VW passat přestal jet
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VW passat přestal jet
Zdravím, VW Passat B5 1999 syncro 1,9TDI 81kw, včera při absolutně klidné jízdě přestal jet, ztratil výkon, na to jsem se snažil přeřadit ze čtyřku na trojku a při vymáčknutí spojky spadly otáčky a bylo jasné že je konec. cca 25km před tím se rozsvítila kontrolka nádrže. Sehnal jsem si odtah, dolil jsem pro jistotu 9litrů nafty do nádrže. Nyní sháním info co může být příčinou. Podotýkám, že tomu nepředcházelo jediné cuknutí, zřejmě ani probliknutí jakékoli kontrolky. Po odtažení jsem zkoušel startovat držel jsem starter cca 10vteřin opakovaně (6x) při odtahu jsem tam při rychlosti okolo 30 až 40 dal čtyřku a zase na pár vteřin to zkusil, ale nic. Také jsem zkusil odvodňovací šroub na palivovém filtru a z toho okamžitě tekla čistá nafta. Obávám se nejhoršího - vstřikovací čerpadlo. Kdyby jste někdo měl nějákou zkušenost. Děkuji
no mne sa stalo nieco podbne ... nasledovala 300 km nocneho tahania na lane ... a nakoniec mechanik zistil ze len jeden kontakt v neakom zvazku bol zaoxidovany a nasledne vsetko islo ... a taktiez predtym ziadna kontrolka nic nesvietilo prosto zdochol .... ja mam sice 96kw Superb a co viem tak u nich to tiez zvyklo tento problem robit aj to podavacie cerpadlo co je v nadrzi ... mechanik mi vravel ze ak dost casto jazdim az na rezerve moze sa ten motorcek podavacie cerpadla zadriet ... tak neviem co je na tom pravdy ...
81kw asi nebude mat podavacie cerpadlo. najjedoduchsie a najefektivnejsie co vies spravit je skontrolovat to cez vag-com, keby si mal v motorovej jednotke nejaku chybu tak by si sa mohol zamerat na konkretnu vec...takto je toho priliz vela
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK
Díky za rady, dnes odpoledne mam domluvené napojení na počítač, tak uvidíme jestli to hodí nějakou chybu. Chtěl by jsem se ještě ubezpečit - Dle toho co jsem vyčetl tento motor 81kw nemá žádné čerpadlo v nádrži nebo někde jinde, pouze to vstřikovací čerpadlo a před ním je filtr. Je to pravda nebo nebo je více typů 81kw. Když se zvedne pravý zadní sedák je tam kryt na tři sroubky a pod ním konektor - předpokládám, že je to jen k měrce nádrže nikoli k nějakém čerpadlu. Díky.