Golf 4 AXR PD - ucpaný pal. filtr?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pleskot
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Golf 4 AXR PD - ucpaný pal. filtr?

Příspěvek od Pleskot »

Zdravím, potřeboval bych poradit.. Dneska jedu z práce (start ok) a cca po 3 km mi to jelo jenom pod plynem, po vyřazení to ihned chcíplo. Tak jsem zastavil, odborně kouknul do motoru (byla špička, já na křižovatce (LOL) ) a pokusil se nastartovat. Na potřetí to chytlo, dojel jsem ten 1 km domů a před garáží zase down :o . Tak jsem to dotlačil dovnitř, počkal cca 3 hodky - a porád nic. Nemá ani snahu. Čerpadlo v nádrži sepne po otočení klíčku. Zatím jsem jenom kouknul na rozvoďák, jestli má všechny zuby :) .Při pokusech o start vůbec nekouří. Je možný, že se jenom nekvalitní naftou ucpal filtr? Po ohřátí v garáži by to mělo zase roztát ten parafín, nebo co to je, ne? Zítra tedy plánuju výměnu filtru, jenom nevím, jestli nemám koukat i na něco jiného, nebo to prostě nechat ohřát dostatečně dlouho v garáži? VAG mi žádnou chybu neukázal...
Handsgrip
Nováček

Příspěvek od Handsgrip »

Zdravím, vypadá na typické ucpání filtru parafínem z nafty-biosložky. Vyměnit filtr by mohlo stačit, možná bude potřeba vyčistit palivovku. Příště v týhle kose natankovat naftu bez bio složek-arktickou naftu.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jezdím na bio a nestěžuju si. Spíš by to chtělo pravidelnou údržbu. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Pleskot
Sběrač informací

Příspěvek od Pleskot »

Tak chalani, jenom pro informaci... Dneska jsem vyměnil filtr, a hnedka to baflo. Nechal jsem to trošku ohřát a vypadá to ok. Nafta ve starém filtru byla normální tekutá průhledná. Předesílám, že starý filtr najel cca 25 tkm, natankována Verva u Benziny a "Zimní u Glóbusu". Proč se to stalo je záhadou, protože to jezdilo celý týden v -16 a při -10 to ucpe filtr (notabene za jízdy, když je filtr teplý-je tam vyhřívanej). Koupil jsem liqui-moly proti zamrzání a jdu to projet a natankovat. Kde tankovat už nevím.. (wallbash)
Pleskot
Sběrač informací

Příspěvek od Pleskot »

Jo a jenom pro ostatní - 24 hodin v garáži a ani neťuknul - prostě ten bordel ve filtru s teplotou už neroztaje....
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

25.000km je uz skoro na vymenu filtru, na naftu od globusu jsem necetl moc chvaly, ale zkusenost nemam
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
Handsgrip
Nováček

Příspěvek od Handsgrip »

Zdar, no tak sláva, povedlo se. Pokud měl filtr 25tis. tak to je už fakt na výměnu. Tankuju arktic-diesel u AGIP-bez problémů (zatím). Stočil jsem ji do PET lahve-je uplně čirá takže to vypadá, že tam nejsou žádné biosložky.
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

hoši já tam mám filtr 49500tkm a furt jezdím tak nevím, dle výrobce tuším je po 60tkm dřív sem ho měnil bud jednou ročně a nebo ob s olejem takže po 30 ale ted sem to odflák a jezdí to taky :-)
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Měním je v našich autech po cca 40tkm a nikdy nebyl problém. A tankuju naprosto všude.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
luke.bean
Přispěvovatel

Příspěvek od luke.bean »

tohle jsem teď vyndal z Fabie RS , začala cukat,pak i chcípat s nechtěla chytit , najeto na filtru 25 tkm a tankováno převážně na jedné Benzině.

Do svých aut dávám vždy s olejem po 10 tkm a je klid

Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“