Podívejte se jak vznikl nejmenší dvanáctiválec na světě
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Podívejte se jak vznikl nejmenší dvanáctiválec na světě
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO 
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.

T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Rozhodne uzasne, nicmene me zaskocilo, ze nepouzival momentovy klic (mysleno sroubovak).
Jen doplnim/prelozim posledni hlasku ve videu:
- pocet dilu 261
- pocet pouzitych sroubku 222
- pocet stravenych hodin 1220
Jen doplnim/prelozim posledni hlasku ve videu:
- pocet dilu 261
- pocet pouzitych sroubku 222
- pocet stravenych hodin 1220
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
tak to opravdu klobouk dolů, opravdu perfektní práce
navíc ten zvuk je fakt boží
přesto mě ale zaskočilo pár věcí:
-asi jsem slepej, ale nikde nevidím zapalování (možná je to vznětový motor
)
-divím se, že má motor oběhové chlazení, zato mazání nikoliv. Myslel jsem, že alespoň v klikový skříni bude olejová lázeň, ale na konci je vidět skrz blok, jak se klika a vačice motaj nasucho.
-škoda, že neudělal karburátor se škrtící klapkou, aby to mohl tůrovat

přesto mě ale zaskočilo pár věcí:
-asi jsem slepej, ale nikde nevidím zapalování (možná je to vznětový motor

-divím se, že má motor oběhové chlazení, zato mazání nikoliv. Myslel jsem, že alespoň v klikový skříni bude olejová lázeň, ale na konci je vidět skrz blok, jak se klika a vačice motaj nasucho.
-škoda, že neudělal karburátor se škrtící klapkou, aby to mohl tůrovat

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Origoš má pravdu, je to nádhera ale fungovat to podle mne nemůže.conti píše:Bude to 2-takt.
Dvoutakt je slušně popsanej na http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvoudob%C3 ... Btov%C3%BD
Co třeba stlačený vzduch,žádné palivo,stačí dvě doby

Je to lodní motor a je zkonstruovaný jen pro učební a předváděcí účely, proto běží na stlačený vzduch. Originál by měl běžet na principu vstřikování vzduchu (stlačený vzuch s palivem do trysky a poté do válce).
V12 do modelu http://www.youtube.com/watch?v=mutb7KgA9NM
V12 do modelu http://www.youtube.com/watch?v=mutb7KgA9NM
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
-
- Aktivista
jj, už to vidím, ten motor vlastně nemá ani kompresi... trochu škoda, když už si s tím dal tu práci, tak bych to udělal se vším všudy, co se týče časování ventilů + přidělat zapalování a k tomu karburátor na RC modely...bobG3 píše:mohl by to být motor na stlačený vzduch - jedním ventilem se v horní úvrati pustí stlačený vzduch, v dolní úvratí se otevře výfukový a tak dokola. Že by se tam něco zapalovalo to asi ne.
něco jako toto:
http://www.youtube.com/watch?v=lc6jCGHj6Nc
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
kamna power
Kdyby to měl udělat přesně podle toho motoru a aby to běželo, tak by to asi do smrti nestihl
2-takt diesel se "vstřikováním" směsi vzduchu a paliva. Aby to fungovalo, tak byl potřeba ještě jeden menší motor pohánějicí pouze kompresor, který staral o dostatečný tlak k atomizaci směsi, která byla poté přes trysku vstříknuta do válce. Úplně přesně jsem to z anglického popisu nepochopil. Každopádně zlatý TDi 
Kdyby to měl udělat přesně podle toho motoru a aby to běželo, tak by to asi do smrti nestihl

Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
No to asi ne, toho vysokotlakého vzduchu je potřeba hodně málo, na tuhle velikost je otázka jestli by to fungovalo. Pokud by to byl dvoutakt, měl by jen jeden ventil - výfukový, hermetickou kliku ve válci kanály pro plnění vzduchem - souproudé vyplachování. Ten motor s původním vstřikováním stlačeným vzduchem jsem viděl v chodu, zajímavé. Tryska není ani tak tryska, spíš fixírka, co do rozžhaveného vzduchu při kompresi vstříkne naftovou mlhu, která pak hoří.dhfool píše:kamna power
Kdyby to měl udělat přesně podle toho motoru a aby to běželo, tak by to asi do smrti nestihl2-takt diesel se "vstřikováním" směsi vzduchu a paliva. Aby to fungovalo, tak byl potřeba ještě jeden menší motor pohánějicí pouze kompresor, který staral o dostatečný tlak k atomizaci směsi, která byla poté přes trysku vstříknuta do válce. Úplně přesně jsem to z anglického popisu nepochopil. Každopádně zlatý TDi
G3 Variant synchro