Spotreba PD 1.9, 96kW

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Berrky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Spotreba PD 1.9, 96kW

Příspěvek od Berrky »

Prosim o radu. Jiz delsi dobu se peru s vyssi spotrebou u sveho pasika PD, AJM. Dlouhodobou spotrebu mam 7,5-8l/100km, coz jsem po koupi nemel. Na VAGu je vse ok. S kamosem jsme delali logy a vse vypada byt v cajku! Zavady zadne. Jeste pozoruji, ze se mi dele ohriva motor (podle ukazatele teploty na palubaku). Kdyz tomu neslapu na krk, tak se mi to vlastne na 90 nedostane. Nemohla by mit spotreba spojitost treba s nejakym teplotnim cidlem, ci neco podobneho? Diky za pomoc. Rozvodak to neni, ten jsem ted menil a je to nastavene presne.
Nafťáci všech zemí, spojte se!
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

termostat ;)
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

ajm není 96kW
vw passat tdi pd 180ps/420nm
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Až budeš mít auto studený tak ho nastartuj,ale stůj na místě a kontroluj si teplotu hadic co jdou do chladiče a z chladiče jsou to ty nejsilnější,pokud se ti budou zahřívat obě tak je to termostat,kterej ti propouští.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
Berrky
Přispěvovatel

Příspěvek od Berrky »

chucky píše:ajm není 96kW
Je to 85kW, ale nove vstrikovace z 96kW.
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

Berrky píše:
chucky píše:ajm není 96kW
Je to 85kW, ale nove vstrikovace z 96kW.
aha :) ale ani tak to asi nema tolik, nebo myslíš že jo? znatelný rozdíl?
vw passat tdi pd 180ps/420nm
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

Nerobil Si Rozvody alebo nerobil Ti Niekto Rozvody :) Nerobí to odkedy máš tie 96 Kw Trysky a meral si to so skutočnou spotrebou nie tou ktorú Ti Udáva Palubný Počítač ?
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
Berrky
Přispěvovatel

Příspěvek od Berrky »

Delalo mi to i pred vymenou vstrikovacu. Rozvody mi menil borec primo u me v garazi, takze vim, ze je to v pohode a vsechno vymenene. Po vymene tech vstrikovacu byl opravdu znatelny rozdil ve vykonu. Nevim, zda je to tech 96kW, ale je to vic, nez predtim.
mattock
Přispěvovatel

Re: Spotreba PD 1.9, 96kW

Příspěvek od mattock »

Berrky píše:Prosim o radu. Jiz delsi dobu se peru s vyssi spotrebou u sveho pasika PD, AJM. Dlouhodobou spotrebu mam 7,5-8l/100km, coz jsem po koupi nemel. Na VAGu je vse ok. S kamosem jsme delali logy a vse vypada byt v cajku! Zavady zadne. Jeste pozoruji, ze se mi dele ohriva motor (podle ukazatele teploty na palubaku). Kdyz tomu neslapu na krk, tak se mi to vlastne na 90 nedostane. Nemohla by mit spotreba spojitost treba s nejakym teplotnim cidlem, ci neco podobneho? Diky za pomoc. Rozvodak to neni, ten jsem ted menil a je to nastavene presne.
ta spotreba sa mi zda normalna pri PD
moj passat 96kw mi kombinovane berie tiez do 8,5l
tie PD su hrozne nachylne na kratke trate , ale na dlhsie trate je to uz OK
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

mattock píše:
Berrky píše:Prosim o radu. Jiz delsi dobu se peru s vyssi spotrebou u sveho pasika PD, AJM. Dlouhodobou spotrebu mam 7,5-8l/100km, coz jsem po koupi nemel. Na VAGu je vse ok. S kamosem jsme delali logy a vse vypada byt v cajku! Zavady zadne. Jeste pozoruji, ze se mi dele ohriva motor (podle ukazatele teploty na palubaku). Kdyz tomu neslapu na krk, tak se mi to vlastne na 90 nedostane. Nemohla by mit spotreba spojitost treba s nejakym teplotnim cidlem, ci neco podobneho? Diky za pomoc. Rozvodak to neni, ten jsem ted menil a je to nastavene presne.
Jenže jemu to dřív žralo na stejný tratě cca o litr a půl míň...
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Berrky
Přispěvovatel

Příspěvek od Berrky »

váha píše:
mattock píše:
Jenže jemu to dřív žralo na stejný tratě cca o litr a půl míň...
Presne jak rika vaha! Kdyby me to pri koupi nezralo 6litru, tak to ted vubec neresim. A stale se snazim na to prijit, ale nejak to nejde. Vse vypada byti v poradku. Je mozne u PD nejak nastavovat davku vstriku, jeho pocatek, konec, atd...? Vim, ze spotrebu ovlivnuji rozvody, ale to jsem ted vyloucil, co dale? Diky za napady!
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

no mě na fabii PD taky dělali rozvody ofiko v servisu škoda, ihned poté auto začalo více žrát a lehce přidymovat, mnozí mi tvrdili, že se tam nic nenastavuje, prýj ryska na rysku, není co řešit. Tak jsem se vytočil odvezl to do škodovky zase, 2,5hoďky práce a hle spotřeba ok a konec hulení, rozvody prý nebyly nastaveny přesně. A pak dej auto do ofiko servisu. Takže už nikdy bych neřekl, že tam není co zkazit.
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

Nazdar chlapi aj ja mam na to rovnaky nazor kamarat si dal tiez menit na passat 96KW rozvody nejakemu majstrovy bez origo pripravkou a zere mu to 8L pred tym to bolo okolo 6,5L.je to velmi citlivee.
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

jenže tady to auto nežere víc po výměně rozvodu,po výměněně rozvodu to žeře pořád stejně moc,tkaže rozvody bych vyloučil...začlo to žrát víc od tý doby co se mu posr*li vstřiky a jeden majstr mu to opravil,jenže nikdo neví co stim dělal...potom vyměnil vstřiky a kabeláž a vše bylo OK až na spotřebu,ta byla pořád stejná
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Berrky
Přispěvovatel

Příspěvek od Berrky »

váha píše:jenže tady to auto nežere víc po výměně rozvodu,po výměněně rozvodu to žeře pořád stejně moc,tkaže rozvody bych vyloučil...začlo to žrát víc od tý doby co se mu posr*li vstřiky a jeden majstr mu to opravil,jenže nikdo neví co stim dělal...potom vyměnil vstřiky a kabeláž a vše bylo OK až na spotřebu,ta byla pořád stejná
JJ, presne tak, honba za zroutem paliva stale trva...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“