Sharan 2 - ovládání oken orig dálkou
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Sharan 2 - ovládání oken orig dálkou
Kamarádovi se líbí jak se na O1 nechá nastavit ovládání oken dálkáčem. Jenže má Sharana. Máte prosím někdo postup jak to udělat i na Sharanu? Vím že to udělat jde, ale nevím jak
. Kámoš by prý i za návod dal nějaký rozumný peníz (tady v okolí to nikdo neumí, a do čech jet nechce) (= nechci radu zdarma..)

Odpovím si sám - ostatně stačí jen hledat, i tady na foru se probíralo kde to najít - na něm. foru
postup pouze pro ty co ví co dělají - možnost že něco pokurv*te je značná
je třeba program VDS-PRO (běží jen pod DOSem!!!) a kabel na sériový port (ani převodník z USB nebude fungovat) = je třeba i pc nebo notebook se ser. portem!
kdo vůbec netušíte co a jak, neriskujte a radši kontaktujte někoho kdo vám to nastaví za nějaký poplatek!!!!
spustíte VDS
vybrat jednotku 09 - centrálni elektrika
20 - funkce čtení ram - číst adresu 61003
poznamenejte si hodnotu která tam je - (defaultně 17 decimálně, ale můžete tam mít jinou hodnotu!!!)
pak je třeba udělat login do jednotky
funkce 11 - zadat 21318 - musí to potvrdit že byl login přijat
pak funkce 27 - zápis do eeprom
a na adresu 61003 dát novou hodnotu (získá se tak že k té původní se přičte 2 = defaultně je tam tedy 17 tak tam zapíšeme 19) (pokud je tam něco jiného tak přičíst 2)
ukončit
vypnout zapnout zapalování a mělo by to fungovat...
berte to jen jako informativní návod.. za nic neručím
zde návod ze kterého jsem čerpal :
http://www.sgaf.de/node/253329
jdou tam nastavit i jiné věci - zatím jsem nezkoušel
za chvilku všecky tyhle super auta zestárnou, tak proč si neužít takové maličkosti navíc, která potěší...
postup pouze pro ty co ví co dělají - možnost že něco pokurv*te je značná
je třeba program VDS-PRO (běží jen pod DOSem!!!) a kabel na sériový port (ani převodník z USB nebude fungovat) = je třeba i pc nebo notebook se ser. portem!
kdo vůbec netušíte co a jak, neriskujte a radši kontaktujte někoho kdo vám to nastaví za nějaký poplatek!!!!
spustíte VDS
vybrat jednotku 09 - centrálni elektrika
20 - funkce čtení ram - číst adresu 61003
poznamenejte si hodnotu která tam je - (defaultně 17 decimálně, ale můžete tam mít jinou hodnotu!!!)
pak je třeba udělat login do jednotky
funkce 11 - zadat 21318 - musí to potvrdit že byl login přijat
pak funkce 27 - zápis do eeprom
a na adresu 61003 dát novou hodnotu (získá se tak že k té původní se přičte 2 = defaultně je tam tedy 17 tak tam zapíšeme 19) (pokud je tam něco jiného tak přičíst 2)
ukončit
vypnout zapnout zapalování a mělo by to fungovat...
berte to jen jako informativní návod.. za nic neručím
zde návod ze kterého jsem čerpal :
http://www.sgaf.de/node/253329
jdou tam nastavit i jiné věci - zatím jsem nezkoušel
za chvilku všecky tyhle super auta zestárnou, tak proč si neužít takové maličkosti navíc, která potěší...
fungovalo by automaticke stahovanie okien na dialku aj na tejto jednotke 7M0 962 258 K funguje mi to ked dam kluc do dvei a podrzim ho tak sa okna zavru alebo pri otvarani otvoria ale na dialku ked podrzim to nefunguje je tam pridane central na DO z vyskakovacim klucom od TSS auto je Ford Galaxy 1,9tdi 1999
presne tak by to sloVici píše:ještě mě napadlo, kdyby to bylo možné, prodloužit zamykací impuls od té dodělávané dálky.. třeba na 30s... (pak by si jednotka centrální elektriky mohla myslet že se drží klíček déle v poloze zämkni a mohla by dotáhnout okna)
ale nemám nastudované jak to přesně funguje = zda je to vůbec možné a jak