El.filtr
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Re: El.filtr
fezout píše:Jak zapojit el. vyhřívaný filtr
Vždyť tam jsou dva dráty. Jeden na kostru a druhej na spínané plus.
-
- Nováček
Ahoj, chtělo by to napsat jaký má výkon ten tvůj filtr. Jde o to zda má malý odběr tak ho můžeš nechat stále zapnutý, ale pokud to má velký výkon, tak bych volil volbu se zapnutím do doby než bude zahřátý motor a pak ručně vypnout. (takže já bych to zapojil asi takto: do palubky namontovat jakýkoliv spínač, tím bych spínal relé, to co by spínalo relé bych dal přes pojistku (podle výkonu hodnotu pojistky) - hlavní výhodou by bylo, že by jsi mohl nechat ohřívat filtr a pak start a až by se ohřál motor můžeš to kdykoliv vypnout) 

Nač ho vypínat? Vyhřejvaný filtry nemaj zas takovej odběr. Já ho mám připojenej plusem k elektromagnetickýnu ventilu na čerpadle a je to bez problémů.kubicek106 píše:Ahoj, chtělo by to napsat jaký má výkon ten tvůj filtr. Jde o to zda má malý odběr tak ho můžeš nechat stále zapnutý, ale pokud to má velký výkon, tak bych volil volbu se zapnutím do doby než bude zahřátý motor a pak ručně vypnout. (takže já bych to zapojil asi takto: do palubky namontovat jakýkoliv spínač, tím bych spínal relé, to co by spínalo relé bych dal přes pojistku (podle výkonu hodnotu pojistky) - hlavní výhodou by bylo, že by jsi mohl nechat ohřívat filtr a pak start a až by se ohřál motor můžeš to kdykoliv vypnout)
-
- Nováček