VAG - jak na to?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Manowar
Nováček
Odpovědi: 0

VAG - jak na to?

Příspěvek od Manowar »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějaké ucelené informace o diagnostice auta pomocí vag.(to je asi hloupá otázka:-) ) Chtěl bych si trochu proklepnout své auto a nevím jak na to a nechce se mě pročítat desítky diskuzí, spíš by mě zajímal třeba odkaz na nějaké stránky, které se tomu věnují, dík za reakce. Omlouvám se za takový lama dotaz, ale někde se začít musí, že? :-)
rtg61
Sběrač informací

Re: VAG - jak na to?

Příspěvek od rtg61 »

nebud linej hledat, ju (LOL)
Manowar píše:Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějaké ucelené informace o diagnostice auta pomocí vag.(to je asi hloupá otázka:-) ) Chtěl bych si trochu proklepnout své auto a nevím jak na to a nechce se mě pročítat desítky diskuzí, spíš by mě zajímal třeba odkaz na nějaké stránky, které se tomu věnují, dík za reakce. Omlouvám se za takový lama dotaz, ale někde se začít musí, že? :-)
Manowar
Nováček

Příspěvek od Manowar »

Dík za odpověď (hm)
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

No ty stránky o tom máš přímo tady a myslim žekdyž si to pročteš tady tak budeš moudrej až běda. (noteeth)
Shot-EEK
Nováček

Příspěvek od Shot-EEK »

Taky by se mi hodilo info. Chci si koupit kabel, ale jak to tak čtu tak neni jedno jakej typ. Původně jsem myslel, že kabel je pořád stejnej a jen se mění program (vag-com), ale ono tomu asi tak neni. Ruzna verze kabelu vs. ruzna verze softu. Může mi někdo poradit jakej kabel nejlíp koupit?? dikec
Octavia 1.9 TDI 81kW, r.v.2000
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

podle toho co myslis ti nejlip:-)
pokud koupis origis HEX CAN kabel tak nemusis resit verze software a jede ti ve hned:-)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
Shot-EEK
Nováček

Příspěvek od Shot-EEK »

Takže když koupím origo kabel hex-can, tuším cca 4tis Kč, tak jsem vysmatej a pojede mi potom každá verze vag-com?
Octavia 1.9 TDI 81kW, r.v.2000
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Shot-EEK píše:Takže když koupím origo kabel hex-can, tuším cca 4tis Kč, tak jsem vysmatej a pojede mi potom každá verze vag-com?
Ne, s HEX-CANem ti poběží jen ty novější od v. 404 výše. To přece nevadí, protože platí čím novější verze - tím toho umí více!

S těmi 4 tisíci buď opatrný, ať nenatrefíš na nějaký nelegální klon kabelu, který ti nová verze VAG-COMu umrtví! Ceny za originál HEX-CAN začínají na asi 7.500,- Kč pro CZ verze a v případě anglických verzí 349 USD + + doprava + clo z USA.

Možná by nebylo špatné, kdybys víc prozradil jaká auta, zejména ročníky výroby, hodláš diagnostikovat. Pro starší auta do cca. 2004-5 bohatě postačí kabel Fast K-COM KKL nebo Fast KKL-USB za 1-2 tisíce a k tomu starší verze VAG-COMu <4.09.
Pokud se auty alespoň trochu živíš, nebo potřebuješ připojit i nejnovější modely (O2, G5, ...) tak doporučuji samozřejmě investovat do HEX-CANu.
adu
Přispěvovatel

Příspěvek od adu »

hex can je iba na vagvom?? alebo sa nim da pracovat aj s inym softwarom?
octavia, 81 KW, rv 2001, tdi
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

adu píše:hex can je iba na vagvom?? alebo sa nim da pracovat aj s inym softwarom?
HEX-CAN-COM se mimo VAG-COM chová jako klasický FAST KKL = 2xK resp. 1Kline+1Lline kabel (ISO9141) do seriového portu. Běží s ním tím pádem asi 1000 různých programů na všechno možné a nejen na VW.

HEX-CAN-USB pokud vím funguje jen s VAG-COMem a dále se SW OBDTester od Svobody. To bude asi tak všechno. Na druhou stranu je pro USB a navíc je pod VAG-COMem mnohem rychlejší v komunikaci.

Mé doporučení na závěr: Každý mechanik by měl mít v dílně kabely nejméně dva! Jednak HEX-CAN-USB na VAG-COM a současně ještě kabel Fast K-COM nebo Fast KKL-USB kvůli dalšímu softwaru.
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

vagus píše:HEX-CAN-COM se mimo VAG-COM chová jako klasický FAST KKL = 2xK resp. 1Kline+1Lline kabel (ISO9141) do seriového portu. Běží s ním tím pádem asi 1000 různých programů na všechno možné a nejen na VW.
otázka zní:
Platí toto i pro kabel HEX-CAN-COM s HW Key od p. Svobody ?
adu
Přispěvovatel

Příspěvek od adu »

no ja mam hex can usb a rad by som na tom skusil aj nejake ine softy...napr taky opeltech2 ..len zatial neviem kde ho stiahnut. Kazdopadne by si to asi ziadalo kabel cez com?? (asi tam mam aj hardw key) na vag je super. ale co na ine ? Takze klasicky usb bez hw kluca by mal ist?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

MAX píše:
vagus píše:HEX-CAN-COM se mimo VAG-COM chová jako klasický FAST KKL = 2xK resp. 1Kline+1Lline kabel (ISO9141) do seriového portu. Běží s ním tím pádem asi 1000 různých programů na všechno možné a nejen na VW.
otázka zní:
Platí toto i pro kabel HEX-CAN-COM s HW Key od p. Svobody ?
Ano, samozřejmě.
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

adu píše:no ja mam hex can usb a rad by som na tom skusil aj nejake ine softy...napr taky opeltech2 ..len zatial neviem kde ho stiahnut. Kazdopadne by si to asi ziadalo kabel cez com?? (asi tam mam aj hardw key) na vag je super. ale co na ine ? Takze klasicky usb bez hw kluca by mal ist?
Přesně tak. HEX-CAN-USB je výborná věc, ale v podstatě jen na VAG-COM, na ostatní programy to chce "klasický" kabel bez HW klíče.
adu
Přispěvovatel

Příspěvek od adu »

ok...bez Hw kluca ale moze byt aj usb?? resp je tam nejake obmedzenie usb oproti comu?
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“