prodloužení doby vstřiku

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ota1980
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

prodloužení doby vstřiku

Příspěvek od ota1980 »

chlapi,sorry za možná nové zbytečné téma,ale nenašel jsem tady jasnou odpověď na : u motoru 1,9 TDi PD 100ps a čipem nejlépe od Reeshy ze 100 na 150ps bez výměny trysek ale výměnou turba za 130ps může tady hrozit riziko propálení pístů, protože prý : malýma tryskama tlačíš hodně nafty pouze prodlužováním doby vstřiku, pak to nestíhá shořet, hrozí propálení pístů - prostě ždímáš motor na max a určitě tolik nevydrží!
??? Jak je to ??? Díky !!
DEEJAYvenca
Přispěvovatel

Příspěvek od DEEJAYvenca »

Jojo, tak nejak mi to vysvetlil i TDIPOWER, že je lepší dát vetší vstřiky aby vstřikovali kratší dobu stejný množství nafty..
Audi A4 2.5TDI Quattro AKE
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: prodloužení doby vstřiku

Příspěvek od reesha »

ota1980 píše:chlapi,sorry za možná nové zbytečné téma,ale nenašel jsem tady jasnou odpověď na : u motoru 1,9 TDi PD 100ps a čipem nejlépe od Reeshy ze 100 na 150ps bez výměny trysek ale výměnou turba za 130ps může tady hrozit riziko propálení pístů, protože prý : malýma tryskama tlačíš hodně nafty pouze prodlužováním doby vstřiku, pak to nestíhá shořet, hrozí propálení pístů - prostě ždímáš motor na max a určitě tolik nevydrží!
co se týče délky vstřiku, je samozřejmě lepší pro 150hp použít větší trysky. Ale ani tak se nemusíš bát. Větším problémem jsou opotřebené, špatně prášící trysky... a to nemusí být motor ani chipovaný.
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
ota1980
Přispěvovatel

Příspěvek od ota1980 »

reesha píše:
ota1980 píše:chlapi,sorry za možná nové zbytečné téma,ale nenašel jsem tady jasnou odpověď na : u motoru 1,9 TDi PD 100ps a čipem nejlépe od Reeshy ze 100 na 150ps bez výměny trysek ale výměnou turba za 130ps může tady hrozit riziko propálení pístů, protože prý : malýma tryskama tlačíš hodně nafty pouze prodlužováním doby vstřiku, pak to nestíhá shořet, hrozí propálení pístů - prostě ždímáš motor na max a určitě tolik nevydrží!
co se týče délky vstřiku, je samozřejmě lepší pro 150hp použít větší trysky. Ale ani tak se nemusíš bát. Větším problémem jsou opotřebené, špatně prášící trysky... a to nemusí být motor ani chipovaný.

já už totiž teď tomu dávám plnej plyn a kdybych měl těch 150ps nebude to jiný :-) takže mě to celkem vyděsilo, když jsem se s tím hoření pístů setkal na více stránkách.. A dají se bez rozdělání motoru nějak poznat špatné trysky ? Dík.
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

mám takovej pocit, že se někdy špatná tryska projevuje bílym kouřem a taky větší spotřebou, protože se nafta špatně rozprašuje
dimec

Příspěvek od dimec »

ota1980 píše:
reesha píše:

já už totiž teď tomu dávám plnej plyn a kdybych měl těch 150ps nebude Myslim ze budes mit nejjto jiný :-) takže mě to celkem vyděsilo, když jsem se s tím hoření pístů setkal na více stránkách.. A dají se bez rozdělání motoru nějak poznat špatné trysky ? Dík.
Myslim, ze budes mit nejjistejsi to proste vymenit,udelas udrzbu motoru a mas dobry zaklad na dalsi upravu motoru a taky to pujde hned i poznat, ze to pojede lepe. (crazy)
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

Lusťa píše:mám takovej pocit, že se někdy špatná tryska projevuje bílym kouřem a taky větší spotřebou, protože se nafta špatně rozprašuje
jj, přesně...ale hlavně to nejede :)
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“