Kontrolka tlaku oleje-Octavia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomtt
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kontrolka tlaku oleje-Octavia I

Příspěvek od tomtt »

Po otočení klíčku se mi rozsvítí kontrolka tlaku oleje(olejnička), ale hned zhasne spolu s ostatními kontrolkami!! :?
Měla by přece přestat svítít až po nastartování motoru?! Spínač tlaku oleje jsem měřil(z boku pod olej filtrem vlevo) - při vypnutém motoru odpor=nekonečno a po nastartování odpor=0,4 ohmu. Tu kontrolku spíná přes tlakový spínač ŘJ motoru, nebo to jde přes panel přístrojů? :? :? :?
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

snimac tlaku oleje je napojen rovnou do pristrojoveho panelu modry konektor pin 10 ,muzes zkontrolovat vagem v bloku namerenych hodnot ukazuje tlak oleje OK ,kontrolka tlaku se rozsviti pri ztrate tlaku asi az nad 2000 ot
tomtt
Přispěvovatel

Příspěvek od tomtt »

Máš pravdu, bez připojení na vag to zatím nemá cenu řešit. Měřil jsem i na přívodu co jde k tlak. spínači a je tam cca + 12V, to znamená že to přerušený ke spínači nebude. Není mi ale jasné, proč je tlakový spínač sepnutý při tlaku, myslel jsem že má fungovat obráceně jako u starších aut.
klimji
Nováček

Příspěvek od klimji »

me se rozviti kontrola mazani jen při vysokych otáčkach přes 3000, vždycky se to rozpipa a potom to prejde. Uz mam v tomto stavu najeto tak 400 km. motor ma nemenny zvuk, oleje je dostatek. mam octavii 1.9 tdi. nevite vcem muz byt pricina? jestli to je jenom to blbe cidlo nebo nejaka závada???
Ján Horosz
Přispěvovatel

Příspěvek od Ján Horosz »

Červena olajnička može byť nočnou morou.

Funguje nasledovne:

Po zapnuti zapalovania zhasne, potmo sa ozve až keď je problem(podla algoritmu v RJ nad 2000 otačok, malo tlaku viac ako 3sekund, auto musi byt v pohybe).

Keď to niekedy zapipa, vymen čidlo, ked sa potom ozve, može byť všeličo:
Upchaty saci kôš, povolene, alebo opotrebovane olejove čerpadlo, netesnosť v mazani- prepušta turbo, alebo vačka, piestne kružky.

Najlepšie je si dať zmerat tlak oleja, a hned si v obraze. ;)
S pozdravom : Jano
Skoda Octavia 1 Combi 2004, 1.9 TDI 81Kw, ASV-AHF
Skoda Octavia II Combi 2012, 2.0TDI CFHC L&K
luigi5
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luigi5 »

Tak trochu to tu upnu protoze mam podobny problem na aute viz podpis.
Vyjizdel jsem s ohratim motorem od parkoviste, protze jsem jen na 5 min tam neco kupoval, nastartoval odjel, a rozjel jsem se akorat k cerveny a najednou mi zacalo piskat a blykat olejnicka (hm)
takze jsem to chcipl znovu nakopl a nic.. a jelikoz to nemam daleko domu dojel jsem domu, zkontroloval olej a vse ok.
Ted nevim je to teda to cidlo, protoze auto stalo, pul roku pak se obnovilo do provozu, uplne novy olej castrol 5w40 (600 km) s filtrama atd.
Motor ma overenou historii, vzdy kvalitni oleje.
A nejzajimavejsi je ze po chvili po oleji jsem ujel 400 km v kuse a celou dobu nic :?
Jak narocni, nebo co se dela kdyz se meri tlak diky za odpovedi ;)
O1 TDi ASZ V/RS, RECARO, AP -40mm, 17'' Spider 205/50 Michelin PA4, 18'' Fondmetal 9rr 225/40 Michelin PS3, R32 brakes --OFF
BMW 330D E90 Mpaket 170kw M57TÜ2, ST XTA -65, 19'' M3 225/35+255/30 Goodyear EA2, 17'' Mpaket 225/45 Goodyear UGP2 --ON
Ján Horosz
Přispěvovatel

Příspěvek od Ján Horosz »

Pri merani tlaku, ti vyšrobuju čidlo tlaku oleja, natočia tam manometer, naštartuju auto, a hned ti povedia, či je to OK. Radšej neriskuj, to je istota.

Možes vymenit aj čiclo, nie je to drahe, ale po vymene ked sa rozblika zase, tak stym nejazdiť!
S pozdravom : Jano
Skoda Octavia 1 Combi 2004, 1.9 TDI 81Kw, ASV-AHF
Skoda Octavia II Combi 2012, 2.0TDI CFHC L&K
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“