bzučí RJ

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomas156jtd
Nováček
Odpovědi: 0

bzučí RJ

Příspěvek od tomas156jtd »

zdravím váš mám taký menší problém, niečo v RJ bzučí a neviem čo jediné čo viem že to má niečo spoločné s otáčkami a asi aj s dávkovaním paliva, na voľnobehu to je zvuk s dlhšími pauzami a čím vyššie otáčky tým sa zvuk stupňuje, ale akonáhle dám nohu dole s plynového pedálu(keď brzdím motorom) zvuk prestane, ale akonáhle napríklad vyradím a otáčky padnú na voľnobeh. tak to opäť začne... neviem či to vplýva nejako na funkčnosť ale je to dosť otravný zvuk hlavne pri pohodovej jazde počúvať ten paralizér.....
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

elektro magneticky ventil co ovlada egr podls mn
tomas156jtd
Nováček

Obrázek
Obrázek
takže ten modrý chrobák bzučí :roll: a je napájaný len cez 4 nožičky...
aby som to upresnil mám alfu 156 1.9jtd 77kw a čo sa týka úprav tak egr mám odpojený a hadičku zaslepenú, to mi po vypnutí tiež bzučí ale to v motore ten ventil do ktorého idú dve hadičky a nachádza sa v strede plechu hore pod oknom....
dá sa s tým podľa vás niečo robiť? jednu možnosť vidím prepájkovať tú súčiastku... ale kde ju zohnať :? riešil už niekto tento problém??
tomas156jtd
Nováček

inak tá malá somarina môže byť aj dôvod prečo nemusí štartovať auto, slúži to na premenu z 12 na 80V a ovláda to trisky....a cena výmeny je cca 30e
matesqo
Nováček

Příspěvek od matesqo »

Presne tento isty problem mam aj ja , vyriesili ste to nejako , presne to iste otravne bzucanie a to iste chovanie sa plynoveho pedala :)
F/I/A/T Bravo 1,9 JTD 92kW 125 HP rv.2000
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“