Mazda 6 diesel 100kw-help

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pedr
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Mazda 6 diesel 100kw-help

Příspěvek od Pedr »

Auto mi přestalo jezdit ze dne na den po vložení a otočení klíčku zůstane blikat kontrolka imobiliseru-nelze nastartovat,po napojení na diagnostiku není možno se spojit s řídící jednotkou motoru tudíž si myslím že je problém někde na CAN BUS lince.(do ostatních jednotek (ABS,airbag,komunikace je funkční)
Nesetkal se někdo s něčím podobným? kde by mohla být chyba?
-kontrola všech pojistek
-připojení jiné řídící jednotky (z jiného vozidla a však stejné číslo dílu)-taktéž nemožnost spojení s diagnostikou

za případné smysluplné názory předem díky
jajic
Přispěvovatel

Příspěvek od jajic »

napájení ř.j.?
OI 4x4 TDI, 127kW ,VB,AL,312/256ATD;-)
no smoke,no fun ;-)
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

no po tom jsem šel taky našel jsem tam cca 4 žíly které spínají při zapnutém klíčku a však nemám schéma zdali jich nemá být např víc.......
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

Commonrail Denso
napájení 30: pin 27
napájení 15: pin 4
kostra 31: piny 65,85,103,104
napětí po sepnutí hlavního relé: piny 79,53
hlavní relé je spínáno ukostřením vývodu 69
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

GeorgeB-moc díky za info takovo konkrétní info mi popravdě řečeno zatím nikdo nepodal.....nemáš náhodou schéma zapojení okolo ř.j.? já jsem zatím sehnal pouze wokshop ale tam toho moc od schémat není......
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

Poslal jsem SZ.
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

Děkuji moc-konečně po dlouhé době hmatatelná pomoc hned jak se dostanu k autu tak začnu měřit kdybych potřeboval byla by možnost celého manuálu?-nevím kam mě ta chyba zavede jelikož se to stalo ze dne na den bez jiného přičinění....
chtěl bych prověřit i funkci cívky okolo spínací skříńky atd.
V Mazdě mi řekli že je ok ale moc jim nevěřím......
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

Mě tohle auto odjelo z dílny v pondělí. Ale tam byla jiná závada-ventil na čerpadle. Když budu vědět,tak rád poradím. Ale mám info jen okolo ř.j. motoru. O imo nic.
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

SVC-ventil většinou to k vůli němu chcípá podle uživatelu je t opakující se závada na tomto autě-ale to co mě činí auto už měsíc nepojizdné tak s tím se nikdo nesetkal. Ani v Mazdě HK.a to jsem na jejich doporučení koupil novou řídící jednotku -když jí tam zapojili tak opět bez komunikace s diagnostikou.Dle mého usouzení to asi opravdu bude o napájení ale zatím nikdo mi neposlal co který kabely ř.j.napájí až nyní Vy za což tedy jsem vděčný protože mám už rozebraného půl auta jdu po kabelech,svorkovnicích kostrách a všem od pojistkové skříně až do palubovky je to spíš taková optická kontrola ale zatím jsem nic neshledal špatnýho.

IMOb.má být dle vyjádření mazdy přímo v té řídící jedotce ......
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

Pedr píše:SVC-ventil většinou to k vůli němu chcípá
Tohle auto dojelo úplně. Ventil jsme sice rozchodili, že to na to běželo,ale byl stejně nízkej tlak v railu.
Pedr píše: IMOb.má být dle vyjádření mazdy přímo v té řídící jedotce ......
Dle schématu je ř.j. motoru napojená jedním vodičem někam(pin 54). Takže předpokládám, že do imo jednotky(jeden vodič by totíž pro napojení čtecí cívky nestačil...)
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

jo koukám na to takže opět v Mazdě asi placali blosti zkusím prověřit kam ten vodič jde......

k té tvé závadě-umí odejít čerpadlo i když taky to je zřídka ale když vezmu to naše biobalivo tak bych se ani nedivil....
nevím zadali znáš užitečný odkaz na polské stránky s dílama z rozebraných aut. tam se dá sehnat ledacos za rozumný peníz.....
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

No ono to auto bylo po opravě. Dokonce po opravě čerpadla. Přitáhli to na laně, tak jsme šel od začátku po všem-tlak v railu byl nulový. Manuálním buzením ventilu na čerpadle se dosáhlo tlaku v railu a následně auto začlo i běžet. Ale ten tlak byl pořád malej. Po výměně ventilu je to vše v pořádku.
Věci dáváme nový, takže starší díly vůbec neřeším. Nám se to nevyplatí.
Jinak k té komunikaci s ř.j. motoru-funguje na tom OBD. Podle schématu to vypadá, že datové vodiče vedou rovnou do diag. zásuvky.
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

čili myslíš že kdyby byl imobilizer uplně mrtvý tak z diagnostikou se to musí vždy spojit? blokace komunikace mezi ř.j.a diag je asi blbost že jo.

jde mi o to že když by na pin 57 nepřišel signál tak v ránci jednotky by to nepustilo na komunikaci ale asi by to bylo hloupé zabespečení jenom mě to tak napadlo...
Naposledy upravil(a) Pedr dne 23 pro 2010, 21:52, celkem upraveno 1 x.
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

Ano, myslím. Blikání kontrolky imobilizéru může značit, že ř.j. motoru neodpovídá jednotce imo. Základ je to napájení(plusový i kostry).
Pedr
Sběrač informací

Příspěvek od Pedr »

ok díky za věnovaný čas zkusím se zítra utrhnout a něco změřit (na štědrý den by to byl pěkný dárek)kdybych zjistil příčinu:-) každopádně Ti dám zpětnou vazbu a info díky moc za posun v problému a ahoj
Odpovědět

Zpět na „Mazda“