jazda na motorovy olej

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

jozino
Sběrač informací
Odpovědi: 0

jazda na motorovy olej

Příspěvek od jozino »

mate niekto skusenosti s jazdou na stary motorovy olej?moj znami to lial do stareho mercedesa vzdy to zriedil s benzinom a fachcilo mu to vraj bez problemov..chcem sa spytat mam jedno auto 525tds prezilo by mi to?tie odpalene zhavice by som prezil skor ma trapi ci mi to neprepali piest alebo ci to prezije cerpadlo samozrejme olej velmi dokladne prefiltrovany...mam totizto pristup k oleju a teraz som zistil ze znami na to jazdi tak uvazujem...
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

pouzij tlacitko hledat, nekolikrat to tu prbehlo. obecne, ja bych na to nejezdil, neni to moc vhodne palivo. na druhou stranu jet to jede...
hranicka
Přispěvovatel

Re: jazda na motorovy olej

Příspěvek od hranicka »

jozino píše:mate niekto skusenosti s jazdou na stary motorovy olej?moj znami to lial do stareho mercedesa vzdy to zriedil s benzinom a fachcilo mu to vraj bez problemov..chcem sa spytat mam jedno auto 525tds prezilo by mi to?tie odpalene zhavice by som prezil skor ma trapi ci mi to neprepali piest alebo ci to prezije cerpadlo samozrejme olej velmi dokladne prefiltrovany...mam totizto pristup k oleju a teraz som zistil ze znami na to jazdi tak uvazujem...
Brácha jezdil 40tis. km na hydrauliku a v poho. Pak do toho začal lejt vyjeťák a po tisíci km bylo vymalováno.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

motoráku sem nalil tak 30L a začalo zlobit startování, nicméně jede to, aspoň krátkodobě.
Mercedes-Benz W210 300D
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Stewa píše:motoráku sem nalil tak 30L a začalo zlobit startování, nicméně jede to, aspoň krátkodobě.
nj, ale ten tvůl Méďa je všežravec... ten sežere i kostku sádla (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Slavkov
I radove cerpadla po dokonalem vybrusu vyjetym motorakem jednou exnou ;) Tam muzes rovnou nasypat lapovaci pastu.
ToLa
Přispěvovatel

Příspěvek od ToLa »

Starý 240D mě papá hydrauliku v pohodě...
Na 250D (20V) - ob generaci novější motor, mě to po pár tis oddělalo vstřiky a bylo nutné ředit naftou, jinak to jelo jak s valníkem za zády....
240D jede na čístej "jak z praku" :-)

Neměl by i ty nečistoty z vyjetýho oleje chytit filtr? Od toho tam snad je ne?
Motorový olej jsem nezkoušel, nemam zdroje, ale přijde mě že je divný aby filt propouštěl "špínu"
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Tola
Zkousel jsi nekdy filtrovat pres palivovy filtr vyjety motorak?:-) Nekdy to zkus, tece z nej stejne cerny jak do nej vtekl... A co je ve vetsine to cerne? Saze.
pepe276
Aktivista

Příspěvek od pepe276 »

Ty černý saze co protečou filtrem jsou tak drobný, že je ani filtr nechytí...jak to tedy chceš filtrovat?! A saze jsou vlastně karbon a ten jak známo je tvrdej a proto vydírá čerpadlo a vstřiky. To čerpadlo ti sežere všecko, ale musíš to zbavit drobounkých nečistot a to jde blbě, jen tak něco je neodfiltruje...proto ten vyjeťák nepatří do nádrže!

Sorry za OT, ale koukněte se do půlnoci sem http://www.neurra.cz/
Jestli tohle vyjde, tak to bude opravdická bomba a průlom ve zlodějských cenách mobilních operátorů :D !!!
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud frkneš pět litrů plné syntetiky do plné nádrže a pak zas někdy to opakuješ nic se neděje ale na motorák nikdo nikdy nikam nedojel

chtěl bych vidět i hYdrauliku kdyby si to někdo nalil plnou u mého baráku a jel, určitě by někam dojel ale ráno to nenastartuješ ;)
JNCM
Přispěvovatel

Příspěvek od JNCM »

Cau mam feldu 1,9 d 290000 km leju tam uz 2 roky kde co ...
ted poslednich 3000 km uz jedu tohle slozeni :20 l vyjetaku mineral 15w 40
2 l benzinovy cistic 5 l nafta nebo lto v poslední době auto umírá ...
jsou zapečený vstřiky ,zakarbonovaný komurky,nefunguje ventil počátku vstřiku na čerpadle hulí že za mnou neni videt za rok jsem 5x menil zhavicky ..... uz nejede vic nez 130 kmh z puvodnich 172 kmh akcelerace zadna ..... cekam az se rozpadne a pak go motoru cerpadlo dam bosche i kdyz lucas se nezadrel ale odchazej tam ty elektromagnety pocatek vstriku a regulace .dal mam svarenej vaparnik na vyfuk svody kterej odparuje pres vyfuk svody vodu do sani .tak uvidime jak to dopadne ......ps s feldou mi vychazi 100 km na cca 30kc ale nikomu to nedoporucuju a hlavne kazdej vyjetakem topi doma v kotli takze uz konci i posledni prisun toho co jeste bylo zadarmo.
PavelSK
Přispěvovatel

Příspěvek od PavelSK »

Ja mám doma cca 10-20litrov rôzneho vyjetáku z benzínov i nafty.

Mohol by som to dáko eko-nomicky/logicky spáliť vo svojej Felde 1,9D s Lukášom? Keby som to tak docmrdával, že 1:10 alebo 1:20? olej:nafta...
SKODA Felicia 1.9D 11/1997
slovacek.milos
Aktivista

PavelSK píše:Ja mám doma cca 10-20litrov rôzneho vyjetáku z benzínov i nafty.

Mohol by som to dáko eko-nomicky/logicky spáliť vo svojej Felde 1,9D s Lukášom? Keby som to tak docmrdával, že 1:10 alebo 1:20? olej:nafta...
jedna ku dvaceti to sežere, ;)
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

slovacek.milos píše:
PavelSK píše:Ja mám doma cca 10-20litrov rôzneho vyjetáku z benzínov i nafty.

jedna ku dvaceti to sežere, ;)
Jen abys tu felcku nastartoval.
Mercedes-Benz W210 300D
slovacek.milos
Aktivista

já ti řeknu když topíš olejovýma kamnama tak vidíš jak co shoří, starý motorový olej nejlépe, a to někdo řekne že má přísady proti hoření,

spálíš 15 litrů oleje otočíš misku vypadne popel,

dám novýhydraulický spálím 5 litrů misku otáčet nemusím majzlík kladivo a omlátit karbon

;)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“