rad bych se pokusil nastinit muj problem, jedna se o auto Lexus IS220d, 130 kW, motor D-CAT (motorove je to shodne s Toyota Avensis, Auris, Rav4)
PROBLEM : auto nejede vubec v nizkych otackach (jako bych tahl 2 tunovy vlek), po ohrati na provozni teplotu vuz mezi 1600 - 2300 otacek, pri lehkem pridani plynu pocukava, pokud pridam vic plynu, auto stale netahne, ale necuka, enorme vysoka spotreba - 12,13 litru
SOUCASNY STAV: auto startuje naprosto v poradku, na volnobeh a v tahu motoru (na dalnici atp.) ma vuz vyrovnany zvuk, otacky nehoupaji, nekolisaji. Chladici kapalina nemizi, auto nekouri, nezere olej
VECI NA AUTE UDELANE: odstraneni DPF filtru pomoci emulatoru - auto prestalo spoustet pomerne castou regeneraci, ale na provoz zadna zmena, uplne nove turbo, novy olej. Vyzkousel jsem z jineho auta podtlaky
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2007_L ... _1708.html na zdejsim odkazu
25819 VALVE ASSY, VACUUM REGULATING
25819‑0R011
a
25860 VALVE ASSY, VACUUM SWITCHING, NO.1
25860‑0R010
naprosto zadna zmena, taktez jsem vyzkousel MAF senzor, opet beze zmeny
filtry (palivovy, olejovy atd.. ) jsou meneny za originaly tam take nic nepomohlo, EGR ventil jsem osobne procistil a koukal jsem se na funkcnost a zda se v poradku, jak to vypada v parohach jsem nevidel a v jakem stavu je skrtici klapka, take nevim - na to se ted chci soustredit - udelat dekarbonizaci motoru.
Byl jsem na nekolika diagnostikach (v Praze v Tsucho, v Plzni Dajbych a v Nemecku Lexus) vzdy na diagnostice naprosto vubec nic. Jediny co mi v Nemecku kdo rekl, ze by to asi mohlo byt zanesene saci potrubi a ze by se musel rozebrat motor - coz se mi samozrejme nechce :-/
uz jsem do toho dal 45 tis kc a zatim zadny vysledek, auto potrebuji vyuzivat k praci a je to pro me dost problem.

Nema nekdo nejake napady?