na 3 válce a výkon je takový nemastný neslaný i po celodenním ladění, dostal jsem radu, že by to mohl dělat přidřený vstřikovač (asi se do něj dostal bordel). Poradí někdo, jak zjistit která tryska je vadná a jak ji následně vyčistit? (co nejméně výměn, ať to nestojí majlant)
Jsem amatér bez profi vercajku
Díky
motor mi jde u feldy 1.9D po výměně vstřikovacího čerpadla občas na 3 válce a výkon je takový nemastný neslaný i po celodenním ladění, dostal jsem radu, že by to mohl dělat přidřený vstřikovač (asi se do něj dostal bordel). Poradí někdo, jak zjistit která tryska je vadná a jak ji následně vyčistit? (co nejméně výměn, ať to nestojí majlant)
Jsem amatér bez profi vercajku
Díky
Díky, to mě nenapadlo, takovej jednoduchej postupjericho-3 píše:Zkus povolovat jednotlivé trubky při chodu a poznáš,když se chod nezmění, je to ta vadná tryska..Ale nejlepší je vyndat všechny a zkontrolovat je..Jestli jsou stejně staré a máš třeba v palivu vodu ,začne se ségra kravit za chvíli taky....

Až budu případně nějakej vstřikovač dolovat a rozšroubovávat, je to taková ta sviňárnička, která se rozlítne na všechny strany, jen co to povolím, nebo v poho?
Tak jsem zkoušel při volnoběhu povolovat jednu za druhou a pokaždý se chod zhoršil, jakoby žádná nebyla vadná. Ta nepravidelnost se projevuje hlavně za jízdy, když šlapu na plyn, na volnoběhu jeden válec klepe víc, než ty ostatní. Vadný čerpadlo? Origo lucas, kterej tam byl před tejdnem, jel plynule.jericho-3 píše:Zkus povolovat jednotlivé trubky při chodu a poznáš,když se chod nezmění, je to ta vadná tryska..Ale nejlepší je vyndat všechny a zkontrolovat je..Jestli jsou stejně staré a máš třeba v palivu vodu ,začne se ségra kravit za chvíli taky....
Výměna by vyšla příliš draho, takže zkusím vyčistit. Ale pořád si nejsem jist, jestli to je tryskama, nebo čerpadlem,když to předtím šlo. Čerpadlo bylo trochu pochybného původu. (důvod výměny - aby se dalo jezdit na vyfrit, ale zatím to nejede ani na naftu)jericho-3 píše:No tak ta tryska není úplně zadřená, ale vypouští velké množství nafty a klepe..a když klepe, tak válec funguje..Tak si dej šroubovák pod ucho a zjisti, který to je..Ale fakt je lepší vyndat všechny a vyměnit je../kus stojí přes 300kč/
Jo a je to na teplo, ráno zvuk jak vejtřaska a po ohřátí klepe už jen ten jeden. For vyladěn na nejvyšší výkon, ale ten je i tak bídný.
OK, vytáhnu a zkontroluju všechny.
Čistě teoreticky, je možné, aby u rotačního čerpadla výstupy pro nějaké válce nešly nebo šly špatně? Lze to (nechat) změřit?
Je to tohle čerpadlo.
EDIT: tak asi to opravu bude tryskou, dle zkušenějšího kolegy to bejvá provázeno i černým kouřem, kterej jsem vymazal ubráním paliva na čerpadle. Takže díky všem, asi všechno
Čistě teoreticky, je možné, aby u rotačního čerpadla výstupy pro nějaké válce nešly nebo šly špatně? Lze to (nechat) změřit?
Je to tohle čerpadlo.
EDIT: tak asi to opravu bude tryskou, dle zkušenějšího kolegy to bejvá provázeno i černým kouřem, kterej jsem vymazal ubráním paliva na čerpadle. Takže díky všem, asi všechno

nastaf forahranicka píše:Vyčistil sjem všechny 4 trysky, žádné náznaky přidřených ventilků a klepe to vesele dál, navíc to chlastá jak dán. Takže už zbývá jen čerpadlo. Mám možnost jinýho bosche z pažouta 309ky 1.9 D, je šance, že to tam bude pasovat? Rozvodový kolo se přehodí, trubky a držák nechá z toho předešlýho.
Ahoj,jak to vlastně dopadlo?
Já mám podobnej problém....mám auto v popisu a vymontoval jsem elektricky řízený čerpadlo a dal jsem tam mechanický (už jsem s ním 2 měsíce jezdil) čerpadlo fungovalo dobře...Auto stratilo výkon a tak jsem jako první přehodil zase čerpadala zpět,ale žádná změna (nakonec se ukázalo,že to bylo turbem) Po výměně turba jsem zase chtěl namontovat machanický čerpadlo..
Po výměně motor začal klepat...pomalu jsem odkláněl čerpadlo od motoru a až přestalo klepat,tak jsem ho utáhnul ALE při přidání plynu motor jakoby šel na 5 válců a klepe..
Při povolování trubek se pokaždé chod motoru změnil...Namontoval jsem teda zase elektriku ale klepe pořád
Teť o svátkách mi nikdo vstřiky nezkontroluje a tak stojím
Jen by mě zajímalo,jestli kontrola,popřípadě výměna tenhle problém vyřešila...
Já mám podobnej problém....mám auto v popisu a vymontoval jsem elektricky řízený čerpadlo a dal jsem tam mechanický (už jsem s ním 2 měsíce jezdil) čerpadlo fungovalo dobře...Auto stratilo výkon a tak jsem jako první přehodil zase čerpadala zpět,ale žádná změna (nakonec se ukázalo,že to bylo turbem) Po výměně turba jsem zase chtěl namontovat machanický čerpadlo..
Po výměně motor začal klepat...pomalu jsem odkláněl čerpadlo od motoru a až přestalo klepat,tak jsem ho utáhnul ALE při přidání plynu motor jakoby šel na 5 válců a klepe..
Při povolování trubek se pokaždé chod motoru změnil...Namontoval jsem teda zase elektriku ale klepe pořád

Teť o svátkách mi nikdo vstřiky nezkontroluje a tak stojím

Jen by mě zajímalo,jestli kontrola,popřípadě výměna tenhle problém vyřešila...
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
Už jsem zjistil, čím to bylo, ale na ověření pokusem budu muset počkat, až se trochu oteplí a zkusím to znova přehodit.
Zůstával se vší pravděpodobností trvale otevřenej EGR ventil, protože elektronika neměla jak zjistit, v jakém režimu motor pracuje. Ucpal jsem ho montážní pěnou, následně po měsíci ukápla celá trubka, takže jsem pod přírubu na svodech vrazil plech a je pokoj.
Každopádně klepání dělaj trysky, akorát s lucasem to nedávaly tak najevo, poznal jsem to při lehkým přidáním foru, jedna klepe trvale a jedna další občas.
Tímto se ptám zdejších lidí:
Lze a jakým způsobem se u těchhle trysek nastavují otvírací tlaky? Ničeho jsem si při rozborce nevšiml. Né, že bych to chtěl nastavovat sám, nemám čím, ale nerad bych platil za to, že ty trysky budou technikovi ležet 2 dny na stole.
Zůstával se vší pravděpodobností trvale otevřenej EGR ventil, protože elektronika neměla jak zjistit, v jakém režimu motor pracuje. Ucpal jsem ho montážní pěnou, následně po měsíci ukápla celá trubka, takže jsem pod přírubu na svodech vrazil plech a je pokoj.
Každopádně klepání dělaj trysky, akorát s lucasem to nedávaly tak najevo, poznal jsem to při lehkým přidáním foru, jedna klepe trvale a jedna další občas.
Tímto se ptám zdejších lidí:
Lze a jakým způsobem se u těchhle trysek nastavují otvírací tlaky? Ničeho jsem si při rozborce nevšiml. Né, že bych to chtěl nastavovat sám, nemám čím, ale nerad bych platil za to, že ty trysky budou technikovi ležet 2 dny na stole.