Corsa 1.7D - NEJEDE ( skoro)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Corsa 1.7D - NEJEDE ( skoro)
Zdravím, koupil jsem pro manželku Corsu 1.7 D ( asi Isuzu) a motor nemá výkon. jednička až trojka celkem v pohodě - resp. není to moc poznat, ale 4 a 5 strašně líná, dyž si představím, že se dává stejnej i to Vectry tak s tou by nejel vůbec. Napíšu co všechno jsme už řešili: naftový filtr, ucpané naft. potrubí, vzduch. filtr, vstřiky, nastavení vstřiků - AL výčnělek x tečka na vstřiku, tlaky asi taky OK protože to startuje bez problémů a hulí minimálně, nafty tam jde asi taky dost - při prošlápnutí na neutrál se motor roztočí a z výfuku řádně zahulí ( asi tedy není ani ucpaný) ZKUSTE PROSÍM NĚCO PORADIT. D ÍÍÍKY MOOOC Libor
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Je to asi takhle: Protože diesel má dodávku nafty řízenou regulátorem a je jedno, jestli mechanicky, nebo softwarově, tak při přidání plynu u nezatíženého motoru je palivo dávkováno v množství menším, než u zatíženého motoru. Ten výfuk se nikdy neucpe úplně, to by to nemohlo běžet, ale vždy je tam nějaký otvor. Pokud je otvor malý, tak může klidně stačit na odvod výfukových plynů u nezatíženého motoru. Pokud je motor v tahu, tak to už stačit nemusí. To, jestli zahulí není směrodatné, důležité je jak to zahulí a to se dost obtížně popisuje.
Odmontování výfuku je určitě jednoznačně vypovídající diagnostická metoda a někdy ani není jiná možnost. Já se snažím používat ty nejjednodušší postupy a proto si napřed zkusím přitáhnout šroubek na čerpadle a vidím, co to udělá. Nemusím zvedat auto a neriskuji, že utrhnu nějaký zareavělý šroub. Navíc tímto postupem ověřím funkčnost regulátoru.
Odmontování výfuku je určitě jednoznačně vypovídající diagnostická metoda a někdy ani není jiná možnost. Já se snažím používat ty nejjednodušší postupy a proto si napřed zkusím přitáhnout šroubek na čerpadle a vidím, co to udělá. Nemusím zvedat auto a neriskuji, že utrhnu nějaký zareavělý šroub. Navíc tímto postupem ověřím funkčnost regulátoru.