jaký převodový olej vw golf IV 1.9 tdi 81KW AHF

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vsety18
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

jaký převodový olej vw golf IV 1.9 tdi 81KW AHF

Příspěvek od Vsety18 »

Dorý den chci se zeptat jaký olej do pořevodovky za studena mi tam jde hůř 2ka máte vyzkoušenou nějakou značku oleje díky moc za rady
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Kup si origo olej G 060 726 A2
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Kolik ta převodovka má reálně za sebou?
Pokud je "ojetej" synchron, tak ti výměna oleje nepomůže, občas pomůže dát olej pro 6q (řidčí), ale to je zase jiná cenovka :(
Výměna synchronu je nerentabilní, tudíž ideální verze dát jinou převodovku... já jsem koupil za 3tkč převodovku s nájezdem 30tkm :D
GIV Variant TDi ???kW
Lukas1760
Nováček

Příspěvek od Lukas1760 »

chcel by som sa spytať či by som niečo mohol pokaziť tým, keby som tam dal olej Castrol SAF-XJ 75W-140..viem že bežne je 75W-80/90 ale tento olej mi dali v mototechne podla katalogu čo nechapem..
e-panolin.cz
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od e-panolin.cz »

Mohla by se pokazit převodovka ještě více. Vysoká viskozita oleje. Tato viskozita se používá v diferenciálech nákladních vozů, autobusů a pod.
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Mne bol odporúčaný do prevodovky, čo má vrámci seba aj rozvodovku s diffom olej Castrol Manual TAF-X 75W-90. Ževraj pre VW prevodovky by mal olej spĺňať normu VW 501.50. A ani neni ten olej moc drahý, tak ho aj preventívne vymením, skriňa by mala mať origo 240tis km, sem tam len v mrazoch šla pri prvom podraďovaní ťažšie zaradiť dvojka, vždy len pri prvom podraďovaní a po prvom studenom štarte v mrazoch. Tak to možno olej vyrieši.
Lukas1760
Nováček

Příspěvek od Lukas1760 »

ten tvoj problem bude sposobeny olejom ja mam to iste..neviem prečo mi dali hentam olej ktory ma uplne inu viskozitu..a ešte jedna vec pokial si ten olej ešte nekupil tak kup rovno original VW...cena je tušim okolo 10e za liter aj keď je to len prebalena nejaka ina značka ale vieš že s tým nič nepokazíš pretože niektori ked tam dali niečo ine tak to bolo ešte horšie... pripadne ak ho už maš kupeny ten stary si zachyť do nejakej čistej nadoby a ak by boli problemy daj ho nazad
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

No ešte som ho nekúpil, rozmýšľam či ten Castrol či origo olej, cca to potom vychádza na rovnako, možno skočím do VW a spýtam sa koľko vyjde ich olej, len aby predali taký, aký majú, bo vieme jak to tam chodí a kto tam sedí koľkokrát za stolom. A na nete neviem nájsť nikde na SK ten origo olej.
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Trocha som pozeral, našiel som napríklad tento olej
http://obchod.damoslovakia.sk/katalog/o ... 75w-90-1l/
je za super cenu a ešte okrem noriem, ktoré spĺňa píše aj o tých žltých kovov, čo sú na súkolesiach prevodovky, to som inde nenašiel, tak nad ním vážne rozmýšľam. Oproti Castrolu aj niečo ušetrím.
Bral by som aj origo čo je podľa ETKY G 052911A2 ale ten píše v ETKE cenu 17,5€ a viem, že u nás sú ceny oproti ETKE 2 násobne vo všetkom, čiže za 2l dať skoro 70€ sa mi fakt nechce. To je ten olej oproti tomu druhému origo, čo sa používa do prevodoviek s priečnymi motormi o toľko drahší?
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“