Citroen BX-jednobod 1,6 ccm /magnetti marelli/
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Citroen BX-jednobod 1,6 ccm /magnetti marelli/
Pánové, trápím se z vrakem , kdy stříkačka tam pere benzin a zahazuje motor, kat je vybranej, lambdu jsem dal jinou/starou/,vstřikovač pod čtvrt plynem přerušovaně vyloženě plive benzin..Vstřikovač vyměněn,regulátor tlaku,snímač teploty nasávaného vzduchu,motor byl plný benzinu,hoši s tím laborovali a když to nešlo,odsral jsem to já...Má to velkou vadu, majitel odmítá investici, takže tam dávám staré věci bez záruky funkce...Při vykodování závady to mele nesmysly,jestli je kaput ŘJ..?Přitom tento systém byl spolehlivý, akorát při odpojení lambdy jde pořád plná směs..Poradte mi než to rozsekám... 
nepropadat panice...
Sice jsem ho neměřil, ale mám 2 vršky vstřiku a po rozebrání obou membrány v pohodě . Měřil jsem lambdu /mA/ a hodnota roste jako blázen, ale teď jsem to vykodoval a ukazuje mi to vadný potenciometr a neznámou základní polohu klApky..A o lambdě nic...A to se mi nezdá,že by tolik benzinu měl na svědomí termostat..Tak si dám pivo/a/ a zítra se uvidí...Patrně budu proměřovat dráty..vezmeš za něj a praskne...A dokonce se mi Citrouš pochcal..jenže vysvětluj důchodci,že auto tohoto stavu patří na vrakoviště... 
nepropadat panice...
Ahoj,hrozně moc u toho motoru dělá jakýsi senzor buď MAF nebo MAP,bývá na něm nápis GM,je přišroubovaný na přírubě chladiče seshora a vedě od něj hadička do sání na nátrubek u toho blbince kde je vstřik,když je špatný ten ventil,nebo netěsní hadička tak se motor přehlcuje benzínem,jde na 3 válce a prostě to blbne jako blázen.P.S:mám doma polovičí vrak 1,9,prakticky shodný motor na díly
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"
Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
www.citrina.lt/failai/tech/_bx/0908-04d.pdf
Popis systému MM. Je to psané celkem jednoduchou anglinou.
Popis systému MM. Je to psané celkem jednoduchou anglinou.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Jiray- Musím se smát a děkuji Ti, přesně tenhle problém to byl, co popisuješ...Po MAPU a jeho hadičce jdu vždy jako první, ale tohle bylo provedení jak říkáš Ty/GM/ a já netušil, že Mapa,kterého mám v ponku a jde použít na různé vozy tady mohu použít, nechtěl jsem to zkurvit...Vykodoval jsem to a podle kodu byl vadný reostat klapky a ventil volnoběhu/, ale nezdálo se mi to,protože zahazování svíček tohle těžko může mít na svědomí /a říkal jsem si, že ŘJ lže..Ale pak mi majitel přinesl z vrakoviště stříkačku s reostatem a map senzor, ten co jsem měl v ponku...
Tak jsem tam dal stříkačku s voln. ventilem a motor se silně zlepšil, ale furt to nebylo ono a tak jsem tam dal starý známý MAp a bylo po problému...Kdyby jsou kdyby.Přičítal jsem tuhla závadu lambdě a Mapu..ale jak se říká,kdybych to byl věděl , tak jsem tam nechodil..Škoda, že jsi to nenapsal dřív,asi bych to risknul a dal tam ten můj....Ani netušíš, kolik jsem na tom sráči, kde se již lámaly i dráty stářím strávil času...
Tak jsem tam dal stříkačku s voln. ventilem a motor se silně zlepšil, ale furt to nebylo ono a tak jsem tam dal starý známý MAp a bylo po problému...Kdyby jsou kdyby.Přičítal jsem tuhla závadu lambdě a Mapu..ale jak se říká,kdybych to byl věděl , tak jsem tam nechodil..Škoda, že jsi to nenapsal dřív,asi bych to risknul a dal tam ten můj....Ani netušíš, kolik jsem na tom sráči, kde se již lámaly i dráty stářím strávil času...
nepropadat panice...
Dhfoole-největší prdel je, že na Tvém avízu je namalován ten Map, co mám v ponku, ale já měl v tom sráči provedení G5, kde byl Map dvakrát tak velký /GM/a volnoběžný ventil ,zatím co G6 na Tvém návodu má krokovací motorek...Teď již ty nuance znám a kdysi jsem to dělal, ale je škoda, žes to neposlal dřív... 
nepropadat panice...