Biosložka v naftě

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bean69
Nováček
Odpovědi: 0

Biosložka v naftě

Příspěvek od bean69 »

Zajímaly by mě vaše zkušenosti:
U dobrejch pump vám je obsluha schopná a ochotná odpovědět na otázku, jak vysoký procentní podíl biosložky se nachází v poslední dodávce nafty kterou zrovna tankujete. U Benziny to na mě obsluha vysype z paměti a ještě mi ukáže záznamy za posledních 20 dodávek. U shelu když jsem se ptal poprvé, obsluha na mě koukala a mumlala něco o povinných podílech ze zákona a když jsem opáčil že to ví každej a já chci vědět co tankuji dneska, po dvou minutách přišel mírně nervózní pan vedoucí a ukázal mi dodací list kde podíl v poslední dodávce byl označen včetně názvu přísady kterou naftu "obohatili".
Všude kde se informací dočkám, kolísá podíl biosložky mezi 5 a 7-mi procenty.
Jakou máte zkušenost vy?
Zajímalo by mě, jestli se ještě někde dá tankovat nafta bez těch "zákonem nařízenejch aditiv"?
Ptáte se také na biosložku? Několikrát se mi stalo, že jsem byl považován za státní inspekci. Na několika místech kam se vracím, je obsluha ochotnější a jinde zase nevraživější.
VW Passat Variant GT 1,9TDi 4motion 96kw 310nm, chip 122kW 370nm, sani KN, organika, aditivum VIF, r.v.2004, 510000km
Irka
Přispěvovatel

Příspěvek od Irka »

Myslím, že jen vojáci mají naftu bez biosložek. Jinak by to bylo celkem zajímavé vytipovat si značku čerpacích stanic s nejnižším podílem biosložky ;)
Škoda Octavia 1.9TDi - ASV, Elegance, 110PS @ 134,3PS/300,5Nm, EGR-OFF, Bilstein B4, Puky TT, Brembo Max
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

vojaci a nakladni masiny nemaji bio ;)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

sežeň si arktickou naftu. smysl ale nechápu ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

nogis píše:sežeň si arktickou naftu. smysl ale nechápu ;)
Teď by ji měli mít povinně v tomhle "horku".
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

Myslím,že si někdo v ČEPRU na té řepce těžce mastí kapsu,protože to co se dělo dneska v práci jsem ještě nezažil. Motory který normálně chytí v -25 dneska jak kdyby byly na suchu a to bylo jenom -18. A v nádržích mlíko.
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

cert byl tech skurvenejch sracek dluznej :x
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

Podle mě tam nějakej zásobovač politických stran pere rozhodně víc než to co tam má správně být. Mela co se kolem toho před lety strhla při privatizaci Unipetrolu Standou "Zázračným Milionářem" Grossem a jména jako "Nebožtík" Franta Mrázek nebo Krejčíř,Pitr snad mluví za své. Když nám dovezou naftu z Rakouska tak to bylo jenom pohledem černý jak čaj.
jarda123
Přispěvovatel

Příspěvek od jarda123 »

tommi 81 píše:Myslím,že si někdo v ČEPRU na té řepce těžce mastí kapsu,protože to co se dělo dneska v práci jsem ještě nezažil. Motory který normálně chytí v -25 dneska jak kdyby byly na suchu a to bylo jenom -18. A v nádržích mlíko.
jako že z Čepra ta nafta se promenila v mlíko? ja take tankuji z čepra. a to bych poznal kdyz rozdelam víko nadrze pod sedacky tak to bude takovy jako mlečny ??
O1 1.9 TDI ASV.-PP764,VB,IC,12mm,sání ARL,HDS,3xoff,288+256,rs paket, MVOLESSOFT.EX
VW caddy SDI pracant
O3 RS
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

jarda123 píše:
tommi 81 píše:Myslím,že si někdo v ČEPRU na té řepce těžce mastí kapsu,protože to co se dělo dneska v práci jsem ještě nezažil. Motory který normálně chytí v -25 dneska jak kdyby byly na suchu a to bylo jenom -18. A v nádržích mlíko.
jako že z Čepra ta nafta se promenila v mlíko? ja take tankuji z čepra. a to bych poznal kdyz rozdelam víko nadrze pod sedacky tak to bude takovy jako mlečny ??
Je to kalný jako studenej olej z friťáku,konzistence hydrauliky v srpnu,nevidíš hluboko do nádrže,rozhodně to nemá vizáž jako když je teplo.Podle barvy můžeš skusit mrknout na stojanu na tu vrtulku ve skleněné baňce,když to bude do černa,mělo by to být dobrý,taková se vozila k nám z Rakouska když byla před cca 2 rokama ta porucha nebo co v Litvínově.Jinak Čepro v téhle zemi zaváží většinu pump,takže těžko vybírat. Za poslední dva dny jsem to s filtrama slyšel víckrát a ty lidi tankují na různých pumpách.Prostě ty zmetky odhalilo počasí.
Naposledy upravil(a) tommi 81 dne 04 úno 2012, 00:49, celkem upraveno 1 x.
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Nevím kdo si mastí kapsu v ČEPRO, ale hlavně si jí mastí Babiš s tím zasraným Agrofertem, který všude pěstuje se ziskem zasranou dotovanou řepku na tyhle biosložky. Kde rostlo něco k jídlu a má to Agrofert a dceřinky je řepka. A brambory dovážíme z Polska.

Až ho zase uvidíte v televizi jak mumlá něco o úplatcích, tak na něj plivněte.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

lt.kubosh píše:Nevím kdo si mastí kapsu v ČEPRO, ale hlavně si jí mastí Babiš s tím zasraným Agrofertem, který všude pěstuje se ziskem zasranou dotovanou řepku na tyhle biosložky. Kde rostlo něco k jídlu a má to Agrofert a dceřinky je řepka. A brambory dovážíme z Polska.

Až ho zase uvidíte v televizi jak mumlá něco o úplatcích, tak na něj plivněte.
Tak,tak,další dobře promazaný estébácký kolečko orloje.Tatík vysokej komouš,tak mohl vystudovat (před listopadem) na západě,po studiích nastoupil kam jinam než do podniku zahraničního obchodu,po revoluci samozřejmě podnikání-kupčení s politikama v divokých 90. letech a teď teda konečně vymítí klientelismus.
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

tankujem u OMW a to iste, mam priesvitnu palivovu hadicku k cerpadlu tak je to pekne vidno.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

tam už mě v zimě nedostanou ani heverem. Zkus jim napsat a uvidíš sám (LOL)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

u shellu taky žádná slava.. kámošce zamrzla nafta při -20 po natankovani u shellky.. ja tankoval na neste bez aditiv a bylo cca -22 a pohoda.. ono jestli to je napančovane vodou víc než by mělo tak se bod tuhnutí posouvá dost k bodu mrazu
polo 1.4tdi AMF
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“