Ako na zamrznute celne sklo?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
PEEK
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Ako na zamrznute celne sklo?

Příspěvek od PEEK »

Za "vhodneho" ranneho pocasia dost zufalo zapasim s nepriehladnym celnym sklom. Vo vzduchu je este dost nevymrazenej vlhkosti a aj ked to sklo oskriabem, za chvilu je zasa nepriehladne. Striekam na to Sheron (snazim sa aby bol koncentrovany do -40C), no kym to sklo ako tak nezohrejem (a u TDI to teda trva...), tak by som povedal, ze jazdim s rizikom, ze do dacoho vrazim, lebo sklo je za jazdy stale menej a menej priezracne, stierace rozmazavaju akysi otrasny nepriezracny film, niekedy musim az nudzovo zastavit. Poradite dake finty? Snad skusit cisty technicky lieh ci co? Uz som uvazoval aj o dorobeni nejakej topiacej spiraly na ofuk celneho skla. Ved po nakopnuti motora je snad elektrickej energie dost, trebars by som nazapol svetla a topenie zadneho skla - to celne je predsa len najdolezitejsie. Dik za kazdu dobru radu.
Octavia I 1.9TDI-81kW/ASV/Elegance/MR2002
Octavia II Scout 2.0TDI-103kW/CFHC/MR2012
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Mne se sice tohle nestavalo, ale v zime jsem mel rano v aute takove hnusne sychravo (z rozpusteneho snehu z koberecku a tak) a jednou jsem v camping obchode videl takovou krabicku - "vysousec". Je to derata plast. krabicka s pytlikem a v nem nejaky granulat a vaze to vzdusnou vlhkost. Stalo to cca 200Kc a myslim, ze to docela pomohlo. Jo a videl jsem to i v Bauhausu.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

nejlepsi je vyhrivane pr.sklo/galaxy,sharan/ ;)
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

PET flaška s teplou vodou, znám asi 3 lidi co to tak dělaj a sklo neprasklo. Kdysi na peugeotu 205 jsem to taky praktikoval a super!!, teď mám golfa a už si netroufám. Viděl jsem i autobusáky takhle polévat čelní sklo přímo v depu.

Nejlépe kdyby k tomu polevání něco řekl člověk z autoskloservisu.
E91 N52B30 :)
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Zvonku musi byt sklo dobre odmastene a gumicky stieracov kvalitne.
Existuju aj nejake chemicke pripravky na zabranenie oroseniu skla, ale myslim, ze funguju mizerne.
Mozno, ze prave ten Sheron robi problemy, skus sklo poriadne umyt a Sheron nepouzivat.
Ventilator naplno a nech fuka iba na predne sklo. Za minutu az dve by to malo byt OK.
Aj mne sa zohreje motor na 60°C az po 15 km, ale sklo mam priezracne uz po cca 2 minutach za kazdeho pocasia.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

(wallbash) Ted jsem si precetl, ze se Ti mlzi zvenci... Promin Sam Blb jmeno me.
To mlzeni zpusobuji nektere prostredky do ostrikovacu. Ja mam (jedine) dobre zkusenosti s Crystal Clear od OMV. Maji modry a zeleny. Ten zeleny je drazsi, ale funguje. Modry stoji za hovno.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

lt.kubosh píše:(wallbash) Ted jsem si precetl, ze se Ti mlzi zvenci... Promin Sam Blb jmeno me.
jeee i jáááá neumím číst!!! (wallbash)
E91 N52B30 :)
Tony
Sběrač informací

Příspěvek od Tony »

Vůbec nepoužívej žádný rozmrazovače na skla!!!,protože i když to je třeba do -40 přimrzá to na předním skle za jízdy.Nejlepší je jenom oškrabat předek abys viděl.Jezdím takhle denně buď škrábu nebo sklo zakrívám kusem hadry a jsem v poho.Taky se dají používat tekutý sterače já osobně od Sheronu a jde ta námraza leší dolů škrabkou.
Mattheo
Sběrač informací

Příspěvek od Mattheo »

Proste oskrabat a nestrikat po tom. kdyz to postrikate, alkohol z toho prostredky se rychle vypari a potom to zacne zamrzat.
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

mám zkušenosti, že není dobrý ten roztok nechat na -40. Bohatě stačí na -20. On se pak strašně rychle odpaří a vůbec se nepodaří to sklo omejt.Aspoň tak mi to přišlo. :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“