1.9 TDI PD špatně startuje za tepla i za studena
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9 TDI PD špatně startuje za tepla i za studena
Dneska ráno jsem přišel k autu a nemohl jsem nastartovat. Musel jsem to docela dlouho točit. Jelikož jsem vyjímečně parkoval bokem z kopce, tak jsem si myslel, že to bude tím, ale bohužel to přetrvává. Startuje špatně za tepla i za studena. Když dojedu s teplým motorem a začnu hned startovat, tak to sice má snahu jako když se chytá jen jeden nebo dva válce a pak až to po pár vteřinách chytne. Za studena to trvá o trošku dýl, ale není to takový rozdíl.
Až do dneška to startovalo okamžitě. Přestalo to startovat ze dne na den. VAG žádné chyby neukázal. Synchronizace vačky a kliky se pohybuje mezi -0,7 až -1,4. na vstřikách (kanál 13) jsou hodnoty v normě.
Zkoušel jsem odpojit přívod nafty k pal. filtru a zapnul klíčky - čerpadlo v nádrži funguje. Vyměnil jsem pal. filtr, ale nezlepšilo se to. Těsnění na vstřikách bylo měněno na začátku roku.
Zkoušel jsem odpojit čidlo na vačce, ale to pak nemá tendenci žádný z válců chytat než to chytne uplně.
Jedná se o motor AVF na Audi A4/B6. Poradil by někdo?
Až do dneška to startovalo okamžitě. Přestalo to startovat ze dne na den. VAG žádné chyby neukázal. Synchronizace vačky a kliky se pohybuje mezi -0,7 až -1,4. na vstřikách (kanál 13) jsou hodnoty v normě.
Zkoušel jsem odpojit přívod nafty k pal. filtru a zapnul klíčky - čerpadlo v nádrži funguje. Vyměnil jsem pal. filtr, ale nezlepšilo se to. Těsnění na vstřikách bylo měněno na začátku roku.
Zkoušel jsem odpojit čidlo na vačce, ale to pak nemá tendenci žádný z válců chytat než to chytne uplně.
Jedná se o motor AVF na Audi A4/B6. Poradil by někdo?
Sám to nechápu. Koupil jsem novější vypínač světel, který se dává např. do Golfa IV a od té doby to začlo blbě startovat. Napadlo mne to až když jsem prolezl půlku auta. Povedlo se mi to vyřešit tak, že jsem na tom vypínači propojil svorky TFL a 56 anebo TFL a NSL, čímž se v prvním případě zapne denní svícení.Sakul píše:Coze? Jak je to mozne?diego191 píše:Závada odhalena. Bylo to vypínačem světel!! Nikdy bych tomu nevěřil.
Přesně tak, při zapnutí parkovaček nastartovala hned. Procházel jsem původní a nový vypínač multimetrem a jsou tam zásadní rozdíly. Věřím tomu, že na schématu zapojení elektriky by se dalo dobře najít, proč se to tak chová. Nejspíš to nepouští elektriku někam, kde je třeba anebo naopak.misoVW píše:raz som riesil A4 AVF, obcas tazko startovala. Po zapnuti parkovacich svetiel start na brnk, doteraz to nechapem.