Po umytí auta nemůžu nastartovat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bohush
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Po umytí auta nemůžu nastartovat

Příspěvek od bohush »

Stalo se mi to dvakrát, pokaždé po umytí, někdy v listopadu poprvé a teď znovu, ne že bych lil do motoru, naopak snažím se aby se tam voda nedostala, startér jde naprázdno a netočí motorem, nevím jestli se pastorek nevysune nebo je vadný, po asi 30 pokusech se chytnul a teď už to 3 dny chytá kdykoliv bez problému. Nevíte v čem může být chyba?
Golf IV TDI, 81 kW, AHF, r.v. 99
haldex
Přispěvovatel

Příspěvek od haldex »

Pastorek se určitě vysune, jinak by nesepnul stykač a startér by se nerozběhl. Bude vadná volnoběžka ve startéru. /protáčí se/
bohush
Sběrač informací

Příspěvek od bohush »

haldex píše:Pastorek se určitě vysune, jinak by nesepnul stykač a startér by se nerozběhl. Bude vadná volnoběžka ve startéru. /protáčí se/
Aha dík, a souvislost s tou vodou, může být nějaká? Na startér se voda určitě nedostane, max. tak možná někam na kontakty. Povolil jsem kabely na startéru a prostříkal VD.
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Jestli potřebuješ startér, tak mám starší plně funkční origo Bosh ze svého motoru. Byl by k mání v Jablunkově. :)
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
haldex
Přispěvovatel

Příspěvek od haldex »

S vodou to asi nebude mít nic společnýho. Očištěním kontaktů tomu jenom prospěje.
bohush
Sběrač informací

Příspěvek od bohush »

Naldo píše:Jestli potřebuješ startér, tak mám starší plně funkční origo Bosh ze svého motoru. Byl by k mání v Jablunkově. :)
Nazdar, Jablunkov je mi blízký, moje žena je odtamtud, beru na vědomí, pokud to nespraví výměna pastorku, ozvu se. Anebo takhle, co za něj krajane?
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Za 700,- je tvůj. Klidně se ozvi přs SZ nebo ICQ.
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“