Boxer 2,0 HDI 62Kw trha se netáhne a syčí. Vyřešeno díky

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mich
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Boxer 2,0 HDI 62Kw trha se netáhne a syčí. Vyřešeno díky

Příspěvek od mich »

Mame peugeota Boxera 2,0Hdi 62Kw r.v. 2002 Měli jsme problém se vstřikem ale to už je pryč. Každopádně po výměně se nám urvala hadička na přepadu a celý motor byl od nafty teda jako durch. Cca po dvou dnech nám začal hodně syčet motor. Jako by byla prasklá hadice od turba ale ta se tlakuje naplno. Podle všech dostupných informací nemá tento motor snímač tlaku turba tak nemůžu říct na kolik je motor přeplněný ale hadice když se přidá plyn je úplně tvrdá. Auto ale přestalo táhnout. Zkoušeli jsme udpojit druhý díl výfuku ale nic se nezměnilo. Katalizátor jsem měřil teploměrem a je v předu studenější než vzadu takže taky asi o.k. . Navíc syčení jde z motoru. Syčí to od cca 2500ot. a je to jako když se fouká kompresorem. Je to tak silné že jsem to slyšel z auta když sjem jel před ním. A další problém je že nám auto od toho co jsme ho koupili vynechává (škube) cca v 2700ot. při pomalám přidávání plynu. Je to když se přidává pomalu ale zkoušel jsem pedál v pp2000 a tam jede přeně po procentech jak se mačká. Dnes jsem si všiml že je dole u alternátoru utržený nějaký drát měl by být v místech altenátoru ale jde do bloku takže nějaké čidlo s jedním drátem. Diagnostika samozřejmě nic. Mám k dizpozici i osciloskop tak prosím raďte. Jinak když to škube tak to při stejné poloze plynu kolísá mezi 2500ot až 2700ot potom když se přidá naplno tak to zakouří a odtrhne se to a jede až do omezovače. Když to kolísá tak to hodně kouří bíle.
Naposledy upravil(a) mich dne 02 zář 2011, 11:08, celkem upraveno 1 x.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

Nikdo nemá zkušenosti?
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

nevim presne, ale casti sani byvaji hlinikove a mohlo se vytlacit tesneni, nebo ho tam pri posledni oprave nekdo nedal. to skubani muze zpusobovat vzduch v nafte, nebo taky spatny plnici tlak. interkoler neni diravy?
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

dav55 píše:nevim presne, ale casti sani byvaji hlinikove a mohlo se vytlacit tesneni, nebo ho tam pri posledni oprave nekdo nedal. to skubani muze zpusobovat vzduch v nafte, nebo taky spatny plnici tlak. interkoler neni diravy?
Práve že tento nejslabší model nemá ani intercooler a ani snímač tlaku turba. A ta netěsnost to asi taky nebude ¨ten vzduch se totiž v motoruvém prostoru ani nehne.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

dav55 píše:nevim presne, ale casti sani byvaji hlinikove a mohlo se vytlacit tesneni, nebo ho tam pri posledni oprave nekdo nedal. to skubani muze zpusobovat vzduch v nafte, nebo taky spatny plnici tlak. interkoler neni diravy?
Práve že tento nejslabší model nemá ani intercooler a ani snímač tlaku turba. A ta netěsnost to asi taky nebude ¨ten vzduch se totiž v motoruvém prostoru ani nehne. ale díky. Nějaké další nápady?
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

no, pokud vim, tak na sacim potrubi je namontovan zhavici spirala, je to takova priruba, a na ni je napojena hadice, to ze se nafukuje, neznamena ze drzi tlak, foukat to muze nekde dozadu a u motoru se zda byt vse ok.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

dav55 píše:no, pokud vim, tak na sacim potrubi je namontovan zhavici spirala, je to takova priruba, a na ni je napojena hadice, to ze se nafukuje, neznamena ze drzi tlak, foukat to muze nekde dozadu a u motoru se zda byt vse ok.
ok. Jdu to zjistit. Ta spirala je vepredu v levo u motoru?

Jinak diky moc.
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

pokud je to ten motor co myslim, tak by to melo byt na strane ridice. A na turbo by mela vest hlinikova roura a tam by mela byt bumicka. stejne mi je divne, ze by to nemelo intercoler,
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

tak doplnuji.opravil jsem ten utrzeny drat. Bylo to cidlo tlaku oleje. Zajimave ze to maji udelane tak ze kdyz ten drat upadne tak kontrolka nesviti a to ani pri zaplem klicku. Proste vubec. Ale po pripajeni dratu kontrolka sviti pred startem a pak zhasne. Taky jsem zjistil ze to fakt fouka nekde v zadu asi nekde u turba. Musim na kanal jsem zvedavej kdy se tam dostanu. Ale porad me trapi to cukani. To delalo snad od koupeni a uz me nic nenapada co by to mohlo byt.
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

chce to diagnostiku, a jinac to muze delat opravdu delat vzduch v nafte. hod to na kanal, oprav uniky vzduchu a pak se uvidi.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

diagnostiku mam. Pp2000 ale bohuzel toto auto je hloupe. Korekce vstriku se ukazuje jen celkova. A ne na kazdy vstrik. A tlak turba tam neni cidlo tak se neda pres diag zjistit. Jinak vaha ukazuje bez problemu a pedal plynu taktez. Jinak dalsi teploty taky o.k.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

diagnostiku mam. Pp2000 ale bohuzel toto auto je hloupe. Korekce vstriku se ukazuje jen celkova. A ne na kazdy vstrik. A tlak turba tam neni cidlo tak se neda pres diag zjistit. Jinak vaha ukazuje bez problemu a pedal plynu taktez. Jinak dalsi teploty taky o.k.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

Mám další novou informaci. Ten motor není zase tak hloupej. Ten snímač tlaku turba tam někde bude. Našel jsem ho v originálním katalogu peugeotu do kterého mám přístup. Jen byl u palivového filtru a ostatní verze ho mají u jednotek a čidel. Jen nevím kde ho hledat. Už dřív jsem ho hledal ale nenašel. Nevíte někdo kde je ať nemusím trávit čas hledáním. Každopádně tlak turba je stále cca 980 a nemění se takže bude buď trhlá hadice nebo špatné čidlo a to bude určitě to trhání motoru.

Tak se zdá že by vše mohlo dobře dopadnout.
mich
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mich »

tak Ten snimač tlaku nemůžu najit. Mam jen u pal. Filtru konektor a dva štefty ale dost možná je cidlo tlaku ukradene. Prosim nevite nekdo kde ma spravne byt a taky kam se pripojuje hadicka od nej. Diky
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

ano v jednotce byva cidlo barometrickeho tlaku nekdy cidlo plniciho tlaku, jenodussi bude kdyz to das nekde do servisu.
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“