Fleky na skle

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
slava68
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Fleky na skle

Příspěvek od slava68 »

Po výměně čelního skla se mi při dešti objevují na skle čtyři kola od těch přísavek pomocí kterých se přenáší sklo. Čím to dostat pryč ?
Po výměně jsem čistil pěnou na sklo Wurth,ale když je sklo mokrý tak to vylejzá. Dík za radu
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

zkus od Wurthu odmastovac na brzdy... Mam s nim dobre zkusenosti.... ale sklo jsem s nim nezkousel.....
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

já tam mám zase kapky a fleky od kapaliny z ostřikovaču.. taky by mě zajimalo čím to dostat.. když myju normalně auto tak to dolu nejde hadrou a mycim prostředkem
polo 1.4tdi AMF
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

honzas1 píše:já tam mám zase kapky a fleky od kapaliny z ostřikovaču.. taky by mě zajimalo čím to dostat.. když myju normalně auto tak to dolu nejde hadrou a mycim prostředkem

Od jakeho vyrobce mas tu kapalinu do ostř....?
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

no pravě došla kapalina ..našel jsem akorat nějakou starší, nevim jaka to byla značka.. možna ještě je v garáži.. ale po prvním ostříkání musela jít ven.. protože jsem si ostřikal sklo a sterače jsem měl naplno ještě tak dalších 20km abych vubec něco viděl.. to snad ani nebyla kapalina do ostřikovaču ale nějaky jar.... no a podle mě to tam od ni zustalo.. takove kapičky a dole flek..
polo 1.4tdi AMF
primul
Nováček

Příspěvek od primul »

Dvakrát ročně čistím sklo parním čističem. Výsledek mnohem lepší než po jakékoliv "chemii". Pozor !!!!, sklo nesmí být hodně studené (ideální je dělat to když je teplo a na sluníčku) - jinak hrozí prasknutí skla. Výkon páry nastavit dle doporučení výrobce.
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

na některý fleky na skle je dobrá obyčejná bílá zubní pasta - bez mikrogranulý (prostě ta nejlevnější)....žere mastnej film co se usazuje na čelním skle....osobně po zimě beru čelní sklo mokrým hadrem a nanáším zubní pastu - je dobrý to dělat před umytím auta, protože je torpédo a haupna pak zasratá od té pasty
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
losfazeros
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od losfazeros »

zaschlé mouchy na bočních okýnkách (cokoli se na caddy rorpleskne o zrcátko,jde na okýnko) a podobně beru tempem, čelní okna taky,když to nejde umejt a pohoda.
nenechávam zaschnout,beru za mokra
VW CADDY IV 2.0 TDI 110KW ;VW CADDY III LIFE TDI 77KW (BLS)přes 350tis km ;RENAULT TRAFIC 2.0 Dci přes 530 tis km ;RENAULT MASTER 2006, 2.5 Dci přes 500 tis km
DOLLYm
Sběrač informací

Příspěvek od DOLLYm »

Možná by pomohl i ocet, pár skel jsem s ním už čistil..
VW GOLF IV 1.9 TDI-PD 74kW
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Ja na cistenie skla mam zas osvedcenu obycajnu cibulu. Ja viem (LOL) ale fakt to pekne cisti aj ten prischnuty hmyz. A do ostrekovacov milujem zmes od Sheron, tu s tym papagajom- Rally, zanechava efekt Rain-Off, teda za dazda sa da ist pekne bez stieracov. Mozno pre niekoho blbost, no ked idem na dlhu cestu tak je to super, aspon nehypnotizuju ma tie prebehujuce stierace. Len na jednom modrom aute, pocas leta to ma tak trochu nezelany efekt, nakolko sa nan lepi pel a potom to neni zrovna OK.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“